Goranz Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 (edited) RIP Edited September 11, 2010 by Goranz
nisam ja Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=Yt-UIm6C8sY
Dankan Ajdaho Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Kada odemo, ono što ostavljamo za sobom je ono po čemu će nas se sećati. Počivaj u miru.
colonelo Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Sin Goran ga je zaista sjajno koristio.Imao je i sjajnu (a netipičnu) epizodu u Šijanovom Kako sam sistematski uništen od idiota, kao propali glumac Siniša.
Аврам Гојић Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Umro francuski reditelj Klod ŠabrolFilmski reditelj, jedan od predvodnika francuskog Novog talasa, Klod Šabrol umro je jutros u 81. godini, saopšteno je danas u Parizu.Autor filmova "Ženska posla", "Violeta Nozijer", "Neverna žena", "Crvene noći", rođen je 24. juna 1930. godine u Parizu.Šabrol se za film zainteresovao preko časopisa "Kaje di sinema" (Cahiers de cinema) gde je dugo bio stalni saradnik. Zajedno sa Fransoaom Trifoom, Žan-Likom Godarom i Erikom Romerom predvodi francuski Novi talas početkom 1960-ih godina.Sredinom 1950-ih godina sa Trifoom radi čuveni intervju sa Alfredom Hičkokom koji mu je bio jedan od uzora u radu.Godine 1957. snima svoj prvi dugometražni film "Lepi Serž" sa Žan-Klodom Brijalijem u glavnoj ulozi. Taj film za koji je dobio nagradu "Žan Vigo" se smatra prvim filmom francuskog Novog talasa.Omiljene teme Šabrola su bile banalne situacije iz svakodnevnog života francuske buržoazije čiji je bio oštar kritičar. Bez obzira da li je reč kriminalističkom žanru ili komediji, ta kritika mu najviše uspeva sa njegovim omiljenim glumcima Mišelom Bukeom, Žanom Janom i Stefani Odran, s kojom je dugo bio u braku.Godine 1978. upoznaje Izabel Iper sa kojom iste godine snima film "Violet Nozijer" koji će proslaviti glumicu. Iz te plodne saradnje nastaće narednih godina nekoliko filmova među kojima su "Madam Bovari" i "Ceremonija".Godine 2009. na Berlinskom filmskom festivalu dobio je nagradu za životno delo.
Mp40 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Moj nepogresivi a banovani izvor mi upravo javlja da je preminio Miroslav Bijelic (AKA Guzin Tast i glas mnogih crtaca, onih sa Siljom recimo).
Aće Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Moj nepogresivi a banovani izvor mi upravo javlja da je preminio Miroslav Bijelic (AKA Guzin Tast i glas mnogih crtaca, onih sa Siljom recimo).i bauer iz otpisanih pih :(
MancMellow Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 bas mi zao. A bas smo pre nekog vremena pricali o jako matorim a dobrim ljudima kojima ce uskoro vreme doci... Ja bas reko za Radeta i ovu godinu. On mi bas bio nekako strani glumac nas. E bas to. Bravo!
Nevernik Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Nisam ga nesto puno voleo, ali treba spomenuti.Arthur Penn
kim_philby Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 neko gore snima film: rade, toni, penn & kostic...:(
Recommended Posts