teacher Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 ko, kada?u juniorskoj skoli plaćamo sekjutirije, a istovremeno deca vataju zjake na "dežurstvima", igraju se ličnim kartama "posetilaca" i ne idu na casove.poze pa to je pozitivno. ministar zabranio, ali se škole dovijaju na svaki način da to urade. kod mene su roditelji insistirali da plaćaju obezbeđenje.
nera Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 pa ja ti kažem da u praksi direktor škole i na najmanji incident zove policiju. recimo jedan moj učenik je prošle godine zapalio baklju na kraju godine, direktorka je odmah zvala policiju, koja joj je rekla da ako pišu prijavu da će pisati prijavu njoj i to će iznositi 50.000 dinara kazne. mali klipan se naravno izvukao sav srećan jer je na par sati bio kul lik.Znam kakva je procedura, doduse nisam znala da direktorima prete kaznom, niti mogu logicki da zakljucim zasto bi direktor placao kaznu (pretpostavljam da se ide na to da je skola trebalo da ne znam sta), ali mi je jasno da ovakva situacija vodi samo povecanju broja ovakvih naslova i desavanja. Onda mogu da pretpostavim da masa direktora negira ovakve stvari jer se boje da ce oni popiti kaznu, ALI to sve cini jedno vrzino kolo u kome nema dobitnika, i dosta doprinosi dodatnoj satanizaiji prosvetara, jer ja kao laik kad procitam 10 clanaka u kojima se negira prethodno objavljen incident ne mogu da znam da je to iz straha ili nemoci direktora, vec zakljucim da je taj/ta nezainteresovan da problem resi. Ne mislim da su svi takvi naravno
le petit nicolas Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 (edited) e pa to je pozitivno. ministar zabranio, ali se škole dovijaju na svaki način da to urade. kod mene su roditelji insistirali da plaćaju obezbeđenje. za koga je pozitivno? kad dođem u kazneni pohod na otvorena vrata, prvo ispričam priču obezbedjenju, pa deci, pa tetkici (i ona, žena, voli da zna ). pitanje je: zašto se dupliraju, zašto (plaćeno) obezbeđenje ne uzima ličnjake, itd?ustvari, pitanje je: zašto ja dva puta moram da radim nemački za kontrolni? jednom kad treba, i drugi put za sledeci cas jer je dalton prvog puta bio dežuran. :mad:još nešto. kad je jednom prilikom na odmoru jedan anđeo drugom anđelu razbio glavu do hitne pomoći, a obezbednjak stajao par metara dalje i uradio ništa, objašnjenje je bilo da su oni zaduženi da čuvaju decu od spoljnih neprijatelja, a ne jedne od drugih. hm.poz Edited November 27, 2012 by le petit nicolas
zorglub Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 koja direktorka će to da kaže? škola pozove policiju, oni ne dođu ili dođu pa odvedu kretena i onda posle ovaj opet dolazi u školu jer nije imao posledica za prethodno ponašanje.Zašto nema posledica? U moje se vreme izbacivalo zbog polomljenih sadnica i prozora (posle škole), i par spaljenih dnevnika. Sekira?! Pa da, daj da se pravimo ludi dok neko ne pogine, to nam baš dobro ide.
Turnbull Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 (edited) za koga je pozitivno? kad dođem u kazneni pohod na otvorena vrata, prvo ispričam priču obezbedjenju, pa deci, pa tetkici (i ona, žena, voli da zna ). pitanje je: zašto se dupliraju, zašto (plaćeno) obezbeđenje ne uzima ličnjake, itd?ustvari, pitanje je: zašto ja dva puta moram da radim nemački za kontrolni? jednom kad treba, i drugi put za sledeci cas jer je dalton prvog puta bio dežuran. :mad:još nešto. kad je jednom prilikom na odmoru jedan anđeo drugom anđelu razbio glavu do hitne pomoći, a obezbednjak stajao par metara dalje i uradio ništa, objašnjenje je bilo da su oni zaduženi da čuvaju decu od spoljnih neprijatelja, a ne jedne od drugih. hm.poz Edited November 27, 2012 by Syme
Moća Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Zašto nema posledica? U moje se vreme izbacivalo zbog polomljenih sadnica i prozora (posle škole), i par spaljenih dnevnika. Sekira?! Pa da, daj da se pravimo ludi dok neko ne pogine, to nam baš dobro ide.Bilo nekad sad moze na sred casa da ti se ispisa po katedri i nece biti izbacen.
