6 hours ago6 hr Probaću svakako, hvala. Navikao sam na Mach 5 za dugačke šetnje i mislio sam da opet uzmem Hoku, ali su mi ove Nike mnogo dobre na slikama, pa se zato raspitujem.
6 hours ago6 hr Hajde da i ja prijavim da sam se ponovio: asics metaspeed sky. Mislim da vec desetak godina ne menjam model (asics cumulus), ali sam od skora hteo da probam neki super shoe (carbon), pisao sam i ovde ranije, medjutim kod mene se model koji trazim prosto nije mogao naci u radnji da se proba. Cak i online je moj broj bio skoro nemoguce naci, a s obzirom na promenu a i cenu, nisam hteo da rizikujem bez probanja.I slucajno se sad u Cirihu potrefilo: dobio sam vaucer od 50chf u start paketu i dan posle trke otisao u radnju i nasao metaspeed sky. Probao sam na stazi u radnji, i pored teskih nogu, prosto sam leteo. Ja svakako rolam prednjim stopalom, medjutim imao sam osecaj kako me patika prosto vuce da pravim sledeci korak. Kako ce to izgledati na maraton distanci videcemo, ubacicu jos vezbi za list i zadnju lozu, treba takav stil i tempo (iz)drzati. Pored toga su neverovatno lagane. I kao sto neko rece: nisam mogao da hodam u njima, samo da trcim. Cuvam ih sad za Berlin na jesen, da napadnem sa njima 3:20 recimo.
5 hours ago5 hr 1 hour ago, Djuro said:Long story short:Ne preporucujem trcanje u teniskim patikama.(+ ne preorucujem trcanje u patikama u kojima trce sponzorisani sportisti, “jer ako su jednom Novaku dobre, nema sanse da meni ne budu”. To se odnosi i na njegov sat, i na Peugeout, i na reket itd)brooks(Adrenaline GTS, Glycerin GTS)Hvala, ali takve vec imam. Trazim neke plice, da se osecam kao na stiklama.Nisam znao da su Novakove za tenis, ali bih takav oblik.
2 hours ago2 hr 3 hours ago, burekdzija said:Hajde da i ja prijavim da sam se ponovio: asics metaspeed sky. Mislim da vec desetak godina ne menjam model (asics cumulus), ali sam od skora hteo da probam neki super shoe (carbon), pisao sam i ovde ranije, medjutim kod mene se model koji trazim prosto nije mogao naci u radnji da se proba. Cak i online je moj broj bio skoro nemoguce naci, a s obzirom na promenu a i cenu, nisam hteo da rizikujem bez probanja.I slucajno se sad u Cirihu potrefilo: dobio sam vaucer od 50chf u start paketu i dan posle trke otisao u radnju i nasao metaspeed sky. Probao sam na stazi u radnji, i pored teskih nogu, prosto sam leteo. Ja svakako rolam prednjim stopalom, medjutim imao sam osecaj kako me patika prosto vuce da pravim sledeci korak. Kako ce to izgledati na maraton distanci videcemo, ubacicu jos vezbi za list i zadnju lozu, treba takav stil i tempo (iz)drzati. Pored toga su neverovatno lagane. I kao sto neko rece: nisam mogao da hodam u njima, samo da trcim. Cuvam ih sad za Berlin na jesen, da napadnem sa njima 3:20 recimo. Ajd pls, nakon nekog intervala/tempa, javi da li si i ti 20 sec/km brži u odnosu na Cumulus. :)
2 hours ago2 hr Posto uglavnom kenjam po Nike (jer su u poslednjih 10 godina sasvim zapustili running, i nista vredno osim Alphafly nisu izbacili), posteno bi bilo da kazem i nesto pozitivno.Prethodnih nedelja smo testirali novi Vomero, poslednji Pegasus i Zoom Structure.Vomero je fantastican - odlican fiting, djon brz i udoban. Nedostaje mu stabilnosti, znatno je manje potpore nego u ranijim verzijama. Istina, posteno ga i reklamiraju - kao “umereno stabilan”.(Pegasus dobar, Zoom Structure podnosljiv.) Edited 2 hours ago2 hr by Djuro
37 minutes ago37 min 1 hour ago, Djuro said:Ajd pls, nakon nekog intervala/tempa, javi da li si i ti 20 sec/km brži u odnosu na Cumulus.:)Pa nema sanse tj ne mogu da zamislim da sa istim naporom / snagom samo patike donesu 20 sec/km. Mislim mogu ja i u Cumulusu da trcim 20 sec/km brze, ali onda dumrem 😂. I ne celu distancu naravno. Javicu utiske, ali pravo (jedino) merilo ce biti rezultat na jesen, a to zavisi jos od sto faktora. Mislim da je to ceo paket, ponajvise i mentalni, jer se treba i ohrabriti i pustiti nogu, u bilo kojoj obuci. Ja recimo long run (32km) mogu da drzim na treningu 4:30-4:35, ali na trci ne smem da pustim brze od 4:50.
17 minutes ago17 min Nas uporedni test koji radimo:5 ljudi (4 M, 1 F), koristimo stryd i garmin pro HRM. Svako trci intervale 400, 800, 2000, po dva u non-carbon patikama (vise kategorije) i dva u carbon patikama.Za konstantne wate i puls, nikad nismo izmerili razliku vecu od 5 sec/km. (sto je - zapravo - puno, i opravdava kupovinu karbon patika).(vremena koja trce na half/full maratonu su od 1:24-1:34, 2:58-3:25)
7 minutes ago7 min To mi zvuci realno, ja mogu vece poboljsanje da zamislim samo uz vecu potrosnju — to je ono sto sam mislio da patika “trazi” da napravis naredni korak. Takodje me interesuje koliko je to poboljsanje “linearno”: ako meris interval, kako se ponasa na 30+km, jer drugacije je opterecenje i stil trcanja i umor u poslednjoj cetvrtini trke u odnosu na interval.