Dankan Ajdaho Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Nisam ga nesto puno voleo, ali treba spomenuti.Arthur Penn Sad sam skonoto da je on snimio jedan od mojih omiljenih, Malog velikog čoveka.
April Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Sad sam skonoto da je on snimio jedan od mojih omiljenih, Malog velikog čoveka. Ja sam mislio da sam jedini na ovom forumu koji se seca tog malog velikog filma. Najvazniji kaubojac mog detinjstva...uspomena na Odeon.
Dankan Ajdaho Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Ja sam mislio da sam jedini na ovom forumu koji se seca tog malog velikog filma. Najvazniji kaubojac mog detinjstva...uspomena na Odeon.Istoimena knjiga Tomasa Bergera nije ni za zeru lošija od filma, šta više, naracija iz prvog lica u njoj mi se najviše sviđa od svega što sam u životu pročitao. Ako si voleo film, uživaćeš i u knjizi.
April Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Istoimena knjiga Tomasa Bergera nije ni za zeru lošija od filma, šta više, naracija iz prvog lica u njoj mi se najviše sviđa od svega što sam u životu pročitao. Ako si voleo film, uživaćeš i u knjizi.Ima negde da se kupi na srpskom? Mrzi me da citam na engleskom, uvek zaspim posle 5 strana.
Indy Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Jill Clayburgh, April 30, 1944 – November 5, 2010R.I.P.
yolo Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 mislim da sam u jednom kratkom periodu svog poznog puberteta cak bio i zaljubljen u nju.
Аврам Гојић Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 eh.Umro producent Dino De LaurentisRIM, 11. novembra 2010. (Beta) - Poznati italijanski producent Dino De Laurentis (Laurentiis) umro je danas u 92. godini u Los Anđelesu, prenele su italijanske novinske agencije.Od prvog filma "L'ultimo Combattimento" iz 1940, De Laurentis je kao producent snimio skoro 150 filmova, uključujući "Gorki pirinač" Đuzepea de Santisa (Guiseppe) i Felinijeve (Fellini) "Kabirijine noći" i "Ulicu".Tokom 1960-ih godina radio je, pored ostalog, na filmovima "Barbarela" i "Dijabolik".U narednoj deceniji preselio je studio u SAD gde je, pored ostalog, snimio filmove "Serpiko", "Tri dana kondora", "Zmijsko jaje", "Regtajm", "Konan Varvarin" i Plavi somot".Među njegovim filmovima su i rimejk "King Konga", "Orka, kit ubica", "Beli bufalo", rimejk "Fleša Gordona" i "Noć veštica 2".Snimio je velike filmske spektakle kakvi su "Rat i mir" i "Biblija", kao i nekoliko adaptacija knjiga Stivena Kinga (Stephen), uključujući "Zonu mrtvih" i "Srebrni metak".De Laurentis je bio producent dva nastavka filma "Kad jaganjci utihnu" - "Hanibal" i "Crveni zmaj", kao i filma "Uzdizanje Hanibala", priče Hanibalovom detinjstvu i tome kako je postao serijski ubica.De Laurentis je dobio Oskara 1957, za "Ulicu", a nagradu je podelio sa svojim čestim saradnikom Karlom Pontijem (Carlo). Pre devet godina dobio je počasnu nagradu američke akademije za film Irving G.Talberg (Thalberg).Zlatnog lava za životno delo festivala u Veneciji dobio je 2003. Godine 1957. oženio se glumicom Silvanom Mangano, od koje se razveo 1988, godinu dana pre njene smrti.
harper lee Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Ima negde da se kupi na srpskom? Mrzi me da citam na engleskom, uvek zaspim posle 5 strana.Bila je u ediciji "Veliki filmovi" ili tako nekako. Crne korice. Jedino ako je nadjes u nekoj antikvarnici jer sumnjam da je ponovo prevodjena.
Dankan Ajdaho Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Ima negde da se kupi na srpskom? Mrzi me da citam na engleskom, uvek zaspim posle 5 strana.Video sad na sajmu na dva mesta u antikvarnicama. Zanči da se može naći.
Calavera Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Leslie NielsenI just want to tell you both good luck. We're all counting on you.:( :( :(
DarkAttraktor Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Noooooooo :( http://www.youtube.com/watch?v=qaXvFT_UyI8
Recommended Posts