Eidyia Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Friško mi stigle afričke ljubičice. Divne su i najdivnije, ali zašto zaboga ne mirišu? Savjeti, preporuke, upozorenja...dobrodošli.Slika je s neta, ali i tako su indentične.
hoffnung Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Friško mi stigle afričke ljubičice. Divne su i najdivnije, ali zašto zaboga ne mirišu? Savjeti, preporuke, upozorenja...dobrodošli.Slika je s neta, ali i tako su indentične. verovatno će da ti mirišu u proleće (možda i to ima veze što si rekla "afričke" nekako deluju plastično što će reći "nisu prirodne" (ne znam gde si) ali ne onako intenzivno ako na to misliš, što će reći - moraćeš da im se približiš. sigurno znaš, ali evo da spomenem, ista ta boja samo petonije mirišu ludilo. pogotovo uveče kada se zaliju na terasi. pretpostavljam da znaš kako se ljubičice zalivaju?
Eidyia Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Da, baš moram ugurat nos da išta osjetim.Ne znam, reko', dobila sam ih, samo mi je rečeno da ih ne izlažem direktno na sunce, da im se ne sprže listovi.
hoffnung Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 zalivaj ih dole u onaj "tanjirić" i samo tu. moj savet ti je da to radiš često, ali samo ako nema vode tj. da je taj tanjirić suv. uglavnom vole vodu, ali kao i sve ostalo, ništa preterano. kada dođe proleće i malo otopli, nafajtaj ih uveče i videćeš kako će da zamirišu :)
Eidyia Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 bob, za tebe.Puno ti hvala, Bog zna da bi' ih ja obilno tuširala vodom jer, tako se to radi.
Hippie Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Friško mi stigle afričke ljubičice. Divne su i najdivnije, ali zašto zaboga ne mirišu? Savjeti, preporuke, upozorenja...dobrodošli.Slika je s neta, ali i tako su indentične. stvarno kakva steta da take lepotice ne mirisumeni trenutno dve u cvatu...a ovo kupljeto danas, izmamilo mi pogled, deluje prosto savrseno za moju malu sarenu basticu
halloween Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 (edited) a ovo kupljeto danas, izmamilo mi pogled, deluje prosto savrseno za moju malu sarenu basticu Frezije Super mirišu! Edited March 18, 2010 by halloween
расејан Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Još nešto, ove mini ruže što sam viđala kod drugih po saksijama jako teško opstaju više godina. Ali, nisu skupe, pa ko želi neka pokuša.Те патуљасте су нам се већ разлистале. Држимо их на столу у авлији, у три обичне саксије - не дубље од 20цм. Жена их је орезала кад су прошли мразеви, тако да је остао по патрљак од главних грана, не дужи од 5цм, и сад из тога избијају гранчице.
Luka Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Sad sam našla u Flori-ekspres, ovakve su i moje mini ruže: link Baš tu vrstu imam. Posadila sam je pre 2 godine u bašti, već prvog leta su cvetale, a prošle godine se formirao žbunić veličine, možda, trećine ovog na slici. Prelepe su, boja im se preliva od žute do crvene. No, one su jako male, i u bašti, među drugim cvećem, malo im se gubi ta lepota. Tako da mi je juče palo na pamet da ih presadim u saksiju, našla sam 1 lepu narandžastu. Sigurnije bi bilo da kupim drugi rasad, što ću i uraditi ako naletim ali, mislim, što da ne probam i da ih izvadim iz zemlje sad, dok ne počnu da se razvijaju. Znam, treba da budem jako pažljiva..
Alphons Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 po prvi put da sam pazario nešto što mi se ekšli svidja, obično su u pitanju kevini favoriti.u pitanju je Ginko Ginzeng, poor man's bonsai :D
Nicol Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 kakvo je stanje po balkonima i vrtovima, jel cvate išta?kod mene pelargonije u najkičastijoj ružičastoj verziji
gospa buba Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 kakvo je stanje po balkonima i vrtovima, jel cvate išta?kod mene pelargonije u najkičastijoj ružičastoj verziji ja sam ochajna, em nemam vremena da se pozabavim balkonima, em je jasno da necu imati vremena ni kasnije.tu i tamo je neshto vishegodishnje isteralo shtogod lishca. samo cu da pobacam neki prkos.e, da. neshto sto sam naruchila iz flore joshte onomad kad je luka naruchivala, treba da stigne tek danas. neki shafran u luku, neki eukaliptus sadnica, koji navodno treba da moze da prezivi u tropskom novom beogradu i ne znam josh shta. da, neki ruzmarin, ruzmarine ubijam na 2 godine.a glicinija izgleda umrela. ne znam zashto
расејан Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 kakvo je stanje po balkonima i vrtovima, jel cvate išta?Нарциси прецветали, цветају турски каранфили (и оно што се раширило изван леје), спремају се перунике, те патуљасте руже, велике руже и... хм, видећемо шта ће следеће.Претходна три дана је све около било жуто. Околном дрвећу се присексило, полена на све стране, и наравно да је пало таман нешто мало кише да има капљица по глатким површинама, да има за шта да се залепи. Сва су кола била пиргава.
Recommended Posts