Jump to content

Fotografije čiji su autori članovi foruma

Featured Replies

forumhdr4pp7.jpg
  • Replies 5.5k
  • Views 421.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lewis Newman (The Animal Portraits category of the 2023 British Wildlife Photography Awards)

• minimal fruškogorština

• Kad se iznajmi objektiv od 800mm i bude vedro nebo Sent from my iTelephone using Tapatalk

Posted Images

studio2no9.jpg
westendtailorsjb9.jpg

bas mi se svidjaju boje neba/oblaka u prvoj iz ovog seta. gde je to slikano?

jms_uk said:
gde je to slikano?
Mislis u kom amsterdamskom kanalu? I ostale dve su iz A'dama iako engleski natpisi mogu da zavedu (jebiga, mega-turisticki grad). Inace i meni se svidjaju tvoje magle, narocito prva.EDIT:A bogami i druga. Super. Ja ceznem za maglom, tako je misticno-fotogenicna.

Edited by Zmitjkoe

Zmitjkoe said:
Mislis u kom amsterdamskom kanalu? I ostale dve su iz A'dama iako engleski natpisi mogu da zavedu (jebiga, mega-turisticki grad). Inace i meni se svidjaju tvoje magle, narocito prva.EDIT:A bogami i druga. Super. Ja ceznem za maglom, tako je misticno-fotogenicna.
hvala :)ja vec nedeljama kad idem vozom na faks u 7 ujutru gledam neke predele usput izgubljene u magli sa drvecem koje proviruje, taman u ono vreme ujutru kad sunce pocne da izlazi i razmisljam kako bi bilo lepo izaci i slikati, ali su svi negde izmedju dve stanice. :(da, mislio sam gde specificno u AMS je to ...
  jms_uk said:
da, mislio sam gde specificno u AMS je to ...
Prvi kanal (gracht) iza moje kuce: Singel.

Zmitjkoe lep ti kraj, a obzirom gde si, ono pivo što sam ti obećao ima ti da doneseš :naughty: @jms vidiš sa ti dobro idu i fotke bez stakla i betona :wink:Mnogo su ti lepe ove MISTične fotografije skroz profi.

micke said:
Zmitjkoe lep ti kraj...
Ovo je skorasnji snimak, dakle zimski pa sve izgleda nekako flat. Inace leti, kad se zelene krosnje drveca nadviju nad kanalima, izgleda mnoooogo lepse. Tips & tricks:Upravo sam u ovoj slici forsirao refleksiju neba (ovo je inace HDR) dok sam sve van vode desaturirao da bih povecao konrast izmedju kolorfulnog neba i sivila ulice/obale.EDIT: Zaboravih za pivo: pa naravno ja cu doneti.

Edited by Zmitjkoe

labudoviot3.jpgJedna od prvih slika sa mog novog Canona 30D. :) Bio je lep suncan, hladan dan i krenuh u foto-safari kroz grad. Inace je ovo borba izmedju labudova, galebova i patki oko bacene hrane. Drale su se kao blesave i kidisale na parcice hleba u vodi (na slici su samo tri galeba ali ih na desetine krice i lete off-screen). I tako naletoh na Hitchcockove Birds.

Edited by Zmitjkoe

Zmitjkoe said:
Jedna od prvih slika sa mog novog Canona 30D. :) Bio je lep suncan, hladan dan i ...
Bre pravi ste gastosi, niko za praznike da obiđe zavičaj :) Odmah se vidi podizanje kvaliteta prelaskom na Canon :wink: A vidim da smo svi na Canonu (osim pokretača ovog pdfa)
  micke said:
Bre pravi ste gastosi, niko za praznike da obiđe zavičaj :) Odmah se vidi podizanje kvaliteta prelaskom na Canon :wink: A vidim da smo svi na Canonu (osim pokretača ovog pdfa)
pa polako, ima jos dana do praznika ;)kad smo kod Canon-a, ja ostadoh na telu+grip, Tamronu 17-50 i 430EX.ostala stakla prodao, ali zbog dva neplanirana troska [jedan sad, jedan u januaru] necu uzimati nista pre februara.
  jms_uk said:
pa polako, ima jos dana do praznika ;)kad smo kod Canon-a, ja ostadoh na telu+grip, Tamronu 17-50 i 430EX.ostala stakla prodao, ali zbog dva neplanirana troska [jedan sad, jedan u januaru] necu uzimati nista pre februara.
Pa zar nije danas žićBo (& Kurban Bajram) u vascelom ne srpsko-ruskom svetu, a to su valjda neradni dani.Mene ultra mrzi da prodajem stakliće (nisu neki skupi, pa me mrzi još više) ali taj tvoj tamron merkam jaaako dugo, mada za malo nekupih polovni canon 10-22.što prodade 50-ticu?

Ček bre da ne ispadne samo da spamujem2128919037_64b21d16df.jpgm

micke said:
Pa zar nije danas žićBo (& Kurban Bajram) u vascelom ne srpsko-ruskom svetu, a to su valjda neradni dani.Mene ultra mrzi da prodajem stakliće (nisu neki skupi, pa me mrzi još više) ali taj tvoj tamron merkam jaaako dugo, mada za malo nekupih polovni canon 10-22.što prodade 50-ticu?
a ja mislio da mislis na srpsko-ruske praznike :) sedimo kod kuce [i ne radimo za faks kao sto bi trebali :(]ja cu jos malo da trolujem, jerbo su mi ostale maglovite fotke na kompu na poslu.nifty-fifty ode u nekom deal-u, i to za kintu za koju mogu da kupim isti takav nov, u kutiji [moj je bio polovan - i malo je pocela da se ufurava prasina]a ja se razmisljam kako da tu kintu u medjuvremenu povecam jos 3x, pa da uzmem f1.4 :)na ovoj fotki mi smeta sto ova 'resetka' nije u fokusu, pogotovo sto deluje da njena ravan nije daleko od ravni same freske. ok je sto svod nije u fokusu jer se dobije utisak kretanja ka 'fokusu' slike [tj. fresci]