pbg12345 Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Razumem ovde u Srbiji da ne moze da se ne upali sveca a da se ne spomene da je bio cetnik, partizan, komunjara ili peder. Ali tamo po belom svetu valjda se zaborave ovdasnje gadurije. Cudan smo narod... Mandi jedino ne mogu da oprostim sto ne pogazi one sa pocepanim starkama, jer se sada ne bi sepurili u pjacoti™ jebote
harper lee Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Sve što je iz JULa i njegove preteče, SK-PZJ, treba spaliti. Izvor svog zla što se da videti i koliko je lepo čuvaju (Miru) u Rusiji. Zato im svima želim da pocrkaju u najgorim mukama i da gore u paklu. Svi do jednoga. I Hitler je bio umetnik. Pa da, Manda i Hitler su tu negde po steti koju su napravili. Obicno kad imam dilemu ili zbog necega ne mogu iskreno da pozalim nekoga ko umre, zaobilazim ovaj topik. Ocigledno je da je trebalo to da uradim i ovog puta da ne bih potpuno izgubio postovanje prema nekim ljudima.
Goranz Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Pa da, Manda i Hitler su tu negde po steti koju su napravili. Dovoljno da se odrednice u onom "Hitler, logor, pita dete koliko ima godina, sutla ću tli, nećeš, nećeš" zamene sa "Manda, pozorište...."
Minimoog Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Njegova dela, ono sto on jeste - njegova porodica i njegov rad, govore sve. I to je dovoljno za razumnog coveka. Dovoljno, zato sto na kraju samo to ostaje. Jako mi je zao sto smo ga izgubili. Zao mi je sto je to tako moralo da bude, jer je prerano. Voleo bih da je imao jos vremena i da je mogao da da vise, i nama i svojoj porodici. U njegovom radu, to je, zapravo, svega nekoliko filmskih/TV uloga. Na prvi pogled, nedovoljno da se ovekoveci jedan takav talenat, ali glumcima kakav je on oskudni resursi nisu problem jer genijalnost ostvaruju u minijaturama. Velika je steta sto ih nije moglo biti vise. Toliko o vremenima. Voleo bih da njegova porodica sada bude jaka onako kako je on bio jak kada je trebalo da bude. Ovo je velik i preran gubitak.
zakintos Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 I generalno ta studentarija... vidite u sta je to izraslo sad. Kamo srece da je bilo vise takvih ljudi pa da sva govna izgazi.Nemoj da banalizujes. Dovoljno je samo onog ovna predvodnika, onog sto nece nikad da odustane...
dragance Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Pa da, Manda i Hitler su tu negde po steti koju su napravili. Obicno kad imam dilemu ili zbog necega ne mogu iskreno da pozalim nekoga ko umre, zaobilazim ovaj topik. Ocigledno je da je trebalo to da uradim i ovog puta da ne bih potpuno izgubio postovanje prema nekim ljudima. Nisi razumeo, tj nisam dobro napisao: ne mogu da žalim za bilo kojim Julovcem, pa makar bio i umetnik. Hteo sam povući paralelu da i loši ljudi mogu da budu kreativni, u stilu i Hitler je bio slikar. Ne da izjednačavam Mandin opus sa Adolfom. Sećam se dobro "S one strane duge" ko klinac. I posle vidiš da fiktivni karakter nije isto što i RL osoba.
Hella Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 i evo novog dna na rip topiku jbg kad ja ne smem da se trošim jer čuvam snagu za babu i boru
hefaca Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Bercek da procita topik i da ne umire jos 30 god. Dotle ce forum biti prevazidjen. Il da Dusko Korac vaskrsne da oplete jos jedared...
Sestre Bronte Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 ima i onaj neki glumac što je glumio sns reklamu, on isto da živi još dugo
ljakse Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 +1000 ko se stidi gaženja mase kolima, taj bi se stideo i rada u trafici da prehrani porodicu.
Zen Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 (edited) I posle vidiš da fiktivni karakter nije isto što i RL osoba. Pa kada je to fiktivni karakter bio isti kao RL osoba? U bilo kojoj grani ljudske delatnosti? Neko je spomenuo Berčeka...pa, to je najbolji srpski glumac decenijama, neka mi se to argumentovano ospori. Šta da kažemo onda o pokojnom Bati Živojinoviću, Stevi Žigonu ( izuzetnom glumcu ali jbg. bio je ubeđeni komunista kao i Aleksandar Popović itd...) Preventivno, hajde da streljamo Ljubišu Ristića, najboljeg Yu pozorišnog reditelja, potpredsenika JUL-a?. Neko je nekada bio (zadesio se) kod Vukovog spomenika, desilo se nešto za šta se čovek izvinio, napisao je pismo "strašnom Slobi" i pre 5 oktobra ali bi trebao da umre još nekoliko puta da bi se vaše frustracije donekle opravdale. Pustimo čoveka da sahrane, a ovo što se ovde piše je krajnje sramotno. Sve svetac do sveca... Edited June 17, 2016 by Zen
kud u maglu Simoviću Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 ljubiša ristić sve da se sad posveti životu kao majka tereza i da tako proživi narednih 200 godina, ja ću ostaviti u amanet nekome da ga nahrani govnima kad umre na nekom forumu ili gde to već bude bilo aktuelno
Zen Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 (edited) ljubiša ristić sve da se sad posveti životu kao majka tereza i da tako proživi narednih 200 godina, ja ću ostaviti u amanet nekome da ga nahrani govnima kad umre na nekom forumu ili gde to već bude bilo aktuelno Ne moraš da ostavljaš u amanet, već si počeo pa nastavi ( ako ćemo pravo ni Majka Tereza nije bila baš ono čime se danas maše njom) . Za par decenija i dalje će se gledati njegove predstave (niko mu u ex YU, voleli ga ili ga mrzeli, ne može osporiti da je najbolji pozorišni reditelj na ovim prostorima). A za njegov angažman u JUL-u... da li ti stvarno misliš da je imao neku materijalnu ili bilo kakvu korist od toga?. Naravno, to ga ne opravdava. Elija Kazan je bio glavni denucijant pred makartističkim komisijama ali, biće da će se pamtiti po tih nekoliko filmova koji su među najboljima napravljenim u američkoj filmografiji. Pričate ovde o gaženju mase na protestu. E meni je strašnija bila i ostala činjenica da je Đinđić dok smo se svi smrzavali, sedeo sa Miloševićem na kanabetu a da je to znao samo Jovica Stanišić. Da ne pričamo u učinku svih vajnih ne julovaca, sps-ovaca i ostalih u ovih petnaestak godina. Edited June 17, 2016 by Zen
Recommended Posts