Jump to content
IGNORED

O serijama

Mr.Smith

Recommended Posts

Posted

Odgledala 4 epizode Broadchurcha iz nove sezone, šta ja znam, mlako je u poređenju sa prvom. I nisam očekivala da će se  baviti istim slučajem kroz sudski proces, to je baš dosadno.  

Posted (edited)

Jeste. Gledaj, super je krenulo + Dondarrion u glavnoj ulozi!

Zabole me za Dondariona, ali serija stvarno obećava. Ne znam samo čemu da se nadam, da li da nas samo zamlaćuju ovim tankim nagoveštajima supernaturalnog (dete u transu nestaje u pola noći, tata mu se vraća kući krvav do kolena, a onda tamo neki lik biva nađen mrtav i raskomadan, ali izgleda da nije još mrtav, ali onda ipak jeste) ili da nas zamlaćuju ovim down-to-earth aspektima priče oko otvaranja hotela i ekološkog izveštaja koji bi mogao da upropasti idiotski preuranjena ulaganja dok je u stvari priča o, štaznam, vampirima i ostalim vukodlacima?

Ima li ko ideju kakva se ono, citiram, vukojebina pojavljuje na šerifovim lisicama i zašto? :unsure:

Edit: attachment

VJ.jpg

Edited by Weenie Pooh
Posted

Odgledala 4 epizode Broadchurcha iz nove sezone, šta ja znam, mlako je u poređenju sa prvom. I nisam očekivala da će se  baviti istim slučajem kroz sudski proces, to je baš dosadno.  

tesko je napraviti novi slucaj u broadchurchu gde ce likovi imati istu emotivnu vezu kao u prvoj sezoni. sve krimi serije u malim gradovima pocivaju na tome sto se taj slucaj retko desava.  

Posted

tesko je napraviti novi slucaj u broadchurchu gde ce likovi imati istu emotivnu vezu kao u prvoj sezoni. sve krimi serije u malim gradovima pocivaju na tome sto se taj slucaj retko desava.  

Potpuno si upravu, a ja moram da priznam da sam očekivla da se pojavi još neki leš koji bi uneo tvist u ovoj priči, a ne uplitanje inspektorovog starog slučaja.

Posted

Ima li ko ideju kakva se ono, citiram, vukojebina pojavljuje na šerifovim lisicama i zašto? :unsure:

Edit: attachment

ladno :lol:

mene serija po atmosferi podseća najviše na onu francusku sa mrtvom decom koja se vraćaju kući. ima sličan stepen wtf-a, elemente horora, dešava se u maloj i izolovanoj zajednici, itd.

što je sve vrlo dobro.

Posted

Odlicno poceo Fortitude! Apsolutno preporucujem. 

Kod Simona Donalda dobar početak nije toliko bitan, koliko je opasnost da u peripetiji vreme izgubi dubinu i moderna poprimi jeftinu površinatost vremena posle u kome se rasplinulo u pomoidnost ono što je obećavalo više...

Posted

Ja bih to otpisao kao neki throwaway joke, možda prosto piše "vukojebina" na tri jezika i ne znači ništa konkretno, ali je onaj lik sa pištoljem i stranjskim naglaskom pročitao šta piše i odreagovao :unsure:

Šerif je dakle ili Srbin ili vukodlak...

Posted

Did anyone manage to make out what the engraving was on the handcuffs?

I think the middle word was 'Vukojebina' which is apparently a Serbian/Croatian word for wilderness or godforsaken place, but I couldn't make out the other two words.

Posted

Twin Peaks za moderno doba ^_^

A dobro, nije bas toliko los Fortitude.

Posted

Potpuno si upravu, a ja moram da priznam da sam očekivla da se pojavi još neki leš koji bi uneo tvist u ovoj priči, a ne uplitanje inspektorovog starog slučaja.

Pomesana su mi osecanja kada je u pitanju druga sezona. Svakako je slabija od prve, ali prica oko starog Sandbrook slucaja je ok, dok je prica sa sudjenjem bezveze (a moglo je i to biti ok). Ali, kul su likovi (tj. glavna dva, a u drugoj sezoni posebno detektivka) tako da gledam rado i dalje. 

Posted

mene serija po atmosferi podseća najviše na onu francusku sa mrtvom decom koja se vraćaju kući. ima sličan stepen wtf-a, elemente horora, dešava se u maloj i izolovanoj zajednici, itd.

što je sve vrlo dobro.

koja je to serija da podseca na les revenants? obozavljem takvije serijah

Posted

Ja sada moram da odgledam taj Fortitude. Ne znam kada svi gledate sve te serije. Ja jedva stignem da redovno odgledam ove 2-3 što pratim.

Posted

Trik je u tome da počneš i zaboraviš gde si stala posle tri epizode. Ja tako "gledam" desetak serija, sve on hold...