Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted
Instalirati (samo) Windows na Apple hardware može samo teški mazohista. šalu na stranu, trebalo bi da može, ali zašto, pobogu, zašto?
:lol: Ma samo zato što nemam instalaciju MacOSa, moram da zovem Apple, pa da vidim kako to ide sa isporukom, plaćanjem, etc,a vidim da je bio neki Win na njemu, pa mi žao da ga gledam ovako ugašenog...
Posted
:lol: Ma samo zato što nemam instalaciju MacOSa, moram da zovem Apple, pa da vidim kako to ide sa isporukom, plaćanjem, etc,a vidim da je bio neki Win na njemu, pa mi žao da ga gledam ovako ugašenog...
Ma skini OSX Lion sa nekog torenta, pa reguliši posle. Apple se ne zeza sa zaštitama, tako da ništa ne gubiš.
Posted

Pazi kad sam bio ubeđen da se to sa Macom ne može! Kad kažeš "reguliši posle", misliš na šta? Mogu da tog Liona "legalizujem" bez ponovne instalacije i original CDova?Aj mi reci još, kad skinem torrent, jel' ima neka fora sa rezanjem na koju treba da obratim pažnju? Thanks! :Hail:

Posted

Nije da imam iskustvo, ali zar nije samo tvoje posjedovanje Jabučila dovoljna licenca. Kupi™ OSX DeFauDe, pokreni instalaciju, see what happens.

Posted

Ma ubedili me da kod Mace nema fore da instaliraš kupljen™ OS, nego da je obavezna registracija sa Appleom da bi išta proradilo... Nemajući iskustva, ja poverovao <_<

Posted (edited)

Slagali su te, ja instalirao OSX Leopard, Snow Leopard i Lion koji sam 'kupio' na netu... Nema licence, nema tajne šifre, ništa, samo na kraju instalacije možeš (a ne moraš) da napraviš besplatan Apple nalog (ili da se uloguješ ako ga već imaš)P.S. Javi se kad budeš imao skinut .dmg, ako treba pomoć. Imaš neki Mac pri ruci ili samo Windows?

Edited by braca
Posted
Aj mi reci još, kad skinem torrent, jel' ima neka fora sa rezanjem na koju treba da obratim pažnju?
Neka razlika u formatima, štajaznam?
Posted

Ne bi trebalo, Mac-ov .dmg je više manje .iso, tako da može da se nareže sa bilo kojom alatkomAko imaš pri ruci eksterni disk koji možeš da formatiraš, možeš da prodješ i bez rezanja

Posted
Neka razlika u formatima, štajaznam?
Ako ga skineš u .iso formatu, sve bi trebalo biti vrlo jednostavno, ispržiš ga iz bilo kojeg programa ili čak iz windowsa ako su 7. E sad, ako je dmg. Jel to butabilno i s čim zapržiti? Braco?
Posted

Evo ga krenuo lagano .dmg Liona iz prodavnice, kažu ima i upustvo kako da se napravi bootabilan USB stick, pa ćemo videti...'Fala svima! :Hail:

Posted

Samo da znaš da će ti Windows jako ružno izgledati za par nedelja...

Posted
:lol: Verujem...Pre tisuću godina sam radio jedno kraće vreme prelom na ondašnjim Macama, sećam se da je bilo lepo i da me nervirao nedostatak drugog dugmeta na mišu :P
Posted

opet problem sa titlovima kad gledam .avi film, imam u folderu i .srt fajl koji bi trebalo da budu titlovi ali ni iz DiVX ni iz Vuze playera ne mogu da ih startujem. dajte neki za debile proveren nacin da uparim film i titlove;)

Posted

U VLC-u mozes da biras fajl za titl.Nego: promenjen je server, pa kad sam promenio podesavanja mail naloga (IMAP) i povukao mail, sve je obrisano iz tog jednog. Jel ima nacina da se to povrati? Obican Mail u OS X-u.

Posted
opet problem sa titlovima kad gledam .avi film, imam u folderu i .srt fajl koji bi trebalo da budu titlovi ali ni iz DiVX ni iz Vuze playera ne mogu da ih startujem. dajte neki za debile proveren nacin da uparim film i titlove;)
VLC i QT rade pos'o.