Jump to content

Trčanje

Featured Replies

to su ti ove gore...samo reci, letećemo kao meci

• Replies 3.3k
  • Views 309.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• burekdzija
    burekdzija

Dve nedelje kasnije cu pokusati da saberem utiske o ovoj, za mene po svemu neverovatnoj trci.   Prosle godine sam na berlinskom maratonu prvi put uspeo da spustim vreme ispod 4 sata i istrca

• ehej evo me, 4:02 za preko sat sam popravio vreme iz Atine u novembru. staza je sjajna, otprilike je 41km sve ravno postoje 2 fine nizbrdice i 1 smesno brdasce. organizacija savrsena! voda, izo, banan

• Nije loše za prvi put 😀 zadnjih sedam km lagano džogirao i polivao sa vodom, nisam hteo da forsiram 

Posted Images

Taj covek ima 50+ godina i kaze da je u njima brzi 20ak sekundi po kilometru, sto mi je prosto neverovatno ali eto probacu kad ih dobijem pa cemo videti. S tim sto on trci relativnolagano 21 i 42km a mene do dalnjeg zanima da uz zatezanje za leto usput samo malo trosim i masti uz ovaj HIIT, necu da gubim masu bespotrebno tamo do septembra oktobra.

Nalozio me danas na sat i onu neku traku sti meri puls, da uzmem od njega i odradim onaj neki fartlek, treshold, nesto da utvrdim kakav tempo mi prija itd itd... I zakljucili smo da ove moje patike nemaju nikakvu amortizaciju tj. da su skroz potrosene odavno i da sam zbog toga dodatno sjebao kolena. Ako krenem to sve da kupujem, ode sve u tri lepe, bankrot.

Endorphin pro je super.

Rocket isto ali je tesko u njemu trcati dugo.

(Btw Hoke imaju manje kalupe, svakome treba bar pola us velicine vece)

3 hours ago, Zli Gli said:

Taj covek ima 50+ godina i kaze da je u njima brzi 20ak sekundi po kilometru, sto mi je prosto neverovatno ali eto probacu kad ih dobijem pa cemo videti.

Brži za 7 min na half, 14 min na maratonu?

Tesko…

Zapravo, moguce ako su mu PB oko 2h/4h.

Nisu tolike razlike. Mi smo merili neke intervale na tartanu i prosek je bio oko 5 sec/km.

Edited by Djuro

Covek ima tipa 53 godine, cenim da jesu takvi rezultati ali nevezano za vremena kaze da je osecaj mnogo bolji, videcu valjda i sam uskoro ako ih uzmem

nema veze koliko ima godina.

uostalom, ukoliko nije reč o trci, nije bitna brzina već effort (šta je dobar srpski prevod? uložen napor?).

A ZoomX Invincible Run Flyknit 3? S tim da bih ja da ih uzmem za duge turističke šetnje, ne trčim.

Ja imam želju da odustanem od ovih današnjih nabudženih patika, nekako i ajde kad trčiš, ali van toga, osećam se kao da sam ušao u skije i sad idem da skačem i mogu samo tako pravo da letim.

Preveliko mi je, nije da su neudobne u smislu da žuljaju, ali kad završim trčanje i hodam do kuće, ne umem da hodam u ovim novim nabudženim patikama, jedva čekam da ih izujem.

Ne praktikujem nošenje patika za trčanje nigde osim na trčanje, ali nekad se desi da odem posle trčanja do prodavnice na primer i mrzim da hodam u njima i osećam se kao debil.

Kažem, jesu one donekle ok za trčanje, ali imam osećaj kao da sam stao na skije i sad skijaj i to ti je to.

A i kad trčanja nisam nešto okretan kao ranije, sve je to lepo, udobno, nema povreda žuljeva, ali nekako ne osećam se onako fleksibilno, atletično i nabrijano za trčanje, gde malo i letim, idem cik-cak...

I onda pomislim ko je najpokretljiviji, rastegljiviji... pa Novak. I pogledah njegovo patike

24c7db4f00c3e466cbd47625a40c4257.jpg

Rekoh, ok to je za tenis, ali sam tražio u čemu trči i videh ovo

novak-djokovic-speedo-shirtless-marbella

Ima li danas još ovakvih nekih modela, da su pliće i da ne plivam u onoj peni, koja se btw i deformiše, a nije baš da joj puno treba. Sanjam ovako neku čvrstinu i stabilnost i prizemljenost, a opet po mogućnosti da su lagane.

Ideje, predlozi?

Kad sam pre par godina počeo ozbiljnije da trčim, na peer pressure okoline da onavezno razmotrim Hoka, navukao sam se na taj brend i ne puštam, sad sam na trećem paru. Počeo sa Arahi, nabio oko 650km u njima, pa onda upao u Mach 4 sa kojima sam trenirao, džogirao po Fruškoj, istrčao celu ludačku prošlogodišnju sezonu, zimus osetio da na dodir sa asfaltom nisu više kao nekad, pa prešao na Mach 6 sa kojim letim. Šta hoću reći, vrlo mi prija taj jastučasti osećaj i nabudženi đonovi, ja sam star čovek, treba paziti na zglobove i kolena, a ovi trotoari po kojima trčkaram nisu baš udobni. Odlično služe i za pešačenje i svaki dan jer su opet udobne, bre.

