Jump to content
IGNORED

O serijama

Mr.Smith

Recommended Posts

Posted
34 minutes ago, Lancia said:

Skandinavci se bas ne trude da sneg i led na filmu prikazu romanticno, stavise uglavnom dobijes osecaj nespokoja i samoce.

Mene uglavnom uhvati seta oko novogodisnjih praznika, al' me brzo prodje vec posle ponoci. 

Obozavam snjeznu scenografiju, tako da mogu da kolju vidre u snijegu, ja cu gledati

Posted (edited)
On 24.3.2021. at 11:43, Lancia said:

U cugu Björnstad ili po naski Beartown, izmisljena prica u izmisljenoj svedskoj vukojebini, kao podloga za kritiku drustva, ljudskih slabosti, jadnosti i predrasuda. Sta bi inace Skandinavci radili okovani snegom i hladnocom, nego lazmisljali. Ugodno potroseno vreme i sad mi se ponovo gleda hokej.

beartown-still.jpg

Preteraše ga sa količinom nesreće po metru kvadratnome. Dovoljno je bolna i glavna tema.

Mogao bi RTS da je emituje u prajmtajmu zbog aktuelne teme.

Edited by maheem
Posted
45 minutes ago, maheem said:

Preteraše ga sa količinom nesreće po metru kvadratnome. Dovoljno je bolna i glavna tema.

Mogao bi RTS da je emituje u prajmtajmu zbog aktuelne teme.

Da, verovatno su im uvalili nekog Danca za scenaristu ili rezisera:)

S druge strane, ja bih se sigurno smorio da je samo glavna tema na meniju.

Posted
7 hours ago, Lancia said:

Da, verovatno su im uvalili nekog Danca za scenaristu ili rezisera:)

S druge strane, ja bih se sigurno smorio da je samo glavna tema na meniju.

Mislio sam konkretnu na temu Isaka. Ovo ostalo je ceo paket.

Interesantno mi je bilo moje posmatranje hokeja: od volim hokej, to hokej, jebemtihokej, fujhokej, do kako učiti klince da budu ubice na terenu (ne samo u hokeju) a da u stvarnom životu budu normalni?

Posted
6 minutes ago, maheem said:

Mislio sam konkretnu na temu Isaka. Ovo ostalo je ceo paket.

Interesantno mi je bilo moje posmatranje hokeja: od volim hokej, to hokej, jebemtihokej, fujhokej, do kako učiti klince da budu ubice na terenu (ne samo u hokeju) a da u stvarnom životu budu normalni?

Hokej kao way of life. Dominantan sport u nekim nacijama poprima kulturu zivljenja. Slicno je kao kad je u pitanju ragbi, kriket, koledz sportovi...

• +1 1
Posted
On 17.3.2021. at 10:40, Lancia said:

Dobro vozi Your Honor posle 3 epizode. 

Svidja mi se mi se ovaj tip sto glumi Jimmy Baxtera, nema sanse da mu zapamtim ime:

Your-Honor-Stuhlbarg.jpg

gledao sam izraelsku preteču ove serije. držao je pažnju ali je bilo dosta situacija u kojima se spasava stvar deus ex machina intervencijama.

Posted
1 hour ago, koksy said:

gledao sam izraelsku preteču ove serije. držao je pažnju ali je bilo dosta situacija u kojima se spasava stvar deus ex machina intervencijama.

Ne znam za izraelsku, pretpostavljam da je bolja, nije ovo taj tip serije, gde ces da trazis neki bogznakakav kvalitet, vec dobre likove i dobru zabavu. Zadatak ispunjen skroz. 

• +1 2
Posted

Pa jeste, ta cela priča je "neodrživa" no ipak mi je ova izraelska bolja.

Onaj tvist sa sinom me je "oduševio" kad priznaje ubistvo

BTW ja na IMDB ne vidim da se uopšte spominju "druge" verzije...

.... Shiit has hit the fan!

Posted

ja sam gledao samo izraelsku, po opisu deluje da je zaplet tu negde, samo smešten u drugi milje.

dozvoljavam da je prosto koincidencija.

Posted

Serije komedije - malo sam ih gledao, ali te sto sam gledao znam napamet - teskasi Mucke, Fawlty Towers, Father Ted, Black Adder, manje klasicne Coupling, Absolutely Fabulous, od novijih Letdown.

Ima li nesto slicno od cega se covek smeje tako da se trese kuca? Dajte neku preporuku, pliz.

Posted

It’s always sunny in Philadelphia. 

• +1 3
Posted

Becker

Meni je to omiljeni sitkom.

"I've been to Disneyland, more kids is not the answer" [emoji38]ol:

Posted
On 21.2.2020. at 22:45, mlatko said:

Il cacciatore (2018)

Prošlo već više od godinu dana od ovog posta, ali evo sad se streamuje kod nas Down Under. Još pokušavam da se uživim, ali gluma je OK, a i period (rane 1990.) je adekvatno prikazan.

Finije za gledanje od Gomorrah (nemam više stomak za te stvari, hranjenje svinja ljudima i sl), mada sad gledam da izbunarim iz potoka Inspektora/Komesara Montalbana...

Od dosade sam počeo ponovo da gledam Spooks, dakle kvalitet priče se sunovratio posle prvih nekoliko epizoda... Počelo je skoro na nivou leCarrea, a ubrzo su se negativci pretvorili u James Bond strip-ovske zlikovce, samo im fale bele mačke u krilu. Tu je negde i ona legendarna epizoda o zlim Srbima (rame uz rame sa večito zlim Rusima, zlim Ircima i zlim muslimanima svih sorti. Ne se smaraju sa nijansama.)

• +1 1
Posted
13 hours ago, napadaj said:

Becker

Meni je to omiljeni sitkom.

I've been to Disneyland, more kids is not the answer" emoji38.pngol:

Becker je genijalan. "You're on my list" jedna od fraza koje svakodnevno koristimo u kuci. "Idi da bacis djubre!" "You're on my list." :)

Gledali smo pre neku godinu. Karaker dr. Housea ima puno da zahvali Beckeru.

• +1 2
Posted
23 hours ago, chandra said:

Serije komedije - malo sam ih gledao, ali te sto sam gledao znam napamet - teskasi Mucke, Fawlty Towers, Father Ted, Black Adder, manje klasicne Coupling, Absolutely Fabulous, od novijih Letdown.

Ima li nesto slicno od cega se covek smeje tako da se trese kuca? Dajte neku preporuku, pliz.

da ali g show u slucaju da nisi gledao

• +1 1