yolo Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 Danas sam se setio jednog detalja iz juna 1991. Bila je subota, zvezda je upekla, sa drugarima sam otišao na Avalu u Čarapićev Brest. Žene su tražile nešto bez mesa a najdalje do čega smo dobacili u tom smislu je bila mućkalica koja je plivala u 2 prsta ulja iz koje su muškarci vadili meso i ostatak davali ženama. Pre nego što smo počeli da overavamo uz zamišljene halucinacije šumadijskih četnika koji, poput japanskih ratnika bauljaju iz avalske šume ne znajući da je rat gotov, krenuli smo nazad. U Belom Potoku smo videli ostatke izbornog materijala SPS-a koji je 6 meseci nakon prvih izbora i dalje krasio ulične stubove - sa njih se smešio poznati glumac, tada već poslanik Socijalističke Partije Srbije. U susret nam je išla kolona vojnih kamiona JNA koji su na kabini imali montirane puškomitraljeze sa razvučenim redenicima i bojevom municijom. Rat u Sloveniji je počeo dva dana ranije i ova filmska scena je bio naš prvi susret sa ratnim stanjem. Zaćutali smo. Razvezli smo devojke kućama i odlučili da odemo na sladoled. Završili smo u poslastičarnici “Ari" u Ljutice Bogdana koja je tada bila na glasu da ima najbolji gelato u gradu. Za velikim stolom pored nas nad mapom Istočne Slavonije sedeo je vlasnik poslastičarnice sa dvojicom ljudi naših godina koje smo kao CIgani znali sa severne tribine Zvezdinog stadiona. U nekom trenutku nam je prišao i pitao: “Momci, noćas krećemo za Tovarnik, sviđate mi se: da li hoćete sa nama? Mi smo Srpska Dobrovoljačka Garda i idemo da branimo srpsku nejač od ustaša”. Ne sećam se tačno šta smo slagali da bi nestali sa tog mesta, ali znam da nikad više u životu nisam naručio sladoled od kokosa sa čokoladom. Kako se ono kaže danas kad neko umre, RIP?
Dr Arslanagić Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 Od svih mesta u gradu si baš kod Arkana išao na sladoled?
halloween Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 Ne sećam se tačno šta smo slagali da bi nestali sa tog mesta. Moramo da pitamo mamu i tatu?
Roger Sanchez Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 (edited) https://youtu.be/nwDPjdO2cT8?t=3038 https://youtu.be/nwDPjdO2cT8?t=5210 Edited May 23, 2016 by Roger Sanchez
namenski Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 Moramo da pitamo mamu i tatu? https://www.youtube.com/watch?v=_jyFGF_jOSg
Papovac Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 (edited) Danas sam se setio jednog detalja iz juna 1991. Bila je subota, zvezda je upekla, sa drugarima sam otišao na Avalu u Čarapićev Brest. Žene su tražile nešto bez mesa a najdalje do čega smo dobacili u tom smislu je bila mućkalica koja je plivala u 2 prsta ulja iz koje su muškarci vadili meso i ostatak davali ženama. Pre nego što smo počeli da overavamo uz zamišljene halucinacije šumadijskih četnika koji, poput japanskih ratnika bauljaju iz avalske šume ne znajući da je rat gotov, krenuli smo nazad. U Belom Potoku smo videli ostatke izbornog materijala SPS-a koji je 6 meseci nakon prvih izbora i dalje krasio ulične stubove - sa njih se smešio poznati glumac, tada već poslanik Socijalističke Partije Srbije. U susret nam je išla kolona vojnih kamiona JNA koji su na kabini imali montirane puškomitraljeze sa razvučenim redenicima i bojevom municijom. Rat u Sloveniji je počeo dva dana ranije i ova filmska scena je bio naš prvi susret sa ratnim stanjem. Zaćutali smo. Razvezli smo devojke kućama i odlučili da odemo na sladoled. Završili smo u poslastičarnici “Ari" u Ljutice Bogdana koja je tada bila na glasu da ima najbolji gelato u gradu. Za velikim stolom pored nas nad mapom Istočne Slavonije sedeo je vlasnik poslastičarnice sa dvojicom ljudi naših godina koje smo kao CIgani znali sa severne tribine Zvezdinog stadiona. U nekom trenutku nam je prišao i pitao: “Momci, noćas krećemo za Tovarnik, sviđate mi se: da li hoćete sa nama? Mi smo Srpska Dobrovoljačka Garda i idemo da branimo srpsku nejač od ustaša”. Ne sećam se tačno šta smo slagali da bi nestali sa tog mesta, ali znam da nikad više u životu nisam naručio sladoled od kokosa sa čokoladom. Kako se ono kaže danas kad neko umre, RIP? pa postoji i ona prica kad je zappa drkao pijanog dzon vejna zbog nekih polufasistickih izjava. glumci uopste ne moraju da budu moralne gromade. mada kod bate postujem doslednost. jbg sps iz najljigavijeg vremena, ali mi se nikad nije zgadio. Edited May 23, 2016 by Papovac
Dimitrije Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 https://youtu.be/nwDPjdO2cT8?t=3038 https://youtu.be/nwDPjdO2cT8?t=5210 Prema noveli Slavka Kolara. Manca Kosir (debitantska uloga?), Sovagovic i Bata ("Zlatna arena") su kao iz novele, a kamera (Tomislav Pinter - "Zlatna arena") kao da je rukovodjena kicicom Ivana Generalica. Uzgred, jos jedna novela Slavka Kolara je bila scenario za istoimneni film "Svoga tela gospodar".
čekmeže Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 Od svih mesta u gradu si baš kod Arkana išao na sladoled? Pa kad je imao najbolji gelato u gradu.
frit Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 odlazak legende meni prvo pade na pamet kozara i audicija .... pa di u ari sunce mu zarko, dobro ste prosli
darkonet Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 Meni uvek padne na pamet kako je Bata imao neku vrstu srece jer realno prve "partizanske zvezde" bili Gavric i Sotlar, kasnije je on postao jedan od omiljenih glumaca Bulajica, Mitrovica i Sibe. Kozare sam se kao klinac plasio ali zato Most i danas gledam sa odusevljenjem kao i prvi put.Nikad nije odbio nijednu ulogu, opasne scene je odradjivao sam, jednom se i uplasio za zivot kada je snimao neki madjarski film i scenu pod ledenim jezerom. Poznata je i anegdota da je sa Miljanovom generacijom otisao na pripreme sa Zvezdom i izdrzao mesec dana, vratio se i bolovao tri meseca. Neka ti vecna slava legendo!!!
Frank Pembleton Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 Meni uvek padne na pamet kako je Bata imao neku vrstu srece jer realno prve "partizanske zvezde" bili Gavric i Sotlar, kasnije je on postao jedan od omiljenih glumaca Bulajica, Mitrovica i Sibe. Kozare sam se kao klinac plasio ali zato Most i danas gledam sa odusevljenjem kao i prvi put.Nikad nije odbio nijednu ulogu, opasne scene je odradjivao sam, jednom se i uplasio za zivot kada je snimao neki madjarski film i scenu pod ledenim jezerom. Poznata je i anegdota da je sa Miljanovom generacijom otisao na pripreme sa Zvezdom i izdrzao mesec dana, vratio se i bolovao tri meseca. Neka ti vecna slava legendo!!! Moja lepša polovina sarađivala sa njim na par filmova i zaista samo reči hvale ima za njega. Sa njim je na snimanjima bila i žena i zaista su bili baš prijatan par. Neopterećeni slavom koju je on realno imao.Odlaze lagano prave zvezde našeg regiona...
Recommended Posts