Trenutno sam u trening krizi jer iako sve ide kako treba, nemam neki event za koji bih se spremao. Zbog lošeg zdravlja zimus nisam stigao da se spremim za mart-april trke, sad pičim bez problema, no nemam inspiraciju i malo me mrzi da se cimam na trke. Bila je neka priča da sa društvom odradimo neke triatlonske štafete, ali to se izjalovilo, ne zbog mene. Treba da prelomim do kraja meseca da li da se prijavim na pančevački duatlon. Ali forma, težina, mišići, to je sve kako treba i bolje od očekivanog.

2 hours ago, Hele said:

Ja imam želju da odustanem od ovih današnjih nabudženih patika, nekako i ajde kad trčiš, ali van toga, osećam se kao da sam ušao u skije i sad idem da skačem i mogu samo tako pravo da letim.

Preveliko mi je, nije da su neudobne u smislu da žuljaju, ali kad završim trčanje i hodam do kuće, ne umem da hodam u ovim novim nabudženim patikama, jedva čekam da ih izujem.

Ne praktikujem nošenje patika za trčanje nigde osim na trčanje, ali nekad se desi da odem posle trčanja do prodavnice na primer i mrzim da hodam u njima i osećam se kao debil.

Kažem, jesu one donekle ok za trčanje, ali imam osećaj kao da sam stao na skije i sad skijaj i to ti je to.

A i kad trčanja nisam nešto okretan kao ranije, sve je to lepo, udobno, nema povreda žuljeva, ali nekako ne osećam se onako fleksibilno, atletično i nabrijano za trčanje, gde malo i letim, idem cik-cak...

I onda pomislim ko je najpokretljiviji, rastegljiviji... pa Novak. I pogledah njegovo patike

24c7db4f00c3e466cbd47625a40c4257.jpg

Rekoh, ok to je za tenis, ali sam tražio u čemu trči i videh ovo

novak-djokovic-speedo-shirtless-marbella

Ima li danas još ovakvih nekih modela, da su pliće i da ne plivam u onoj peni, koja se btw i deformiše, a nije baš da joj puno treba. Sanjam ovako neku čvrstinu i stabilnost i prizemljenost, a opet po mogućnosti da su lagane.

Ideje, predlozi?

Ne vide se fotke.

48 minutes ago, Zabalujev said:

Kad sam pre par godina počeo ozbiljnije da trčim, na peer pressure okoline da onavezno razmotrim Hoka, navukao sam se na taj brend i ne puštam, sad sam na trećem paru. Počeo sa Arahi, nabio oko 650km u njima, pa onda upao u Mach 4 sa kojima sam trenirao, džogirao po Fruškoj, istrčao celu ludačku prošlogodišnju sezonu, zimus osetio da na dodir sa asfaltom nisu više kao nekad, pa prešao na Mach 6 sa kojim letim. Šta hoću reći, vrlo mi prija taj jastučasti osećaj i nabudženi đonovi, ja sam star čovek, treba paziti na zglobove i kolena, a ovi trotoari po kojima trčkaram nisu baš udobni. Odlično služe i za pešačenje i svaki dan jer su opet udobne, bre.

Trenutno sam u trening krizi jer iako sve ide kako treba, nemam neki event za koji bih se spremao. Zbog lošeg zdravlja zimus nisam stigao da se spremim za mart-april trke, sad pičim bez problema, no nemam inspiraciju i malo me mrzi da se cimam na trke. Bila je neka priča da sa društvom odradimo neke triatlonske štafete, ali to se izjalovilo, ne zbog mene. Treba da prelomim do kraja meseca da li da se prijavim na pančevački duatlon. Ali forma, težina, mišići, to je sve kako treba i bolje od očekivanog.

Jesi kupovao od lika sa Kupujem prodajem koji ima sve skoro sve modele u skoro svim velicinama, mnogo manje cene nego u prodavnicama i nijednu negativnu?

23 minutes ago, Hele said:

Jesi kupovao od lika sa Kupujem prodajem koji ima sve skoro sve modele u skoro svim velicinama, mnogo manje cene nego u prodavnicama i nijednu negativnu?

Ma jok, ja u radnji sve, čekam, kao, popuste pa kliknem.

Long story short:

Ne preporucujem trcanje u teniskim patikama.

(+ ne preorucujem trcanje u patikama u kojima trce sponzorisani sportisti, “jer ako su jednom Novaku dobre, nema sanse da meni ne budu”. To se odnosi i na njegov sat, i na Peugeout, i na reket itd)

3 hours ago, Hele said:

i sanjam ovako neku čvrstinu i stabilnost i prizemljenost, a opet po mogućnosti da su lagane.

Ideje, predlozi?

brooks

(Adrenaline GTS, Glycerin GTS)

3 hours ago, napadaj said:

A ZoomX Invincible Run Flyknit 3? S tim da bih ja da ih uzmem za duge turističke šetnje, ne trčim.

Kazu da je gornji materijal neudoban i krut, da se tesko “lomi”. Zato probaj i razmisli dvaput.

Po meni je i njegova cena prevelika, za nesto bez ikakve tehnologije. Ali to je samo moj problem. :)