*edited by mod Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 koja direktorka će to da kaže? škola pozove policiju, oni ne dođu ili dođu pa odvedu kretena i onda posle ovaj opet dolazi u školu jer nije imao posledica za prethodno ponašanje. uz razumevanje da možda i postoji odgovornost škole u ovakvim slučajevima na nekom nivou, ne vidim kako direktorka škole može da se izbori sa sekirama i noževima. pogotovo jer su školama zabranili da uzimaju dodatne pare od roditelja koje su išle na privatno obezbeđenje, a institucija školskog policajca je jedna velika sprdnja.Ima ko ce to da kaze. Za onog mucenog klinca iz Nisa koji se ubio, dirketorka je govorila da je on ustvari bio problem a ne ova trojica koja su ga maltretirali a i to sto su ga pretukli stariji ucenici se desilo samo jednom pa i nije nista strasno.
Sestre Bronte Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Kako da ga izbace kada mora da završi osnovnu školubio sam na roditeljskim koji su sazivani zbog:1. Masturbacije na času (VI razred)2. Varenja na času (VII razred)3. Linča devojčice zbog tračerskog fejs naloga (VI razred)I tako dalje, da se ne prisećam, muka mi. Svi su tu, kao nekaadaaa, niko ne fali sa brojnog stanja.
aram Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Zašto nema posledica? U moje se vreme izbacivalo zbog polomljenih sadnica i prozora (posle škole), i par spaljenih dnevnika.stvarno, ticeru, kako to danas ide? ja cujem od mnogih mojih drugara koji imaju decu u skolama da toga skoro da i vise nema, da su ucenici zasticeni ko beli medvedi...
mire Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 ama ja, ti znaš, klinju upisao na boks kod tadije kačara u prvom osnovne...postao je dobar za društvo kad je izuo drugara iz cipela krošeom
teacher Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 stvarno, ticeru, kako to danas ide? ja cujem od mnogih mojih drugara koji imaju decu u skolama da toga skoro da i vise nema, da su ucenici zasticeni ko beli medvedi...nažalost zaštićena je zlonamernost i huligansko ponašanje učenika. učenici, naravno, i treba da budu zaštićeni, jer iskreno na strani mojih kolega ima svega i svačega.problem je što pravilnici (zakon je donet samo za osnovnu školu) skoro da ne dopuštaju izbacivanje iz škole, čak i za teže povrede učeničkih obaveza, pa smo tako imali ovo što kaže zugurosh, ali i druge slučajeve (napad oružjem, maltretiranje drugih učenika, psihičko iživljavanje nad slabijim, više od 100 neopravdanih, itd), za koje je napravljena takva procedurska zavrzlama da praktično nema šanse da bilo koji učenik bude izbačen i time se da primer drugima. takođe, čak i kada se odradi procedura kako treba, opet na kraju ne bude ništa, a zašto - e to ne znam.npr. praktično je nemoguće da učenik ima slabiju ocenu iz vladanja od 4 na polugodištu, a manju od 3 na kraju godine. svaki put kad bi se to desilo suprotno, inspekcija bi mogla da poništi odluke nadležnog veća i da kazni direktora/pedagoga.
nisam ja Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 ja sam imao asa na poluvremenu iz vladanja, al se ne sećam zašto.
luba Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 (edited) ja zbog neopravdanih. u moje vreme bilo 20 neopravdanih kec, 25 letis iz skole. Edited November 27, 2012 by luba
Vapad Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Mi smo kao razred imali 3 a pojedinac koji je profesoru odgovorio "ma moj" na profesorovo snarli "ma nemoj" je imao 1 na polugodištu. Profesor nije bio u pravu, btw, elektro praksa, nešto u vezi releja beše. Srednja elektro u pitanju.
Аврам Гојић Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 bolje da ne kazem kakvu sudbinu zelim ovim ljudima
Recommended Posts