kiki Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 (edited) Ma to bih nekako i preživela, ali nemam zvuk . Sada dok čekam da se završi kupovina SL-a radim, onako iz očaja, verifikaciju disk premissions-a, pa ću uraditi i repair opciju.Inače, proradio mi je cmd+tab. Evo, sad proverih, radi i ctrl+c i ctrl+v . Zvuk je i dalje mrtav (u preferences-u nemam ni built-in, niti built-out uređaje) kao i alt+space što mi je izbacivao quicksilever (kako sam se gadno navukla na njega, mrzim da idem peške <_<). Edited July 24, 2012 by kiki
jms_uk Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Dve stvari: 1) In a finder window select/open: Macintosh HD>Library>Preferences>Audio 2) copy any files in this audio folder onto your desktop to keep as a backup.3) delete any files in the audio folder4) Open the System Preferences Audio Panel and click a few things to force the computer to generate new uncorrupted plist (or preferences list) files in the folder you just purged. 5) If all goes well and you have sound through a built-in-speaker audio output option delete the "backup" .plist files you copied to the desktop.Proviri u audio jack-ove, da li se vidi crveno svetlo?
kiki Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 (edited) Nemam audio panel, samo sounds. I tamo mogu da samo označavam i odznačavam one kućice kao što su "show volume in menu bar", "play user interface sound effect" i slično. Siv mi je čak i onaj klizač kojim se smanjuje i povisuje zvuk. Tu je čekirano ono "mute" i isto je sivo. Uglavnom, tu sam muljala šta sam mogla i nije se pojavio novi plist.Od audio jack-ova imam samo onaj gde idu slušalice i tu nema nikakvog svetl a - gledala i u mraku i pod svetlom :D. Edited July 24, 2012 by kiki
kiki Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Izborih se .Uradila sam repair disk sa butabilnog usb-a, greška je pronađena i ispravljena. Na hardu sam uradila verify disk i potvrđeno je da je ta greška koja se pojavljivala ispravljena. Ali ja i dalje nisam imala niti zvuk, niti mejl.Onda sam se iznervirala i pala je reinstalacija na 10.6. Zvuk se vratio kao i quicksilver, a sa osvežavanjem na 10.6.8 i mejl.I dalje pojma nemam šta se zeznulo jer sam sa Onyx-om radila ono što i prethodnih ko zna koliko puta.
jms_uk Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Nekad jednostavno nema objasnjenja - those pesky gremlins :D
Zverilla Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 (edited) Onda sam se iznervirala i pala je reinstalacija na 10.6. Zvuk se vratio kao i quicksilver, a sa osvežavanjem na 10.6.8 i mejl.ja sam mislio da se reinstalacija radi samo sa windowsom Edited July 25, 2012 by Zverilla
Aion Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Od postovalaca Apple-a pogled na razlike u dizajnu aplikacija izmedju Apple-a i Microsofta:http://www.cultofmac.com/180084/where-microsoft-has-more-taste-than-apple/Pogledajte, iznenadice te se.
kiki Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 ja sam mislio da se reinstalacija radi samo sa windowsom :D Slažem se, ukaljala sam obraz mekovcima . Doduše, nije mi teško palo. Tri klika i 40 minuta čekanja.
Zverilla Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Od postovalaca Apple-a pogled na razlike u dizajnu aplikacija izmedju Apple-a i Microsofta:http://www.cultofmac.com/180084/where-microsoft-has-more-taste-than-apple/Pogledajte, iznenadice te se.pa nije toliko iznenadjujucevoznijak je jos ranije rekao da je metro style bolji i od ios.a i od androida, a verovatno nije prvi koji je to primetioovi sad malo skacu na bandwagon
Aion Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Voznijak je svasta izjavljivao i covek ocigledno ima neke nerascicene racune sa Apple-om, uopste ne mogu da donesem bilo kakav zakljucak dok ne probam neki metro tablet ili telefon. Oni koji prate dizajn siguno su se proteklih godina sretali si ktirkama ovog pravca Apple dizajna, stvar je u tome sto je ovaj clanak objavljen na portalu "Cult of Mac", a kad je njima doslo u glavu...
Zverilla Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 igrao se malo koleginim macbook pro sa retinom... 'nako, ne mogu reci da sam odusevljen istina, smrad nije hteo da mi pusti ni jednu foto/video aplikaciju koja ga koristi kako je zapovedjeno (u punoj rezoluciji), nego sam video samo obican osX mod gde izgleda kao i svaki drugi kvalitetan ekran=> ne kapiram hype za one koji komp koriste u "obicne" svrhe
banecare1 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 (edited) igrao se malo koleginim macbook pro sa retinom... 'nako, ne mogu reci da sam odusevljen istina, smrad nije hteo da mi pusti ni jednu foto/video aplikaciju koja ga koristi kako je zapovedjeno (u punoj rezoluciji), nego sam video samo obican osX mod gde izgleda kao i svaki drugi kvalitetan ekran=> ne kapiram hype za one koji komp koriste u "obicne" svrheja sam obicni juzer i izabrao sam mak kompjutere po preporuci slicnog juzera. poenta je da se ne drndam sa reinstaliranjima, restartovanjima, ubijanjem virusa i sl. bas prilikom drndanja, sedeci kod mene u ofisu poznanik mi i preporucio da se ne patim i predjem na drugi OS sa windows. Edited July 27, 2012 by banecare1
Recommended Posts