jms_uk Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Pa poceli su sa aplikacijama jos prosle nedelje - u UK su poskupele <_< no ne znam da li ste pročitali, ali izgleda da će Apple napokon da obrati pažnju na kuknjavu kupaca izvan USA i korigovati cene, tj. uskladiti ih sa onima u Americi. Tako bar glasine kažu. Možda bismo svi mogli da se malo strpimo kada je kupovina u pitanju. Ipak, nije mala razlika u ceni.
jms_uk Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ovo ti je verovatno već palo na pamet - naći žičanu tastaturu, bilo koju. Mada je idiotski rešeno od strane prodavca/Apple-a ako je takvo stanje normalno za isporuku novog računara.Nije u pitanju novi racunar - tada prilikom set up-a pronalazi BT tastaturu i misa. Ovde je sve vec podeseno, ukljucujuci lozinku za pristup OS-u.vidim po blogovima da izgleda nema resenja i treba otici po obicnu tastaturu i ukljuciti bt. tnx. Koliko i ja videh na brzaka - to je to :(
Zverilla Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Niko da prokomentariše današnje vesti?evo da prokomentarisem ja, kao dugogodisnji apple hejter:na granici sam da kupim air. za ono sta ima u sebi, uopste nije skup.
henrik larsson Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 Skida se Lion sa BS. Tko ga jebe, mrzi me da čekam upgrade, kažu da lepo šljaka. Eto mene uskoro sa njega.
Aion Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Ja ga istalirao odmah kad se pojavio. Lepo radi, potrebno samo malo navikavanje na "prirodan smer" skrolovanja.
henrik larsson Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 (edited) E upravo to hteo da napišem. Čemu? Još istripovao da mi se nešto sjebalo na tabli, kad ono...edit: novost je i da mi ovaj eye one kalibrator više ne treba, pošto je PPC only, a majstori izgleda nisu radi da ga apdejtuju. Srećom pa sam našao stari profil, nije ubiven. Edited July 24, 2011 by henrik larsson
Aion Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Da bi bilo isto kao na iPad/iPhone-u. Medjutim nije problem, posle nekog vremena stvarno postane prirodno.
henrik larsson Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 E, kurac ću da se navikavam Fala Sotoni da postoji opcija, sad kad sam ga isključio, osećam se kao da sam se izlečio od teške bolesti i skinuo ranac pun kamenja sa leđa. I da, jebala ih integracija sa iPhoneom/iPadom, kad budemo mogli da komandujemo prstom po monitoru, onda će imati smisla.Što se tiče utisaka ovako: ništa specijalno. Mail mi se ne sviđa, ali ću se -pretpostavljam- navići, ceo sistem je brz tu negde kao i SL, zamjećujem da je user Library folder sakriven (može se vratiti iz Terminala), što navodi na misao da Steva Poslić sprema invaziju na debilne korisnike. Čini mi se da monitoru treba koja sekunda duže da se vozdigne iz sleepa. Launchpad je glupost, Mission Control takođe, ne znam zašto su ubivali Expose. Ima i jedna epohalna idiotarija, a to je da se Font Book po prvi put ne može ubiti ili skloniti, pošto OS X pošalje poruku da mu je potreban. To što ima ljudi poput mene koji bi koristili neki drugi font menadžer (a da se eliminiše mogućnost da se dva međusobno pokrljaju), to nema veze.Primećujem i sitna ušminkavanja koja mi nisu po volji, nema više onog lepog plavog skrol bara, semafor dugmići na levoj strani su smanjeni i udaljeni jedan od drugog (valjda da se ne kaže da se ništa nije radilo po tom pitanju), generalno je Finder nekako ubledeo, al ajde, to je lični ukus.Sve u svemu, ništa da se usere u gaće, ni priblićno. Ok, sitne stvari će se peglati već prvim apdejtom, kog očekujem klasično brzo, na ostalo će se navići već standardnim metodama korišćenja, a ko zna, možda otkrijem i neku korisnu zvrčku.
jms_uk Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Posto jos nisam organizovao baterije na punjenje za Magic mouse i kako koristim Mighty misa, to je bila prva stvar koju sam promenio :D E, kurac ću da se navikavam
henrik larsson Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Ok, prevideo neke stvari koje su relativno ispod haube, a nisam obratio pažnju u reviewima, pa malo da revidiram utisak - AutoSave, Resume i Versions su do jaja :) Nema više +S svako malo, za slučaj da nestane struje ili se desi neka druga nepodopština. Sve se automatski snima, +S stands for Save Version, nema više confirm Save dijaloga, sve što se ugasi diže se tamo gde je bilo (bilo snimljeno ili ne, jedino se treba navići da se ponekad drži Shift pri podizanju, jerbo neko ponekad oće da krene i from scratch). Versions čuva n revizija dokumanta unazad (kao mali Time Machine), tako da se mogu birati starije, a još bolje je to što se može iskopirati samo deo fajla iz neke revizije, pa zalepiti u drugu.Dakle, +1 za ovu varijantu, way to go. Nije baš sve za klince koji na sistem prvi put skaču sa ajfona i ajpeda, ima i za nas veterane.Mission Control i može da prođe na kraju, Launchpad je i dalje beskoristan, osim ako nemaš samo native aplikacije i možda još par.
Roger Sanchez Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Glupo, suvišno i inkonzekventno pitanje - jesi sad na 64 bita skroz naskroz?
Recommended Posts