batticuore Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Bez ikakve zelje za potezanjem teme Kosovo je Srbija...kupola Pecke patrijarsije...
Pontijak Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 pa hajd' da nastavimo sa sakralnim objektima :P naravno, Sremski Karlovci By pontijak
hoffnung Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 (edited) Meni se čini da boje na color verziji kvare kompoziciju, a samim tim oduzimaju i snagu. (Recimo da je rđasta boja na "pogrešnom" mestu). Problem sa color fotografijom je što i boje same po sebi postaju deo kompozicije, u dodatku na sve ostalo, što je verovatno i razlog da daleko veći procent c-b fotografija odaje utisak da su kompaktnije komponovane, a time i snažnije. U realnom životu je teško zgoditi sve to da "radi", recimo kod studijskih fotografija je mnogo manja razlika da li je fotografija color ili c-b. X puta sam konvertovao fotje u c-b samo zbog nekog crvenog stubića u ćošku, žute kese na zemlji, itd. (objekata koji praktično "prestaju da se vide" u c-b verziji.) Na ovoj konkretnoj fotografiji najzanimljivija je tekstura Kaubojeve lađe, a dobro je što ima nebo s oblačićima da to smesti u neki fizički prostor (možda ne bi škodilo malo više tog prostora, ali to bi već bila druga fotografija). Elem, boja daje više informacija posmatraču, a više informacija nužno ne pojačava utisak... još jednom da dodam da mislim da bi c-b verzija urađena od kartona, a ne od elektrona, bila daleko sočnija, posebno ako se fino izvuku ti masni sivi tonovi. Hiljadu puta sam požalio što nam se danas fotografsko iskustvo manje-više završava na malim ekranima naših prijemnika. Ali, to je to vrlo novo doba - više informacija, manje kvaliteta.ovo sam progutao kao s' apatitskim zalogajem. (njami) :D Edited June 11, 2008 by photogazing
Indy Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Smallest Pub In TownOva je jako dobra, a bila bi 1 klasika da nema ovog tipa desno što se drži za vratanca (i bezobzirno rasipa pažnju posmatrača).
Zmitjkoe Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 (edited) Ova je jako dobra, a bila bi 1 klasika da nema ovog tipa desno što se drži za vratanca (i bezobzirno rasipa pažnju posmatrača).Da, znam, ali u prvom naletu nisam imao vremena da sklanjam kradljivca paznje, bio sam zauzet prevodjenjem iz kolora u b/w, uz najveci moguci tonal range. Srecom cika je lako sklonjiv™ pa ce nestati a da niko nece primetiti da je tu ikada i bio. Edited June 12, 2008 by Zmitjkoe
Indy Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 ... Srecom cika je lako sklonjiv pa ce nestati a da niko nece primetiti da je tu ikada i bio.Haha... pomislio sam da će ga zadesiti 1 tužna sudba.
Recommended Posts