Jump to content
IGNORED

Trčanje


Pixie

Recommended Posts

jel imao neko iskustvo sa povredama, tj vracanje u aktivno trcanje posle iste? - ahilova tetiva u pitanju...iskidao sam je na basketu jos u oktobru, imo operejsn i sve to...sad sam u procesu rehabilitacije, idem na terapiju,ali tek sam sad krenuo u lagani jogging i to po samo 2-3minuta ubacim cisto medj pola sata brzog hodanja.., pa mi to nesto sporo ide...

Link to comment

Šćepara, jedini savet je da ne radiš ništa što ti je doktor eventualno zabranio da radiš i da mu se obratiš ako imaš poteškoće sa nečim što bi trebalo da ne bude problem... I blah, srećno sa oporavkom.Divno vreme za trčanje ovih dana.

Link to comment
Šćepara, jedini savet je da ne radiš ništa što ti je doktor eventualno zabranio da radiš i da mu se obratiš ako imaš poteškoće sa nečim što bi trebalo da ne bude problem... I blah, srećno sa oporavkom.
hvala na generic savetu :) ...ma pod "nadzorom" sam 3 put nedeljno i sve to, samo sam hteo (bezuspesno) da uporedim iskustva, i tako to, posto je poprilicno zajebana povreda.
Link to comment
  • 2 weeks later...
http://www.youtube.com/watch?v=0Hjm29CmMfg1984. sam imao 15 godina i video snimak zenskog maratona na OI. Gabriele Andersen-Scheiss je u agoniji zavrsavala svoju trku. Gledajuci tada tu snagu i tu hrabrost, doneo sam odluku da cu i ja, jednom, istrcati maraton.Medjutim, to se nije desilo.Zato sto nisam imao vremena.Mrzelo me je.Bilo mi je glupo i bezveze.Nemoguce je.Imam pametnija posla.Od tada je proslo skoro 30 godina a ja, naravno, nisam potrcao. Mrzeo sam trcanje. Lakse mi je npr da sedim za racunarom, piskaram i gubim vreme.Da trazim izgovore: posao, umor, deca, problemi sa zdravljem.Izgovora milion a vremena malo.A onda sam u januaru 2012. procitao ovaj blog (http://blog.b92.net/...-i-Nove-godine/) i zapitao se sta je zapravo moj problem? Zasto ne mogu da podignem guzicu i uradim nesto sto ce me uciniti sretnim i ponosnim?I tako je sve pocelo. Kao pravi seljak navukao sam dve trenerke, stare kosarkaske patike i debelu jaknu, izasao napolje i potrcao. Obisao sam jednom oko bloka, vise hodao nego trcao i ocajnicki se borio sa disanjem. Po mojoj skromnoj racunici to je bilo negde oko 3km ali mi je google.maps otkrio bolnu istinu: 867m....Prvi polumaraton sam istrcao u septembru 2012, za 1.51.Prvi maraton cu trcati u aprilu 2013, za dve nedelje. Od nula do 42.195 za 15 meseci.Trenirajuci za maraton sam naucio:1. da losi vremenski uslovi ne postoje i da su mi vrata od stana jedini neprijatelj2. da se do velikog cilja dolazi dostizanjem malih ciljeva3. da ce bol proci4. da veliki rad donosi veliki rezultat5. da nema odustajanja6. da je sve moguce i da svako moze sve. Edited by Djuro
Link to comment
Prvi polumaraton sam istrcao u septembru 2012, za 1.51.Prvi maraton cu trcati u aprilu 2013, za dve nedelje. Od nula do 42.195 za 15 meseci.
i od mene, svaka cast. :Hail:
Link to comment
nisam znala da si to ti :)
i nisam :). to je neki opasan mother fucker. budala.ja to nikad ne bi' mogo.svaka pomoc je dobrodosla pa ako bi neko 'teo da predlozi neki power song za km 35-42...nesto u ovom ritmu, taj mi odgovara za pejs i mantru koju ponavljam u sebi:
Link to comment

Pa drž se Jarbola :) Odličan izbor...Inače, za maraton potpuni naklon. Ja se kanim da uopšte krenem da šetam a kamoli trčim, ovo će mi biti žestok podsticaj.

Link to comment
  • 2 weeks later...
Prvi polumaraton sam istrcao u septembru 2012, za 1.51.Prvi maraton cu trcati u aprilu 2013, za dve nedelje. Od nula do 42.195 za 15 meseci.
Vienna City Marathon, 14/04/2013, 4:22svako moze sve.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...