minja Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Ma dobro ostavimo se Cape, tip je i tako samo slikao smrt i jad. :)I ja sam imao jedan krop bez one desne zene sa uvrstenim panoom (crveni pano. Na kojem na svim jezicima pise dobrodosli).Ali mi nije stimao iz par razloga, Prvi: djevojcica u prvom planu mi je bila previse blizu ruba. Drugo: ona zena koja ostaje na slici odjednom gleda van slike, u nista. To mi ne lezi nikako. Ovako s onom zenom cini cjelinu i postaje dio slike. Ovo u prvom planu je 'na sve strane' ali je u biti vazno za sliku. I onim crvenim kutijama su potvrde da si postao drzavljanin.
Indy Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 ... Drugo: ona zena koja ostaje na slici odjednom gleda van slike, u nista. ..Za tu sam ja vec smislio lek (burning, tj zesce zacrnjivanje, al' zato treba PS). OK i da ostane originalni krop, ali nesto bi trebalo uraditi sa tonalitetom, jer ona zena koja je barem meni glavna junakinja ne odskace dovoljno. Previse toga ima na slici, suvise je busy. Moguce da bi c/b konverzija uz pomoc nekog digitalnog filtera izdvojila junakinju malo vise... neka izvoli neko ko ima PS.
micke Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 (edited) Moze li neka kritika ove fotke? Zaboravih ime: Citizenship ceremonyDa rezimiram:mada mislim da bi bilo idealno gospoja gleda dete dok macho ekipa baca poglede, ali ni ovaj setni pogled u daljinu nije loš.Po meni je višak torba, kesa i gornji prazni deo, a bogami i one dve raspričane desno.edit: sad gledam, ovako c/b u koloru daje dve stvari, dobro je što daje osećaj dubine, aloše je jer lepotica i dete izgledaju prilepljeno Edited April 9, 2008 by micke
minja Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Ne znam Micke, meni je to preagresivna obrada. Ili sve i CB ili sve u boji, ne volim pola pola
Pontijak Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 uh, gledam tu fotku i mislim se, tesko je biti majka ali ozbiljno, taj izraz umora na licu plus pomisao koliko li se namucila dok nije dosla tamo gde je dosla i dobila potvrdu o ulasku u drzavljanstvo (ne znam bas koje zemlje ali u ovom kontekstu nije ni bitno)
jms_uk Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 evo samo za Pontijaka, ljubitelja kapija i vrata :)izvinjavam se na losem kvalitetu, uslikano je u zurbi.
Pontijak Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 'fala jms :) ma, samo plasim se da to ljubitelj kapija i vrata ne bude pogresno protumaceno pa da od foruma dobijem na poklon pravi mantil za koriscenje unutar kapija nisam ja takav, casna rec i nadam se da nije kapija zazidana zbog mene i da sada ozbiljno - svidja mi se ova tvoja fotka, kompozicija, c/b ton, cela prica :) u to ime: naravno - dorcolska kapija By pontijak
Indy Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 (edited) Nije photoshopSjajno... (oni koji prave montaze u PS-u srecom su obicno operisani od osecaja za meru, tako da retko postizu ovako fine rezultate... oni bi u prozor ubacili jos i refleksiju sunca, meseca i jata divljih gusaka u niskom nadletanju EDIT i par aviona).----+ Iz sasvim nove serije (Nikon FE2 + Nikkor 50/1.4 + Kodak Max)... (vise ovih dana na mom flickru) Edited April 14, 2008 by Indy
Pontijak Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Minja, sjajno kao i uvek :)Indy, auh fotke!!!! :) ja po svom obicaju - Palilula, juceBy pontijak
Pontijak Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 (edited) palilulske stepeniceBy pontijak Edited April 14, 2008 by Pontijak
Indy Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 (edited) @indy: A kako se dolazi do tvog flickra.. :DIma u profilu... hteo sam da ubacim link ( http://www.flickr.com/photos/vinesci/ ) u proslu poruku, ali mi je expire-ovao edit... evo nekih i ovde. Edited April 15, 2008 by Indy
Pontijak Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 da, treca fotka je vesto uradjena, ne kaze se uzalud lepota je u oku posmatraca, svidja mi se put kojim vode stepenice :)jos malo PaliluleBy pontijak
Recommended Posts