gagorder Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 sad sam (na prilichnu sprdnju na svoj rachun) na prolecnom karnevalu predhkolske ustanove iznela 1 tezu (gde ja iznosim teze, milamajko ) da je nasha zadivljenost i raznezenost nad decom koja ne mogu da uhvate ritam ni korak chak ni posle 2 meseca vezbanja zametak nashe nesposobnosti da napravimo uredjeno drushtvo i drzavu. jer se divimo muljavosti i nedoradjenosti od malih nogu svake naredne generacije. docim u nekim drugim, uredjenim drustvima deca u predskolskim ustanovama pleshu pod konac?
gospa buba Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 (edited) docim u nekim drugim, uredjenim drustvima deca u predskolskim ustanovama pleshu pod konac?ne znam za uredjena drushtva. ja se u prilichnoj meri zavitlavam. sto naravno ne menja chinjenicu da kod nas temeljnost nije mnogo cenjena.edip. mi smo stalno neshto potencijalno, koje se nikad ne realizuje. chetrdesetogodishnjaci su mladi i perspektivni, pedesetogodishnjaci su babe i dede i neka cute tamo. a izmedju nema nichega (objektivno i nema kad da ga ima). deca su pushtena da se snadju kako znaju i umeju. Edited June 4, 2012 by thermal bug
Alphons Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Sinoć sam imao mali pogled u budućnost.U kraju se igraju 2 dečaka i devojčica. Dečaci imaju 4, 5 godina, devojčica je malo starija, ima 6 ili 7. Pričaju o nekom klincu koji se doselio u kraj, pa će jedan klinac:Dečak -Jel znaš da se Filip preziva "Piški" ?Devojčica - Ne preziva se tako, preziva se Bogunov.Dečak - ... /ćuti, pokušava da shvati da li mu je i to smešno ili ne/...Devojčica - Znaš, to je hrvatsko prezime. On je Hrvat.Jebote, prebrojavanja krvnih zrnaca u najavi, u prvom osnovne.
fonTelefon Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 sve se slazem. no ova klima je ono sto smo stvorili. deca su otvoreno fashisti, otvoreno rasisti i otvoreno sve ostalo, zato sto smo mi lenchuge i teoretichari svega. ne nuzno mi kao ti i ja, ali mi kao drushtvo smo to, nishta, nesposobni da ratujemo, nesposobni da ispechemo lebac. bila je kod pavica milorada jedna interesantna ideja o gubitnicima koje su rodili pobednici, i obrnuto, kako god, ali cemo ga mi demantovati, jer je izgleda jedino lenjost nasledna, svake vrste lenjost, a duha na prvom mestu.sad sam (na prilichnu sprdnju na svoj rachun) na prolecnom karnevalu predhkolske ustanove iznela 1 tezu (gde ja iznosim teze, milamajko ) da je nasha zadivljenost i raznezenost nad decom koja ne mogu da uhvate ritam ni korak chak ni posle 2 meseca vezbanja zametak nashe nesposobnosti da napravimo uredjeno drushtvo i drzavu. jer se divimo muljavosti i nedoradjenosti od malih nogu svake naredne generacije. balerine koje se sudaraju po baletskim shkolama, kasnije se sudaraju na sceni narodnog pozorishta, tada vec, avaj, nisu slatke, ali je tada temeljno kasno (da oproste balerine narodnog pozorishta, naravno, u ovoj prigodi posluzice kao metafora tog nechega). nama ne trebaju individualci, njih cemo pobitii ovako i onako. treba nam solidaran kolektiv, opet, jer ni proshli, usled svojstvene muljavosti nismo dovrshili kako treba. e zato sto smo digli ruke, zato ce nam kolektive praviti zverovi, onako kako oni umeju, i to nam je to...jednog dana kad se probudite shvaticete da su doris pak i merkele nemacki nacionalisti samo one ne spavaju no rade.
zorglub Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 sad sam (na prilichnu sprdnju na svoj rachun) na prolecnom karnevalu predhkolske ustanove...Petlić?
gagorder Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 jednog dana kad se probudite shvaticete da su doris pak i merkele nemacki nacionalisti samo one ne spavaju no rade.kao dalekoistocni studenti po amerikanskim bibliotekama. kljucnu dvaes' minuta za stolom i to im je.znam bubo da se zavitlavas. ne se ljutis.
