Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted

@Braca, henrik larssonhvala za info! pa ništa onda, odo da se bacim na install :)

Posted

Zasto ne sacekas final? Koliko sam shvatio dani su u pitanju.

Posted

+1Mada, ja ovaj put ne idem makar do 10.7.1 ili 2. Nema razloga, a i što sam stariji, to me više mrzi da se bakćem instalacijama i čačkanjima.

Posted
Zasto ne sacekas final? Koliko sam shvatio dani su u pitanju.
razlog višak slobodnog vremena (koje neću imati za koji dan :) ), radoznalost & volja za eksperimentisanjem
Posted

Ja čekam 10.7.1. Čemu žurba, a i malo vremena koje imam da iskoristim za čukanje i kliktanje programčića koje nikako da dovršim, a ne akanje sa OS. Ostali nek budu testeri, nemam primedbi :D

Posted

jmse_jukeju, je si li napokon instaliro? Propado cekajuci i tvoju recenziju. Vidim gore da je prihvacen sa aklamacijom.

Posted
jmse_jukeju, je si li napokon instaliro? Propado cekajuci i tvoju recenziju. Vidim gore da je prihvacen sa aklamacijom.
Jesam, ali tek sinoc.Za sada radi ok, ubio mi je samo dve aplikacije, od kojih je jedna bas stara verzija, samo za PowerPC. I jedan dashboard widget, koji nisam ni koristio bar 2-3 godine.Ponovo indeksira sve za spotlight.Prvi utisak je da radi malo brze od SL.Po defaultu je okrenuto skrolovanje u pravcu pomeranja prsta, sto je obrnuto od dosadasnjeg, ali se to lako promeni u SysPrefs. Iako je Mail promenjen da lici na iPad, moze da se podesi kao postojeci.Eto, toliko za prve utiske.Za info:MacBook Pro (late 2008 unibody)Core2Duo 2.4ghz4gb RAM256mb graficka + onboardstandardni 250gb hard (5400rpm)
  • 2 weeks later...
Posted

kako poceti rad na kompjuteru ako imas samo imac pod sifrom, iskljucen BT i BT klavijaturu. ima i mis naravno, ali kako otkucati sifru dok je BT off.

Posted

Niko da prokomentariše današnje vesti?

Posted
kako poceti rad na kompjuteru ako imas samo imac pod sifrom, iskljucen BT i BT klavijaturu. ima i mis naravno, ali kako otkucati sifru dok je BT off.
Ovo ti je verovatno već palo na pamet - naći žičanu tastaturu, bilo koju. Mada je idiotski rešeno od strane prodavca/Apple-a ako je takvo stanje normalno za isporuku novog računara.
Niko da prokomentariše današnje vesti?
Ne tiče me se nešto naročito Air, a i Lavić je daleko, no ne znam da li ste pročitali, ali izgleda da će Apple napokon da obrati pažnju na kuknjavu kupaca izvan USA i korigovati cene, tj. uskladiti ih sa onima u Americi. Tako bar glasine kažu. Možda bismo svi mogli da se malo strpimo kada je kupovina u pitanju. Ipak, nije mala razlika u ceni.
Posted
Ovo ti je verovatno već palo na pamet - naći žičanu tastaturu, bilo koju. Mada je idiotski rešeno od strane prodavca/Apple-a ako je takvo stanje normalno za isporuku novog računara.
jeste, trazi se resenje problema za veceras, sutra stize zicana klavijatura. izgleda da drugacije i ne moze, tj da je moj problem neresiv
Posted
Ako si ranije koristio BT tastaturu, verovatno je uključena opcija da se pri boot-ovanju automatski uključi i BT. Probaj da dugmetom on/off ugasiš i ponovo startuješ imac, pa će se valjda pre novom boot-u ponovo uključiti BT.Nisam Mac korisnik, pa pričam zdravorazumski, sa pozicije Windows usera.
Posted
Ako si ranije koristio BT tastaturu, verovatno je uključena opcija da se pri boot-ovanju automatski uključi i BT. Probaj da dugmetom on/off ugasiš i ponovo startuješ imac, pa će se valjda pre novom boot-u ponovo uključiti BT.Nisam Mac korisnik, pa pričam zdravorazumski, sa pozicije Windows usera.
ja jesam ranije koristio bt tastaturu, ali ovaj problem nemam ja (ja koristim mbp) vec moja zena. ako si u pravu ne bi pomoglo, posto tastatura nije pre bila uparena sa njenim kompjuterom. vidim po blogovima da izgleda nema resenja i treba otici po obicnu tastaturu i ukljuciti bt. tnx. nije ovo bitno, mene vise interesuje resenje problema nego sto je problem jedno vece provesti na starom notebooku
Posted (edited)

si probao share screen? (ako imaš još neku mašinu u mreži i ako je opcija već uključena na zaključanoj mašini))

Edited by braca
Posted
si probao share screen? (ako imaš još neku mašinu u mreži i ako je opcija već uključena na zaključanoj mašini))
nisam. ja sam u moskvi trenutno, a zena u pekingu