Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted

Za sada imam samo jedan Mac, pa mi dodje na isto :DVrlo pristojna cifra - dobijes nov OS po ceni GSP markice. Ili tu negde. Nice :) Ipak, na mojoj masini do daljnjeg ostaje SL. A svejedno nas otkidaju na hardveru :D Ali to vec sve znamo. Ovih dana nova tura ciscenja mog MB. ne izgleda lose. Lepo i radi. A tako bih posedovao jedan mali, malecni MBP, novi i brzi. Sto nije toliki problem, ali sta ce mi toliki kompjuteri u kuci kad nista pametno s njima ne radim?

Posted

Mnogo lepe vesti iz Friska sa sajma najnovijeg Apple-softvera, tj. OS-ova. Najzad je doslo do razvoda izmedju iUredjaja i iTunesa, sada je sync preko wifi i iClouda, sve radi automatski, backup telefona je daily. iCloud je fantasticna novost. iOS 5 ima preko 200 poboljsanja i novotarija (to se zove upgrade). Pa Lion sa machecom cenom. Fine vesti iz Apple!BTW, do sada prodato 25 meleona iPadova!!!!!!

Posted
Za sada imam samo jedan Mac, pa mi dodje na isto :DVrlo pristojna cifra - dobijes nov OS po ceni GSP markice. Ili tu negde. Nice :) Ipak, na mojoj masini do daljnjeg ostaje SL. A svejedno nas otkidaju na hardveru :D Ali to vec sve znamo. Ovih dana nova tura ciscenja mog MB. ne izgleda lose. Lepo i radi. A tako bih posedovao jedan mali, malecni MBP, novi i brzi. Sto nije toliki problem, ali sta ce mi toliki kompjuteri u kuci kad nista pametno s njima ne radim?
Nisam izdrzao. MBP 13", i5 itd. Jedan od ovih novih.Lele, kako je lep. Mazicu ga, pazicu ga, bice dodirivan sa paznjom, ciscen najfinijim krpama.Za vikend me ceka prebacivanje programa i podataka. Postojeci MB, videcemo, cekam jednog potencijalnog interesenta da mi se javi za vikend, ako ne, ide na javnu prodaju, mada mi je cilj da MB uzme neko ko ce da ga lepo koristi i kome stvarno treba, a ne da izvucem 50 evra vise.
Posted

dopinguj ga memorijom, za male pare mnogo bolje radi

Posted

Sleduje mu, mozda vec sa sledecom platom, budzenje na punih 8GB RAM.

Posted

Upravo po prvi put istestirao (u smislu wireless transfera konp >< iPhone, mada sam je na staaaroj šljaci u mreži probao još pre koje 3-4 god) DropCopy. Važi i za Mekove u ostalim vrstama mreža, a šo se tiče konkretne stvari koju sam isprobao, kul alternativa za klasičan iTunes sync i ostale transfer varijante. Ukucaš IP adresu gedžeta i paljba.

Posted

Naravno da je fake, Apple pravi reklame sa obicnim ljudima + sa svojim celnicima. biggrin.gif

Posted

Sada se neizmerno manje stidim što sam korisnik par Apple proizvoda :D

Posted (edited)

Izgleda da ću ipak morati da se prebacim sa Leoparda na njegovu snežnu verziju. Upravo sam krenula da kupim 6,2 giga - nadam se da neće dugo.Instalacija sa usb-a ide ovako:

1. Open Disk Utility. On the left navigation, select your flash drive and click on the "Partition" tab.2. Under "Volume Scheme", Select "1 Partiton"3. Once selected, hit the "Option" button at the bottom of the map.4. A window will pop-up, select the GUID option (the first one).5. Once its done, navigate to the "Restore" tab.6. With the Snow Leopard DMG present, drag the DMG to the "Source" field, and from the navigation on the left, drag your Flash Drive to the "Destination" field.7. Click Restore.8. Close Disk Utility, Open up System Preferences. Under "System," choose "Startup Disk," Your flash drive should be listed as the Snow Leopard installation disk. Select and press "Restart"9. Follow the instructions to install Snow Leopard.

Da li je to to i da li na nešto treba da obratim pažnju?Cenim da mi ova instalacija preko Lea neće uništiti fajlove koje imam na kompu :unsure: ? Manje više programi, to je uvek dobavljivo, ali fajlići...

Edited by kiki
Posted (edited)

da, to je to, ja tako obicno radim, s razlikom da umesto flesha koristim particiju na eksternom diskukod tacke 8 mozes izbeci da se bakces sa Startup diskom, dok prilikom boot-a pritisnes i drzis Option (alt), ponudice ti sve diskove sa kojih moze da startujea sto ne bi probala 10.7 direktno, jako dobro radi ? ;)

Edited by braca
Posted
a sto ne bi probala 10.7 direktno, jako dobro radi ? ;)
Mozda ceka GM? ;)
Posted

Mene eksterni hard nešto zezda pa zato ne idem preko njega.Ne volim da instaliram beta verzije OS-a, a i mislim da Final Cut X ne radi pod Lavom. Upravo zbog njega, tj. najviše zbog njega i prelazim na SL. Nameravam da ovaj moj mekić prodam tamo negde na jesen (kupujem nov, valjda će se skrpiti nešto para) pa ću pre toga da počistim sve fajlove i programe(ostavljaju se samo besplatni ili oni sa licencom - tako je neko pravilo) i onda instaliram Lava na čisto, ne preko SL-a.

Posted
onda instaliram Lava na čisto, ne preko SL-a.
ovo nece moci :unsure: