Jump to content
IGNORED

Strukovni Humor

betty

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• JozoMujica

192

• Tpojka

90

• Indy

78

• Svarog

50

Posted

Current state of interviewing

image.png

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted
On 7. 2. 2025. at 19:58, JozoMujica said:

476299679_1155345502631171_2510621694224

Mene je jednom vozio taksista koji je sam sebi instalirao Linux i lozio me da i ja treba tako jer ako moze on moze svako. Bio je mrak, trebalo je da me vozi svega 6-7 minuta do zeleznicke stanice, ali meni je trajalo citavu vecnost. Samo sam klimala glavom i slagala se, Ok, ja to skoro uvek i radim, ali ovde je vrat poceo da mi se koci koliko me je sastravio. Sve sam mislila hoce li stati kod stanice.

• Haha 4
Posted

Uzasno vazan meeting jutros na poslu u ovoj sobi za sastanke. Meeting je hibridni tj. pola ljudi se spaja preko teams.

Ispostavi se da ne radi glavni ekran u tom meeting roomu a to je veliki problem jer je 10ak kolega doslo bez laptopa.

Ovako je tekao poziv sa tehnickom podrskom:

Ja: Hitno nam je potreban neko u XYZ Meeting roomu ne radi veliki display.

Tehnicka: Jeste li upalili i izgasili?

Ja: Jesam, ali nije do toga. Display radi ali nema slike. Probao sam sa niskom rezolucijom i osvezavanjem ekrana.

Tehnicka: Kolega nemojte ici toliko brzo. Koji je prikucljak na monitory HDMi ili Displayport?

Ja : HDMI koliko vidim.

Tehnicka: Uh. To ne pripada onda nama. morate nazvati osobu XY. Mi radimo podrsku samo za Displayport.  :laugh:

• Haha 6
Posted

Kako niko od tih 10+ ljudi nije uzeo čekić, izlupao televizor, i sve kablove počupao i bacio u kantu

Posted
5 minutes ago, bags said:

Uzasno vazan meeting jutros na poslu u ovoj sobi za sastanke. Meeting je hibridni tj. pola ljudi se spaja preko teams.

Ispostavi se da ne radi glavni ekran u tom meeting roomu a to je veliki problem jer je 10ak kolega doslo bez laptopa.

Ovako je tekao poziv sa tehnickom podrskom:

Ja: Hitno nam je potreban neko u XYZ Meeting roomu ne radi veliki display.

Tehnicka: Jeste li upalili i izgasili?

Ja: Jesam, ali nije do toga. Display radi ali nema slike. Probao sam sa niskom rezolucijom i osvezavanjem ekrana.

Tehnicka: Kolega nemojte ici toliko brzo. Koji je prikucljak na monitory HDMi ili Displayport?

Ja : HDMI koliko vidim.

Tehnicka: Uh. To ne pripada onda nama. morate nazvati osobu XY. Mi radimo podrsku samo za Displayport.  :laugh:

Sad treba kako si zvao XYja, rekli mi da ste vi za HDMI port, da jesam, bla bla bla, ah to je za Teams, ja sam za HDMI Zoom, za DMI/Teams zovite zq. I tako...

• Haha 2
Posted
11 minutes ago, Engineer said:

Kako niko od tih 10+ ljudi nije uzeo čekić, izlupao televizor, i sve kablove počupao i bacio u kantu

Precenjujes motivaciju ovih nesrecnika koji su morali biti onsite. 

Na kraju se resilo tako sto smo presli u istu sobu ali na drugom spratu. Tu je isto bio skec jer je pola kolega moralo biti legitimisano. 

• Haha 1
Posted

Možeš prebaciti ovaj gore post na "Opšto topik o EU", i zaključati temu. Posle ovoga nema smisla više diskutovati o bilo čemu.

Posted (edited)

Nikada niste doziveli da oprema u konferencijskim salama ne radi? One se dele izmedju razlicitih timova i ljudi, tu opremu svaki dan koristi n razlicitih ljudi, uvek se desi da nesto ne radi i da podrska nema pojma sta je sa opremom. Posebno ako neko koristi licni komp da se nakaci na projektor ili sl.

A posebno ako se koristi Teams, najvece djubre.

Edited by glibav