Monday at 13:032 days Meni bi bio zaokružen kraj da je izašao sa svojom ženom. Ovako su utrčali u Lumon dok alarm za uzbunu svira i naslućuje se da bi mogli da budu uhvaćeni, sankcionisani.Mislim da će se serija dalje baviti unutrašnjom borbom između innie i outie Marka, da li će uspeti da prođu reintegraciju. Čak mislim da će innie Mark da dobije neku višu funkciju u Lumonu, možda Floor Manager.Videćemo za godinu, dve, dok snime.
Monday at 23:352 days On 21. 1. 2024. at 21:20, Ted said: moj utisak je potpuno suprotan. odlična season 2.....jedva čekam sledeću. par komentara u vezi ovoga. mislim da nije ispravno ovu ovu seriju posmatrati kao season 1, season 2 itd. koliiko ih bude. ja se nadam mnogo. svaka sezona je jedan roman Li Čajlda iz serijala Reacher. pri tom je radnja preneta verno, odnosno nema odstupanja od onoga što se nalazi u knjizi. ja sam pročitao sve što je Li Čajld napisao, mislim na serijal Reacher. nešto je prevedeno sa Srpski, većinu sam poskidao i čitao ne egleskom jer nisam imao srtpljenja da čekam da se to jednom prevede, poskidao sam sve redom i pročitao, preskočio samo ono što sam imao na Srpskom. sad je možda i preveden veći deo, ne znam. hoću reći moguće da je dostupan širem krugu čitalaca sa našeg govornog područja. tako da je meni, i u prvoj i drugoj sezoni, od početka bilo jasno šta će se dešavati, koji su likovi uključeni i kakva je priča, pa i sam rasplet. i opet su mi bile vrhunske obe sezone. isto će mi biti poznato i vezi svake naredne sezone, čim budem video pod kojim nazivom ide, odnosno po kom romanu je rađeno. a ima i još boljih i luđih romana od ova dva, iako su i ova dva extra. samo jedna stvar me je interesovala, odnosno da vidim ko glumi Reachera i kako izgleda. ovo zbog skandaloznih filmova sa Tom Kruzom. mislim, filmovima ne fali ništa ako neko nema pojma ko je Reacher i kako mora da izleda (fizički izgled je ovde presudan). isto su verno preneti romani (koliko može u formatu filma, serija je pogodnija za to). ali Tom Kruz je poslednja osoba koja bi smela da glumi Reachera, bio sam šokiran kada sam to video i jedva sam odgledao filmove. to je kao kad bi, šta ja znam, Tajsona glumio Deni DeVito. Kruz nema niti jednu fizičku (a ni psihičku) karakteristiku Reachera i ne postoji ta glumačka veština ili talenat koja to može da nadomesti. kao ozbiljan fan Reachera, bio sam razjaren. e zato sam se zalepio za ekran u prvoj sceni u kojoj sam video Alana Ritchsona u ulozi Reachera. to je to 100%, ma 1000%. tako Reacher izgleda, to je lik kojeg imaš u glavi kada čitaš romane. kakav Tom Kruz, majko Božija. blasfemiija. Alan je fenomenalno skinuo Reachera, teško da može bolje. kasting je ovde pogodio apsolutno. kasting je pogodio i sa drugim likovima, ko god da ga je radio, ruka mu se pozlatila. recimo Domenik Lombardozi kao pandur Gaetano Ruso. savršeno. tako da su mi ove dve sezone legle savršeno, kao da ponovo čitam romane, a likovi izgledaju upravo onako kako sam ih video u glavi. zato su mi obe sezone bile vrhunske. zapravo će ovu seriju gledati dve kategorije ljudi. oni koji su pročitali romane i oni koji nisu. otuda može da bude i prilično oprečnih reakcija. ja svakako preporučujem svima koji su ljubitelji kriminalističkog žanra da pročitaju romane Li Čajlda iz serijala Reacher. vrlo teško će se naći bolji romani iz tog žanra. Vadim post godinu dana star da bih lupio +1 :) Na drugoj sam sezoni, takođe mi je druga bolja od prve, ozbiljniji je zaplet i bolje mi leži. Inače volim crime and conspiracy žanr, i Kruzovi filmovi su mi bili sasvim ok (prvi bolji od drugog). O knjigama i liku ne znam ništa, tako da nema čitalačkog razočaranja.Istina, nisam siguran da li bi mi bilo i upola zabavno kao što jeste da unapred znam obrte i rasplete, seriju dobrim delom vuče misterija i rasplet slučaja.
18 hours ago18 hr Simpatična trivia za sve koji prate The Pitt. Očevi I ćerke. Edited 18 hours ago18 hr by pariah
14 hours ago14 hr On 23. 3. 2025. at 9:02, Arkadija said:Odgledala Adolescenciju. Remek-delo.Realističan prikaz, policijske procedure, u prvoj epizodi, zatim u drugoj savršen prikaz jaza između generacija, onda treća, psihološka procena učinicoca dela, gde se odmotava sve ono što društvo očekuje da dečak bude i postane i koliko to utiče na formiranje ličnosti, Četvrta, nošenje porodice dečaka sa situacijom. Bolno i potresno.Pogledao sam tri, svaki dan po jednu, mnogo je intenzivno da bi mogao duze da gledam. Neverovatna serija.Kako se uopste tehnicki snima ovakva serija, sta ako neko pogresi, je l' ide cela epizoda iz pocetka?
14 hours ago14 hr 2 minutes ago, no_one said:Kako se uopste tehnicki snima ovakva serija, sta ako neko pogresi, je l' ide cela epizoda iz pocetka? Single take ne znači da se snima samo jednom, već da se svaki put snima kontinuirano. Konkretno je ovde Erin Doketi rekla da je za treću epizodu iskorišćena tipa 11. verzija i da ju je začudilo zašto je baš ta izabrana. I bilo je u njoj dosta improvizacije i situacija koje nisu bile planirane u scenariju, poput onog kad se klinac zakašlje.