kiki Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Nije ništa posebno bitno i značajno. Recimo, nedostaje mi, najviše, rad u dva prozora kao u TotalComanderu. Potom ove dve zamene imaju mogućnost otvaranja tabova što bi mi ponekad vrlo značilo. Naravno, mogu ja da stavim sa strane pod "places" šta želim i da mi bude stalno dostupno, ali meni su potrebne različite lokacije u različito vreme, a i ne bih previše da punim taj deo sa strane pa da postane nepregledan. PathFinder mi nudi mogućnost da u isto vreme vidim fajl i informacije o njemu. Slično kao cmd+I, ali ovde mogu da vidim i fajl koji nije fotka i da brzo protrčim kroz njega (kao kad koristim Cover Flow), a fotke su veće nego kod cmd+I.Verovatno ima još stvari, ali mi sada i ne padaju na pamet.Nije stvar u tome da je Finder loš, već da neke zamene nude više opcija koje bi meni u pojedinim trenucima koristile.Što se tiče Sneška, pojma nemam. Nikad nisam radila prelazak na nov sistem (koji bih morala da "kupim") pa mi je malo i frka. Recimo, da li će mi svi fajlovi ostati čitavi, da li će mi svi programi koje imam i dalje raditi i slično. Potom, znam da ne treba žuriti sa novim sistemom dok se ne izleče dečije bolesti, a Sneško ih je imao. Iskreno, i ne znam do koje verzije su stigli. Potom, ne znam da li Sneško donosi nešto što bi meni naročito značilo pošto sam ja Leopardom zadovoljna.
braca Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Pa valjda radis backup redovno? :)Nema frke, mozes da predjes slobodno na 10.6 (stigli smo do 10.6.6), ne znam da je ostalo jos nesto da ne radi.Inace, evo kako ja to radim, sto se tice sistema i ostalog :imam disk podeljen na dve particije, System (35Gb) i Data (ostalo)prebacio sam /home na Data, i tu su mi sad svi moji fajlovi, od podesavanja do dokumenatauradim backup System particije na eksterni disk, i posle mogu da pisem/brisem/upgradujem koliko mi volja, u slucaju potrebe samo vratim image na System i sve je po starom; podaci na Data particiji su i dalje tuako te zanimaju detalji, reci
kiki Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Pa valjda radis backup redovno? :)Mmm, ne . Meni eksterni hard služi da držim gomilu nekih stvari kako bih na kompu uvek imala dovoljno mesta ako skidam nešto veliko ili slično :D.Inače, home folder je ono čemu daješ svoje ime, je li tako? Nalazi se pod Macintosh HD/Users/Ime? Upravo sam provalila da se moj Application folder sa svim programima ne nalazi tu nego direktno pod Macintosh HD . Što je najluđe, ja pod home folderom imam i Application, ali je on prazan. Ja ovaj u kome se nalaze programi nisam sama pravila sigurno, a svi programi su se svojevoljno tu instalirali. Čemu onda služi ovaj folder u okviru home foldera?
jms_uk Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Upravo sam provalila da se moj Application folder sa svim programima ne nalazi tu nego direktno pod Macintosh HD . Tu mu je default mesto. Što je najluđe, ja pod home folderom imam i Application, ali je on prazan. Ja ovaj u kome se nalaze programi nisam sama pravila sigurno, a svi programi su se svojevoljno tu instalirali. Čemu onda služi ovaj folder u okviru home foldera?Meni tu "stoje" Windows XP programi [koristim Parallels].
Indy Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Apple Obtains Patent For Solar-Powered Devices :)
yolo Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Apple Obtains Patent For Solar-Powered Devices :)zbunjuju me tvoji postovi. jel si sa nama ili si protiv nas?
Aion Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Ovo sa patentima (ne samo u kontekstu Apple-a) postaje sve besmislenije i besmislenije. Uskoro ce neko patentirati i rupu na saksiji, jer se prvi setio toga (da patentira, ne rupe).
Zabalujev Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Au, al se kuka na probleme sa displejem novih 27" iMac-ova...Ja gledam da u nekom trenutku uvaljam postojeći Mac jednoj rođaki (njen Powerbook je izdaje, malo po malo), doplatim za nešto novije (novo), a u međuvremenu možda kupim neki ne-Apple 23" monitor (i nove display adaptere <_< ). 13" MBP mi se trenutno čini zadovoljavajućim kandidatom, no videćemo stanje za nekoliko meseci.
foto Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 kako stoji politika reklamacije kod nas po pitanju fleka na 27'? cini mi se da se na jednoj 27" u firmi pojavljuje nesto kao oblacic u gornjem levom uglu?servis? zamena? nesto trece (evo ti par iphonea u vrednosti kompa pa ih ti prodaj) ili neko jos kreativnije resenje?nisam pratio tu problematiku jer sam mislio da je to sa ovim poslednjim serijama prevazidjeno. mada se ja nadam da je to ipak fleka od duvana sa zadnje strane stakla.(nekako mi lakse da se nadam da je o tome rec).
Aion Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Koliko sam ja cuo fleka je od prasine izmedju nekih slojeva panela. Ne znam kakva je politika, ali pogledaj forum na http://www.macserbia.org, imas i ko radi i koliko kosta, ako ti politika (pogotovo nasih prodavaca) ne odgovara.
kiki Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Koliko sam skapirala, ta prašina se skuplja između samog ekrana i spoljne (čini mi se plastificirane - bar mi je takav osećaj kada je pipnem) zaštite. Taj spoljni sloj je pod vakumom zakačen za sam ekran (ili nešto oko ekrana) i skida se tako što se jačim selotejpom zalepe obe gornje ivice i povuče. Caka je što, kada se obriše sam ekran i zaštitni sloj vrati, to nikada ne bude onako čvrsto prilepljeno kao u originalu, pa prašina ima još više prostora da upada.A evo i konkretne teme gde čitah i gde ima još saveta.
kiki Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Postoji mogućnost da u nekoj doglednoj budućnosti odgovor na neke moje poslovne potrebe bude Access. Pošto ja sada nemam vremena da se tim majem na poslu, a nije baš jednostavno programče, mislila sam da polako i pomalo na tome raduckam kod kuće. Pošto Access ne postoji za mek potrebna mi je neka alternativa koja je njemu najpribližnija kako bih videla da li meni to uopšte odgovara.Pronađoh OpenOffice i njegov program Base, pa me zanima da li bi to mogao da bude dovoljno dobar klon za Acess? U suštini, ako meni Base bude rešavao stvar, mogu da ga instaliram i na poslu.
Indy Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 The simple most easiest to solution is to get VMware or Parallels, set up a virtual machine with Windows XP and install Office Pro Windows.
kiki Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Ma znam, ali ne bih da se akam sa tim kada mi je ovo potrebno samo sada i nikad više (čisto da vidim šta sve to može da radi), a od windows-a mi, do sada, ništa drugo nije bilo potrebno.
Recommended Posts