Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted (edited)

Negde na netu nađoh varijantu da se to uradi - doduše za SL. Samo treba da se setim gde pošto, idiot, ne zapisah :isuse:.Nađoh i zapisah. A ima i ovo.Cenim da će ovako nešto moći i kod Lava.

Edited by kiki
Posted

Ja procitah ovo pre neki dan:

Update 2: The website Emails from Steve Jobs yesterday posted a similar email from Steve addressing the same topic: Dear Mr. Jobs, I just wanted to know if there will be a way to install Lion on a new HDD/SSD without previously installing 10.6? Regards, Andreas Dantz Steve's straightforward reply: Sorry, no. Sent from my iPhone
Posted

To su tvrdili i za Sneška :D

Apple officially released Snow Leopard to be an upgrade only. However, Snow Leopard can be clean installed.I asked an Apple representative if you could clean install Snow Leopard before I even decided to purchase it. They told me no you cannot, and I purchased it anyways. But, I wanted to do a completely clean install, as I always do with a new operating system. And it turns out that you can clean install Snow Leopard the old fashion way.
Ovo je sa onog drugog linka. Pretpostavljam da će se nešto izbunariti i za Lava, ali i ako ne bude, bože moj.
Posted (edited)

Imam jedan problem. Dmg fajl nije hteo da mi se skine na usb gde je bio torent fajl, već se instalirao u Documents. Ja niti odatle, niti sa eksternog harda ne mogu da ga prebacim na usb jer mi javlja da se desila neočekivana greška (Error code 0). Inače, imam dovoljno mesta na usb-u jer je od 8 giga.Prebacila sam na eksterni hard, ali sada čitam da bi on posta butabilan mora da se formatira što meni ne odgovara. Postoji li neki način da prekopiram dmg fajl na usb (pojma nemam zašto se javlja greška) ili da instaliram sa eksternog, ali bez formatiranja?Ništa, rešeno je. Formatirala sam usb u extended formatu i sada se normalno kopira na njega.

Edited by kiki
Posted (edited)

Uspešno sam se prebacila na Sneška, a onda i na 10.6.8. Jedina stvar, koju dosad primetih, da ne radi je mejl. Kaže da moja verzija, 3.6, nije kompatibilna sa SL-om. Ok, hoću da pređem na 4, ali ja to ne mogu da nađem. Gledam onaj apple downloads, i nigde ne vidim običan, normalan mejl :unsure:.Provalila. Pošto sam pomerila mejl aplikaciju sa originalnog mesta, jednostavno se instalirala nova kopija, a ja pokušavala da pokrenem prečicu stare.

Edited by kiki
Posted

Nije los Apple mail, ali ja sam silom prilika presao na Thunderbird i ne zalim se uopste. Ako si dokona, probaj, mozda ti se dopadne

Posted
a sto ne bi probala 10.7 direktno, jako dobro radi ? ;)
Izasao je Golden Master danas - ocekuje se zvanicno 6. jula...
Posted
a sto ne bi probala 10.7 direktno, jako dobro radi ? ;)
Daj neke detaljnije impresije und info, kakav je?
Posted

Ja sam nabavio juce, mozda instaliram veceras.

Posted (edited)
Daj neke detaljnije impresije und info, kakav je?
bemliga, ko i obično kod apple-a, promene nisu spektakularne, većina stvari je ispod haube, tu i tamo se zakuca* (ja vozam 30-40% softvera u beta verziji, tako da nisam siguran ni do koga/čega je), bilo je par stvari koje nisu radile (virtualbox 4.0.8 na primer, nova verzija radi), ali sve u svemu veoma brzo i stabilno, to mi je jedini OS na mašini već par mesecisiguran sam da bi mi neke stvari nedostajale kad bih se vratio na SL, ali ne bih sad ni znao da ih navedem iz glavelaunchpad ne koristim, full screen mode ne koristim (još), autosave sam isključio (ja volim da snimam fajlove gde i kad ja hoću, nema potrebe da me neko drži za ruku), airdrop još nisam probao (jbg ja znam da kopiram fajl s mašine na mašinu), tako da ostaje kozmetika... :)P.S. samo da pojasnim, zakuca se aplikacija, Lion jos nijednom nije kiksnuo, iako imam nestandardne stvari kao npr 8 Gb memorije, što nije u principu podržano na ovom modelu Edited by braca
Posted

Pitanje za ove iskusnije, da sada instaliram OS X Lion GM, da li bi mogao kasnije da instaliram standardne sistem apdejtove? Ili to važi samo za final verziju Liona?

Posted (edited)

Nisam siguran, meni je ovo treća instalacija, posle prve dve je jedno vreme radio update, a onda kad dodje do neke veće promene ne radi više, pa mora da se odradi instalacija. Medjutim, sama instalacija je postala toliko jednostavna da nije nikakav problem : ne mora čak ništa da formatiraš ili pržiš DVD, samo otvoriš .dmg fajl i klikneš na Install, on sve posle odradi sam, boootuje par puta i na kraju imaš novu verziju. Totalno transparentno, ne znam da li bolje i jednostavnije može da se odradi.

Edited by braca
Posted (edited)
Nisam siguran, meni je ovo treća instalacija, posle prve dve je jedno vreme radio update, a onda kad dodje do neke veće promene ne radi više, pa mora da se odradi instalacija. Medjutim, sama instalacija je postala toliko jednostavna da nije nikakav problem : ne mora čak ništa da formatiraš ili pržiš DVD, samo otvoriš .dmg fajl i klikneš na Install, on sve posle odradi sam, boootuje par puta i na kraju imaš novu verziju. Totalno transparentno, ne znam da li bolje i jednostavnije može da se odradi.
To da je instalacija strašno laka je istina i to mi se sviđa kod os x :)Kad si to sad napomenuo, opet scenario: Ako imam Lion GM, da li ću moći onda da iz GM App Storea "kupim" Lion Final i da ga "prepeglam" preko GM-a kako bi onda bio "legalni" Lion? Nadam se da sam se dobro izrazio :) Edited by Boycie
Posted (edited)

Apple Desktop OS nema nikakvu zaštitu, serijski ili tako nešto, tako da možeš da instaliraš šta god hoćeš. Ja ništa nisam dirao u svojim fajlovima i podešavanjima poslednjih desetak instalacija sigurno, sve je na mestu i sve radi bez problema.P.S desktop u odnosu na server verziju

Edited by braca
Posted

GM verzija je u 99% slučajeva identična finalnoj, osim u slučaju da se ne pronađe neka opaka grešketina u zao čas. Sad, ne znam kako funkcioniše sa App Storeom.