Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted (edited)
little snitch je meni zavrsavao posao dok sam radio na meku
Acrobat Reader je besplatan, sumnjam da je njega iz bilo kog razloga blokirao. Mozda Acrobat? Nazalost OSX firewall nema filtriranje odlaznog saobracaja (kao recimo Win 7), tako da je neophodno blokirati odgovarajuce destinacije u hosts fajlu, inace ce joj opet blokirati.
Edited by najgori
Posted (edited)

crko MBP dry.gif (sredina 2008 model) dosta je sporo radio zadnjih dana i plasio sam se da ce mu se nesto desiti...kad ga ukljucim cuje se samo spin HD-a na sekundu...nista onaj uvodni zvuk... ekran potpuno crn, punjac pokazuje zuto kao da se puni a baterija kad stisnem dugmence samo treperi zeleno (doduse, sad se vec napunio na 3 tackice) deluje kao da je u sleep modu...ima neko ideju sta bi moglo biti? radio sve moguce resete PRAM SCM i sve to..moguce da je logic board ili nesto drugo!?unsure.gif trazio sam po ostalim forumima (apple + macrumors) , jos uvek nisam nasao neki zglavan odg....ako je otisao logic kontam da mogu da povadim sve sa njega i da ga dignem u T-modu?ako imate neke ideje - bacite... (samo bez onog odnesi ga kod geniusa, please)

Edited by scepa
Posted

Zvuci kao Logic board - nama je slicno/isto stradalo dva komada [model pocetak 2008], ali su i popravljeni za dz - ima neka/nekoliko serija gde Apple prepoznaje problem i popravice u okviru nekog Extended Warranty Programa. Pogledacu sutra ako mogu da nadjem, ima na Apple sajtu o tome.Ako jeste to, moraces da ga odneses kod genija :D

crko MBP dry.gif (sredina 2008 model) dosta je sporo radio zadnjih dana i plasio sam se da ce mu se nesto desiti...kad ga ukljucim cuje se samo spin HD-a na sekundu...nista onaj uvodni zvuk... ekran potpuno crn, punjac pokazuje zuto kao da se puni a baterija kad stisnem dugmence samo treperi zeleno (doduse, sad se vec napunio na 3 tackice) deluje kao da je u sleep modu...ima neko ideju sta bi moglo biti? radio sve mogu resete PRAM SCM i sve to..moguce da je logic board ili nesto drugo!?unsure.gif trazio sam po ostalim forumima (apple + macrumors) , jos uvek nisam nasao neki zglavan odg....ako je otisao logic kontam da mogu da povadim sve sa njega i da ga dignem u T-modu?ako imate neke ideje - bacite... (samo bez onog odnesi ga kod geniusa, please)
Posted (edited)
Zvuci kao Logic board - nama je slicno/isto stradalo dva komada [model pocetak 2008], ali su i popravljeni za dz - ima neka/nekoliko serija gde Apple prepoznaje problem i popravice u okviru nekog Extended Warranty Programa. Pogledacu sutra ako mogu da nadjem, ima na Apple sajtu o tome.Ako jeste to, moraces da ga odneses kod genija :D
hvala na brzini...posto vec 2 sata ceprkam po netu, video sam da ima ta neka varijanta za EWP , ali to je koliko sam skontao ako je problem direktno povezan sa Nvidia chipom (slobodno baci linak)...mada..vidim da ljudi imaju sulude situacije gde im MBP zapadne u taj sleep mode pa se posle par dana digne blink.gif ... inace ovaj MBP je prvenac pa bi da ga sacuvam. a i nemam problem sa genijem, vec ovi praznici i sve to, svaka ulica/mall je dupke pun pa tako i apple store-ovi, muka mi kad pomislim da treba da ga nosim kod njih.edit: ako neko zna da li bi imalo smisla da probam da ga dignem sa drugog MBP preko firewire-a tj u T-modu (ne znam ni da li je uopste to izvodljivo ako je otisao LB - napamet pricam)?e i da...se vama desava ovde na forumu da kad kliknete full editor ili samo edit (a u isto vreme imate jos par otvorenih tab-ova) da se prebaci na poslednji otvoreni tab? ja reko to se samo desavalo na ovom starom sto je crko, kad evo i na ovom novijem...takodje ni link ne mogu automatski da ubacim..moram da mu kuckam kod. Edited by scepa
Posted
edit: ako neko zna da li bi imalo smisla da probam da ga dignem sa drugog MBP preko firewire-a tj u T-modu (ne znam ni da li je uopste to izvodljivo ako je otisao LB - napamet pricam)?
Ako je otisao LB nece moci - pomaze samo da se izvadi HD i ubaci ili u drugi MBP ili u external enclosure...
Posted (edited)

tako sam i mislio...izgleda da mu nema spasa sem da ga odnesem kod ovih tamo posle praznika.a ima nade i za dz. opravku happy.gif

The Serial Number that you entered is for a MacBook Pro that contains an Nvidia chip and you may be eligible to file a claim.
Edited by scepa
  • 2 weeks later...
Posted

proradio mac apps store. Za sada oko 1000 aplikacija - nema stvari koje me stvarno zanimaju. Ipak nisam moga da odolim, pazario SketchBook Pro.

Posted

Koliko se krecu cene za apps? I kako se pristupa Mac Storeu, je l mora sa Maca?

Posted (edited)

Kada se instalira osx 10.6.6 dobije se aplikacija App Store, jako slicna iTunes app storeu za iOS.ono sto je inace besplatno i sad je. od ostalih stvari Aperture 80$, iPhoto, iMove, GarageBand po 15$. Pages, Keynote, Numbers po 20$. Dosta toga ima za nekoliko $, ali naravno ima i skupljih...Koliko sam shvatio iz provih review-a (nisam citao uslove koriscenja) samo za kucnu i nekomercijalnu upotrebu (mada se ovo odnosi verovatno samo na Apple-ove aplikacije, ne znam sta bi znacilo za razvojne alate) i imas pravo da kupljene aplikacije koristis na svim Mac-ovima koje kontrolises (max 5).

Edited by Aion
Posted

Nesto slicno sam koristio u okviru bivseg posla, Casper self service za instaliranje programa (interfejs dosta podseca na to sto vidim na Apple site-u, samo bez zvezdica + sve apps su bile "besplatne", tj. prethodno kupljene).

Posted (edited)

Malo mi je dosadio ovaj poprilično ograničeni Finder. Jedino što pronađoh kao zamenu su PathFinder i TotalFinder. Čini mi se da je ovaj prvi ozbiljnija alatka. Pošto sam na Leopardu, najnovija verzija koju mogu da koristim je 5.2.2. Zanima me da li sam u pravu, a možda postoji i nešto bolje :)?

Edited by kiki
Posted

Mozda prvo da nam kazes u cemu te ogranicava Finder?

Malo mi je dosadio ovaj poprilično ograničeni Finder. Jedino što pronađoh kao zamenu su PathFinder i TotalFinder. Čini mi se da je ovaj prvi ozbiljnija alatka. Pošto sam na Leopardu, najnovija verzija koju mogu da koristim je 5.2.2. Zanima me da li sam u pravu, a možda postoji i nešto bolje :)?
Posted
Sto rece jms, reci prvo sta zameras finderu. A mene zanima i zasto nisi presla na 10.6.