Jump to content

O serijama

Featured Replies

Nicolas Cage as Spider-Man. I’m all in!

• Replies 22.7k
  • Views 2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Search mi ne pomaže pa ne znam jel su bile spominjane dve švedske serije, alska mig i love and anarchy. Dajte mi znak ako nisu da krenem sa hajpom.   https://www.imdb.com/title/tt9325320/

• Sludge Factory
    Sludge Factory

BB ne zasluzuje ni u prvih 50 da bude, u sustini je serija jedno veliko jaje. Jeste bilo ok da se gleda dok je isla, ali tesko da bih uzeo ponovo da je gledam.

Posted Images

On 22. 4. 2025. at 0:36, Nebojsa said:

da dodam da je seriju potpisao jonathan tropper, kreator banshee-ja i warrior-a, pa su mi ocekivanja bila prilicno velika... tacno koliko je bilo i razocaranje nakon odgledane prve dve epizode. jos jedan los primer prelaska na komercijalne, mejnstrim platforme - lepo si je okarakterisao, ja bi dodao jos i kao ai-generated, tj. bez duse :(

your friends & neighbors - take #2.

usled nedostatka novog, kvalitetnijeg materijala, a zbog prilicno dobrih review-a na skoro svim relevantnijim mestima, vratio sam se da pogledam ostatak serije, tj. sta je odradjeno nakon prve dve blago receno neubedljive epizode. i ne da se nisam prevario, nego bi preporucio istu svima koji vole dobar storytelling, a jonathan tropper je jedan od retkih preostalih majstora istoga...

elem, glavni problem posle prve dve epizode je pitanje, tj. pre zakljucak da prica nigde ne vodi. no, pravi majstori zanata umeju da iz naizgled nicega, a pomocu sjajno izgradjenih likova i odnosa izmedju istih, izgrade pricu koja coveka prosto natera da odgleda sve do kraja. i trazi jos!

dakle, hamm je sveze razvedeni, otpusteni hedz-fond menadzer koji iznenadni cash-flow problem resi da premosti pljackajuci svoje komsije/drugare (da, zvuci prilicno linearno). amanda peet je sjajna u ulozi bivse zene mu, psihoterepeuta po profesiji, koja ga ostavlja s ex-nba all starom :) hamm sam je u tajnoj vezi sa njenom najboljom prijateljicom, a zenom komsije s kojim je u procesu razvoda... a tu je i pregrst raznih likova, ukljucujuci: hoon lee-a (job-a iz banshee-a) u ulozi najboljeg drugara i finansijskog menadzera, sestre u depresiji, neshvacenih klinaca, mreze latino house-keeperki, jevrejske/umetnicke mafije itd itd - potpuno ludilo!

sve u svemu - odlican vikend bindz, dosad je izaslo 7 epizoda, cekaju se jos 3 do kraja sezone.

IMDb
No image preview

The Bondsman (TV Series 2025) 7.0 | Action, Drama, Horror

30m | TV-MA

Interesantno - ko je voleo Supernatural ima da voli i ovo.

Kevin Bejkon je kralj.

On 20. 5. 2025. at 23:11, Nebojsa said:

your friends & neighbors - take #2.

usled nedostatka novog, kvalitetnijeg materijala, a zbog prilicno dobrih review-a na skoro svim relevantnijim mestima, vratio sam se da pogledam ostatak serije...

isti slucaj, slicno misljenje.

edit: mobland sam prekinuo posle cetvrte i ne kanim se nastavljati, osim ako nekone uleti sa slicnim komentarom

Edited by banecare1

Mobland nigdje ne vodi i dosadnjikava, nezanimljiva, klasicna moderna brit prica sa previse nasilja. Medjutim, osim toga sve je super :)

mobland je premija u odnosu na vecinu new-agetm gluposti koje se serviraju sa svih platformi/strana trenutno.

harigan trojac psiho/sociopata je iskarikiran skoro do frenk drebin nivoa - lik pirs brosnana je blago retardiran, osecam da se gaj rici smejao sebi u brk kad mu je jos dodao i originalni irski akcenat. lik helen miren je jos gori, a ona je briljantna, kao u svemu sto radi. nesto najblize liku edija harigana je dzofri barateon, ono kad pozelis da zavalis 1 maegeri u mali ekran tv prijemnika - jos jedna ricijeva dr disertacija na temu tv zlikovaca. pritom, svo troje su, tehnicki - samo sporedni likovi...

u svakom slucaju, ljubitelji ricija ili tarantina bi mobland mogli da nadju prilicno zabavnim. meni svakako jeste ;-)

IMDb
No image preview

Dope Thief (TV Series 2025– ) 7.1 | Crime, Drama

50m

Dve epizode odgledane, za sada dooooobro.

IMDb
No image preview

Murderbot (TV Series 2025– ) 7.4 | Action, Comedy, Drama

| TV-MA

Nadrkani čuvar-robot, koji neprekidno gleda sapunice i gunđ i gunđa i gunđa. Zabavno i duhovito. Ozbiljna mana je što su epizode prekratke, traju oko 22 minuta. Bar da izbacuju 2 odjednom.

odlican murderbot zasad - ovo za duzinu trajanja epizoda pre vidim kao prednost do manu - pola sata max = savrseno za sadrzaje ovoga tipa.

btw, skarsgard kako vise matori, likom i grimasama sve vise podseca na caleta.

interesantna je i glumacka postava - mislim da kompletan kasting tim ne bi uspeo dva imena i prezimena da ispeluje pravilno koliko je to sarolik sastav.

a ako je neko propustio, da prijavim jos da je pocela i druga sezona nine perfect strangers.

prvih par epizoda prilicno obecavajuce, kome se svidela prva sezona, svi su izgledi da i ova nece razocarati.

Kakav je Landman sa BiliBobT i Demi Mur?

Odlican

Potvrdjujem. Billy kida.

Btw, ima Mobland na kakvoj platformi ili samo trafika?

Edited by ducca