Amelija Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 ja i kažem "prilog" mada ni ne znam da li je to zvanična reč ili sam ja prosto intuitivno prevela nego htedoh reći da za (ultra-bezveznu) prikačnicu jedino imam ideju šta bi mogla da znači, ovo ostalo kao da je direktno stiglo iz neke srednjovekovne crkve
Партибрејкер Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 (edited) susramlje Verovatno se misli na "cringe" OK mi je, fino zvuči, samo malo je krindž krenuti prvi sa upotrebom u praksi. edit Evo nađoh objašnjenja za sve reči. Edited October 19, 2023 by Партибрејкер 1
Amelija Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 zar nije to transfer neprijatnosti? (ok, dve su reči, pa još i jedna strana, ali ipak?)
Партибрејкер Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 Pa jeste, ja sam do skoro govorio "transfer blama", pa se krindž nekako uvukao kroz društvene mreže.
Filozof manijak Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 samo mi dve reči s onog spiska imaju neku upotrebnu vrednost u svakodnevnom govoru: premisliti i smućak.
Svemir Zeka Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 57 minutes ago, Amelija said: ja i kažem "prilog" mada ni ne znam da li je to zvanična reč ili sam ja prosto intuitivno prevela nego htedoh reći da za (ultra-bezveznu) prikačnicu jedino imam ideju šta bi mogla da znači, ovo ostalo kao da je direktno stiglo iz neke srednjovekovne crkve Jeste. U prilogu dostavljam to i to. Ovo je suvišno. Inače, nova reč za krindž zvuči krindž
Ted Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 (edited) Supruga mi je lasnolomna. Odala se uzrenju, proganjaju je neki prohujci, bojim se da ne dođe do stanja duhoklonuća. Na moju opazicu da je premislila kaže mi da je uzrenje besnemož kako bi nastavila dalje. dal ovo zvuči normalno? ovo ne liči na srpski jezik ni malo. a većinu ovih reči nisam ni čuo do sada, dok se nisu pojavili ovi članci po medijima. PS. supruga mi je ok Edited October 19, 2023 by Ted 2 6
Filozof manijak Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 meni je ovo u duhu crkvenoslovenskog jezika 1
adam Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 kako li ce se sad zvati antidepresanti? a tek kad doktor dijagnosticira klinicko duhoklonuce?!
Mel Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 14 minutes ago, Ted said: Supruga mi je lasnolomna. Odala se uzrenju, proganjaju je neki prohujci, bojim se da ne dođe do stanja duhoklonuća. Na moju opazicu da je premislila kaže mi da je uzrenje besnemož kako bi nastavila dalje. dal ovo zvuči normalno? ovo ne liči na srpski jezik ni malo. a većinu ovih reči nisam ni čuo do sada, dok se nisu pojavili ovi članci po medijima. PS. supruga mi je ok Zvuchi kao da ti nisi though. 1
Ted Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 Just now, adam said: kako li ce se sad zvati antidepresanti? protivklonodusi 3
Ted Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 Just now, Filozof manijak said: podizači duhoklonulosti brt. nije podizanje nego uspenje
Filozof manijak Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 pardoniram, vozdizači duhoklonulosti 1 2
Recommended Posts