Hella Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 (edited) svojevremeno Sam bio podvrgnut podsmehu jer Nisam Podlegao trendu pružanja podrške životinjama koje su pomoću štrajka iznudile nezarađeni novac. po starom narodnom običaju, ispostavlja se da Sam bio u pravu i da "vrednost" prosvetnog rada u srbiji danas iznosi oko -15.000 € mesečno: Njihovi nastavnici i razredne starešine, bez obzira što su znali da je podijum u "Dami" bio rezervisan za "go-go" igračice i striptizete, ne samo da nisu pokušali da odvrate decu od odlaska u klub već su se pridružili učenicima u slavlju, pišu "Novosti". +"Nekoliko kolega je popilo piće i potom smo otišli pre eksplozije," kaže ova nastavnica. "Nikako ne podržavam da deca piju alkohol. Međutim, kada smo nedavno na roditeljskom sastanku predložila da se na maturskoj večeri ukine alkohol, roditelji su se pobunili." veći porezi, tadiću. manji standard, tadiću. Edited June 5, 2012 by Hella
anomander rejk Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Ne mislim da matori trebaju da stvaraju alternativu, vec da stvore klimu da se tako nesto desi. Otkud ovoliko desnicarskih organizacija? Kad otvori novine, upali tv, klinac moze da vidi da su te organizacije najveci neprijatelji vlasti. Da se matori najvise njih boje. Da je sa Obrazima drugacije postupano, da su vise kaznjavani a manje opisivani u medijima, manje klinaca bi se lozilo na njih. S druge strane, Trivunac kad oprlji jedan zid bude optuzen za medjunarodni terorizam i zaglavi robiju. U ocima nekog klinca on moze samo da ispadne smesan. Pravu snagu oni vide kod Obradovica (jbt, koliko to zalosno zvuci)Pa valjda su matori krivi za ovakvo društvo, a ne deca ?Koja im je alternativa desničarstvu ? ,, Proevropske snage '' i partije koje su deset godina i kusur simbol partokratije, korupcije i enormne nezaposlenosti ? Po meni je čak i dobro stanje, s obzirom na društveno socijalnoekonomske uslove ; u Srbiji ne postoji nijedna fašistička partija u Skupštini, što je s obzirom na uslove pravo čudo.Drugo, imajte u vidu prirodnost bunta mladih ljudi. Malo oni šta znaju o Mladiću ili Karadžiću, ali ne kliču im zato što bi klali, bar ne većina, već zato što su oni za njih neki simbol otpora SAD i simbol borbe Srba za opstanak. Ja ne kažem da je tačno da su oni to, samo kažem kako mi se čini da ih mladi percepiraju. U neku ruku mi je i logično, pa neće mlad i buntovan i nezadovoljan da viče ,, Živeo NATO ili Živele SAD ''. U prirodi je mladosti i bunta da protestuje protiv jakih, sila, autoriteta...
fonTelefon Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 svojevremeno Sam bio podvrgnut podsmehu jer Nisam Podlegao trendu pružanja podrške životinjama koje su pomoću štrajka iznudile nezarađeni novac. po starom narodnom običaju, ispostavlja se da Sam bio u pravu i da "vrednost" prosvetnog rada u srbiji danas iznosi oko -15.000 € mesečno:+veći porezi, tadiću. manji standard, tadiću.Jadno. Trend konzervativizma po ugledu na okupatora. U jednom selu kao Idvor gde inace nesto da se proslavi da dignu satru?
Prospero Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 (edited) sve se slazem. no ova klima je ono sto smo stvorili. sad sam (na prilichnu sprdnju na svoj rachun) na prolecnom karnevalu predhkolske ustanove iznela 1 tezu (gde ja iznosim teze, milamajko ) da je nasha zadivljenost i raznezenost nad decom koja ne mogu da uhvate ritam ni korak chak ni posle 2 meseca vezbanja zametak nashe nesposobnosti da napravimo uredjeno drushtvo i drzavu. jer se divimo muljavosti i nedoradjenosti od malih nogu svake naredne generacije. Sistem je tjuniran tako da se bavi "najgorima" - najviše se pažnje posvećuje najgorim učenicima, najgorim radnicima, najgorim osobama in dženeral (kriminalcima, narkomanima itd). Principi egalitarizma i kolektiviteta podstiču nivelaciju tih slojeva - "ne daj mu da propadne", opraštajući i blagonaklono gledajući na zgubidane i ološ, i "ne daj mu da uspe", prezrivo gledajući na one koji kvalitativno odskaču.Nemoj misliti da je ta klima stvorena u nekom našem vremenu. Ona postoji od kada se ovo društvo vodi kao "nezavisno", i u znatnoj meri je obeležje svih naših epoha. Mi je "samo" perpetuiramo, sa nekim specifičnostima vezanim za prostor-vreme (srbin pobedijo itsl). Edited June 5, 2012 by buffalo bill
jms_uk Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=06&dd=26&nav_category=12&nav_id=621614 Zbog keca polomio kuk profesorki Izvor: Beta Vladičin Han -- Učenik prvog razreda gimnazije "Jovan Skerlić" u Vladičinom Hanu osumnjičen je da je nogom udario u leđa profesorku matemetike, koja je pri padu polomila kuk.
SundayMorning Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 docim u nekim drugim, uredjenim drustvima deca u predskolskim ustanovama pleshu pod konac?promasila si poentu. radi se o prihvatanju aljkavosti i vaspitavanju dece od malih nogu kao da je to nesto simpaticno.
SundayMorning Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 inace neverovatno kako OP sankcije i bombardovanje predstavlja kao taj problem koji je uticao na omladinu, a ne ono sto je do njih dovelo
Recommended Posts