mustang Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 (edited) indyjev macak car :) Edited March 12, 2016 by mustang
Barsa Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 brisao neke fotografije na hdd-u pa naletim na ovo :D
zmanic Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 (edited) Strašno tvrdoglav i svojeglav pas. Kladim se u gajbu piva ! Edited April 11, 2016 by zmanic
JozoMujica Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Posavski gonič? Majka posavka, otac ko zna... Ispalo celo leglo kratkonogo, (njoj prvo leglo), posavac sa kojim je bila u dvoristu mator, mozda je on otac, a mozda je i neka lokalna lutalica... Strašno tvrdoglav i svojeglav pas. Kladim se u gajbu piva ! Dobio bi dve gajbe. <_< Kako si provalio?
zmanic Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 (edited) Kako si provalio? Ponosni rep, raširen na sve strane, podignut kao barjak iznad dupeta - upozorenje svima. Nakostrešena dlaka u sapima - samo čekam komandu da krenem. Jake zadnje noge, verovatno ostatak predaka goniča. Jak, istaknut leđni greben - umemo i da se rvemo sa drugim kerovima ili zverima. Duboke grudi, spuštene ispod prednjih lakata, jaka pluća i kondicija, najverovatnije neko blisko terijersko nasleđe - neumornost u radu i potrazi ili progonu divljači. Široko postavljene oči, visok stop, široka lobanja - gonič sa terijerskim mozgom, inteligentan. Duža šijava njuška, simetrične šare, jak pigment - ostatak neke jako utemeljene ratničke rase sa jakim ugrizom. Uši spuštene prema napred, ne smetaju čeljustima, jak prijem mirisa i nadražaja iz okoline - ništa nam ne sme promaći. I na kraju : pusto polje, on nakostrešen od pozadi, napetih leđa i pomno prati situaciju - traži od gazde mali povod za akciju. PS Sve u svemu, mnogi lovci čeznu za ovakvim kerom !!! Edited April 11, 2016 by zmanic
JozoMujica Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Hvala ti na ovom stručnom opisu, moje poimanje njega je "posavac kome noge nisu dovoljno porasle", ja mislim da ima krvi (ne čiste, naravno) brak jazavičara jer ima krive prednje šape i sedi na stranu, žena misli da je i neki terijer / staford negde umešao prste jer ima izuzetno veliku glavu i vilicu za svoju visinu i jak ugriz (progrizao je metalnu žicu jedanput da bi pobegao sa druge strane ograde i izležavao se ). Majka je čak iz nekog dobrog legla, dovedena je vrlo mlada (kao štene) da bi stari (sada već pokojni) lovac Laki ostavio kvalitetno potomstvo, ali je ona povremeno kidala lanac (seosko domaćinstvo je u pitanju) i bežala, pa se ne zna šta se tu zapravo desilo. Štenci su bili svi zdravi, 5 muških i jedna ženka, svi isti, samo jedan sa crno/žuto/belom kombinacijom (i Čarli ima malo crne po površini repa, ali samo u tragovima) i upisani kao posavski goniči prilikom čipovanja, (tj. ovaj moj i još jedan za koga znam gde je završio). Samo, kako je rastao, telo i glava su mu rasli mnogo brže nego noge... :D Inače, dobro si primetio, ima jak lovački nagon, stalno njuška tragove, al ga jebe što ja ne lovim niti me to zanima, pa mu jedino ostaje da lunja sa nama po Šumaricama i ponekoj lokalnoj planini: :) Evo ga ovde kad je imao godinu dana na ponovnom upoznavanju sa dvojicom braće i majkom (svo troje na lancu pod tremom štale ).
katamaran Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Ljubavnici Mozda ne bih ni uspeo da pripitomim ovu crno belu divljakusu da se nije toliko zaljubila u svalera. Ovde joj je celo dupe van stolice al ne smeta nista dok mali oblizuje.
Recommended Posts