Jump to content

Trčanje

Featured Replies

Ma zabole te, ja uzmem medalju i odmah begam u garderobu, neka papani prave selfije do uvece :D 

Ja sam ovo pakleno leto svako jutro ustajao rano (desavalo mi se da budem vec oko 5 na Adi ili ispod Gazele), i trcao 8-10 km svaki dan, bez ijednog dana izuzetka ukoliko se dobro secam. Od sredine juna do kraja avgusta. Meni je juce i vreme bilo super za trcanje, dovoljno toplo i bez vetra. 

edit: Od bitnijih stvari treba istaci dve devojke, prvu koja je stajala sa strane i drzala veliki transparent Pozuri, Vucic te juri. Druga je bila poprilicno atraktivna (ucesnica polumaratona), ali je izvukla iz sebe najjaci smrk i pljuc koji sam ja u zivotu video, gore od bilo kog kamoindzije. Uzeknjivala se jedno 5 sekundi sigurno, i kada ga je ispljunula moja Petrovicko :blink: baru je napravila

Edited by pantelia

Рекао бих да то свакодневно трчање без дана одмора није најсрећнија ствар на дуже стазе, да у великој мери повећава ризик од повреда.

Потврдиће неко искуснији али 5-2 однос недељно је вероватно оптималан.

Uglavnom danas trening planovi idu na polarizovan sistem, obavezno 1 dan odmora, dva treninga nedeljno sa jakim intenzitetom, ostalo lagano. Svaka četvrta ili peta nedelja lagano. 

@Strahan srecno sutra u Valensiji, pa da zatvorimo ovu sezonu.

• Popular Post

pozdrav iz valensije, gotov maraton za 3h i 39’

sjajna staza, malo toplije vreme ali odlicni uslovi za trku. preporuka svima

Negativan odgovor iz Berlina, bastards :laugh:

Nisu me izvukli.

nema veze, bice NYC. 🤞

11 hours ago, Djuro said:

Negativan odgovor iz Berlina, bastards :laugh:

Nisu me izvukli.

nema veze, bice NYC. 🤞

Seronje. Ja dobio broj kao i obicno :fantom:, ako se ziv i zdrav dovucem do cilja to ce biti jubilarni deseti finis, i onda imam dozivotno garantovan start. Bas steta, mogli smo ga zajedno trcati. 

Jbg.

Vise srece u sledecem izvlacenju!

• 4 weeks later...

Od trčanja imam samo da prijavim ultra laganih 5k i nešto po mom selu prošle subote, stroga zona 2, iako je Garmin savetovao da se odmaram, vazduh je bio isuviše dobar u kraju, nisam to mogao da propustim i bilo je fenomenalno. Gledam da restartujem redovno trčanje ovih dana, ali vazduh mahom smrdi na spaljene kablove, to me baš odbija. 

• 1 month later...

Daj report iz nyc, šta si se stiso. :)

Bice izvestaj, obecavam ;)

Nego ziv nisam sta ce ovaj vanzemaljac uraditi u Londonu. Naravno da 1/2 nije isto sto i maraton, ali opet: 

• 2 weeks later...

Djuro i ostali, pitanje u vezi patika. Planiram da uzmem nove za trcanje jer sam jedne Brooks bas dosta potrosio (koristio ih i za teretanu, budala) a druge su ok ali su mi za nijansu manje legle od tih prvih. Posto sam teski idiot i lenjov, nisam iskoristio strasne popuste u Intersportu koji se zatvara i u Djaku koji je imao 50+ % snizenje a bilo je mojih brojeva sasvim dovoljno modela, ostale bukvalno jedne koje mi se sad svidjaju. Pobegle mi Brooks Hyperion pa sad merkam ove Nike ali nemam pojma jel valjaju cemu. 

https://www.djaksport.com/sport/trcanje/patike-za-trcanje/patike-za-trcanje/nike-patike-nike-reactx-infinity-run-4-prm-za-muskarce-hq2934-800

https://runrepeat.com/nike-infinityrn-4

Ne znam jel ovo PRM neki noviji model u odnosu na ovaj gde je review ali otprilike je to to. Da napomenem da hocu da trcim recimo 2x nedeljno (i nekad bajs par sati) i skidam masnoce kardijanjem, dakle nekad 5km kad mi se ne trci duze a obicno 7-10, nekad i 21 kad mi se bude islo. Podloga je beton i malo tartana a malo i utabane zemlje i naravno negde ima i sumskih staza ali toga najmanje.

Jel valjaju ove tih para? Hyperion su bile ispod 11 na snizenju a Intersport me sjebao za Nike Pegasus 40, narucio ih za presmesne pare (oko 6500) ali mi posle 4-5 dana javili da ih ipak nemaju na stanju, uzas.

Edited by Zli Gli

@Zli Gli

PRM je skracenica za premium, trebalo bi da su bolje. 
Nemam iskustva sa infinity, a vidim da su ljudi uglavnom zadovoljni. Za to sto tebi treba (nedeljno 2x), za te pare, trebalo bi da rade poso.

Hyperion ti ne bih preporucio. To su bas lake patike, bez ikakve potpore, sigurno ti ne bi dugo trajale. Dobre su ali ne za tebe (od brooksa radije adrenaline ili glycerin).

• 1 month later...

@Djuro

Posto sam zakasnio za par modela povoljno, spala knjiga na dva slova. Znaci, 193cm, 96-98kg sa tendencijom da variram izmedju 95 i 100 preko leta i dok bude trajala sezona trcanja, i posto mi je cilj da malo topim masti trcacu jedno 2x nedeljno HIIT 30 sekundi sprint pa 90 dzoging i tako 25min, plus jednom nedeljno 7-10km srednjim tempom (eventualno ako me uhvati zelja nekad za 21km kao pre 10ak dana kad sam se ispovredjivao ceo u starim patikama ali izgurao nekako za sat i 51 minut). I bajs cu ici nekad 40-60km lagano, probacu i stotku da probijem ako se ne smorim.

Dakle, koje su bolje patike za tih par kracih srednjih trcanja nedeljno? Po betonu uglavnom, naravno.

Buzz - Online Shop
No image preview

ASICS Patike NOVABLAST 5 | Buzz - Online Shop

Naginjem malo vise ka Adidas varijanti, na stranu sto su lepse nego su 31cm a Asics 30.5, mislim da mi je to bas teska drama tj. knap a mozda cak i malo, nosio sam 31 a one Brooks i 32cm i uopste nisam osecao tokom trcanja da su mi velike. Pomagaj, ginem u ovim starim kao Nemac, i jedne i druge Brooks sam istrosio.