Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted

Jeste, u pravu si. Apple racunari su mnogo "ovozemaljskiji" i u osnovi bolji value-for-money u komparaciji sa (posebno digitalnim) Leica fotoaparatima.Bolje da sam rekao iskreno sta mislim, ne volim narocito Mac OS, a nisam specijalno fasciniran ni Apple hardwareom kada se uzme value-for-money u obzir (mislim na racunare - volim svoj iPhone). Medjutim, ne pada mi na pamet da ulazim u flame war, cuo sam iz pouzdanih izvora da svaki put kad se pokrene flame war, jedna mala maca zaplace. :( Stoga, toliko o tome, od mene.

Posted
Pa sad, svako ima svoju definiciju boljeg leptopa. Meni je leptop kome je cena "sporedna stavka" u startu eliminisan iz trke za "bolji leptop". (U sustini, ista prica kao na onoj drugoj temi sa Lajkom... maksimalno fetisizarni brendovi u oba slucaja, koji ne daju stvarno taj kvalitet koji uspesno marketuju vec dugo, na cemu im svaka cast).
Svako ima i svoj nacin racunanja. Meni nisu jasni ljudi koji stede na sebi i na kvalitetu svog zivota. Da, ne plasim se velikih reci i siguran sam da je upravo to - kvalitet zivota tj lakoca sa kojom obavljam odredjeni posao (ili se zabavljam) daleko bolja od laptopa za 500-600 eura/dolara. A ja kupujem racunar za svakodnevnu intenzivnu upotrebu za sledecih najmanje 3 godine (ovaj sadasnji vozam vec 4). Ti ces sa svojih ustedjenih 1500-2000 dolara/eura podeljenih na taj period biti bogatiji svaki dan za... 1 do 2 eura/dolara. Ja drage volje pristajem da placam tu cenu za svoj licni komfor i uzivanje. Sa godinama sam shvatio da je za neke stvari cena - sporedna stavka. Ne mora da vazi za svakog, ali meni su recimo racunar, telefon, tv i krevet stvari na kojima nikad ne stedim. Ali na primer nemam auto, garderoba mi je tiha jeza, cipele menjam kad otkazu one koje nosim... stvar prioriteta
Posted

Ne znam baš kako screen od 15,4'' može biti ugodan i udoban za oči.

Posted

To je vec pitanje laptop/desktop racunara, a to bi mogao da bude jos veci flame od PC/Mac.

Posted
Meni nisu jasni ljudi koji stede na sebi i na kvalitetu svog zivota.
Mnogi ljudi moraju da stede zato sto im budzet dozvoljava da potrose samo odredjenu svotu novca. Ne znam da li je potrebno da se dodatno elaborira?Na stranu sto je tvoja procena da je nesto "daleko bolje" samo tvoja procena. (I tu si, prema podacima, u prilicnoj manjini).
Posted
Mnogi ljudi moraju da stede zato sto im budzet dozvoljava da potrose samo odredjenu svotu novca. Ne znam da li je potrebno da se dodatno elaborira?Na stranu sto je tvoja procena da je nesto "daleko bolje" samo tvoja procena. (I tu si, prema podacima, u prilicnoj manjini).
Vecita prica, "da li sam dovoljno bogat da kupujem jeftino"... Pre malo manje od desetak godina, kad sam napravio veliki prelaz desktop->laptop, direktno iz PC worlda, kupim jedan Asus laptop, koji mi se tad cinio solidan... raspao se posle malo vise od godinu dana. Hteo sam i da dam sansu Linuxu : ko mi nadje specifikacije savremenog laptopa na kojem SVE radi pod Linuxom kako treba, kupujem. Ta masina ni dan danas ne postoji.Koju bi mi ti masinu preporucio?
Posted
Na stranu sto je tvoja procena da je nesto "daleko bolje" samo tvoja procena. (I tu si, prema podacima, u prilicnoj manjini).
Kojim podacima? Ako je podatak to sto se laptopovi od 500-600 evra daleko vise kupuju nego oni od 2000, to nije nesto sto pobija ovo sto je braca rekao. I automobili od 10.000 evra se mnogo vise kupuju od onih od 30.000, ali niko ne dovodi u pitanje koji su mnogo bolji. Generalno se slazem sa Bracom, osim onoga za obucu.
Posted
Vecita prica, "da li sam dovoljno bogat da kupujem jeftino"... Pre malo manje od desetak godina, kad sam napravio veliki prelaz desktop->laptop, direktno iz PC worlda, kupim jedan Asus laptop, koji mi se tad cinio solidan... raspao se posle malo vise od godinu dana. Hteo sam i da dam sansu Linuxu : ko mi nadje specifikacije savremenog laptopa na kojem SVE radi pod Linuxom kako treba, kupujem. Ta masina ni dan danas ne postoji.Koju bi mi ti masinu preporucio?
Imas preporuku licno do linuxovog tvorca: An Interview With Linus Torvalds
Posted
Thinkpad T serije.
Posted
Thinkpad T serije.
- ruzan ko djavo (crna plastika, alo, 2012 je godina!!!)- ne podrzava Linux potpuno (google thinkpad t linux problems)- kad se pristojno konfigurise, nije nista jeftiniji od maca
Posted
- ruzan ko djavo (crna plastika, alo, 2012 je godina!!!)- ne podrzava Linux potpuno (google thinkpad t linux problems)- kad se pristojno konfigurise, nije nista jeftiniji od maca
- Lepota/ružnoća je stvar ukusa. Iako ja više volim crnu, nego belo, "metalize" ili neku drugu kombinaciju (klavirlak :o) tu stvarno ne moramo da diskutujemo.- Nisam nameravao da preporučim ovo kao eksplicitno Linux mašinu, nego kao dobar i kvalitetan laptop. Mada imam već linux na T520 i sve radi, ne moram da googlam. Ništa mi ne fali ni sa W7 na njemu kao primarnom OS-u.- Nisam ni kukao na cenu meka; kao i ti, volim kvalitetnu stvar i ova konfa je u rangu skupljih mekova i sve radi kako treba da radi. Pitao si koji bi kvalitetan pc laptop čovek preporučio i ja sam to uradio.
Posted
To je vec pitanje laptop/desktop racunara, a to bi mogao da bude jos veci flame od PC/Mac.
Nije baš - prešao sam sa 15,4 na 17,3 inča i oči su mi zahvalne.A pričam u kontekstu Jabučne objave da se 17inčni book ukida.
Posted
According to Kyle Wiens, CEO of iFixit, the new MacBook Pro is “the least repairable laptop we’ve taken apart”. In fact, it seems that Apple has gone to great lengths to not only make the new MacBook Pro almost impossible to upgrade, but also a major challenge to even get into it in the first place.First, the notebook is held together with proprietary Pentalobe screws, just like the iPhone 4/4S. This means that you need a special screwdriver just to remove the bottom cover. But even if you get your hands on a proprietary screwdriver and get the bottom cover off, your pain is only just beginning.
:lol:
Posted

radoznalci oboriše ifixit server...