kud u maglu Simoviću Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 (edited) možda je bolje ovako npr.može da bude i na levoj strani + rano jutarnji ili kasno večernji štimungi najdonji rakurs™ da što manje linija horizonta zahvata od kuće Edited November 25, 2012 by kud u maglu Simovicu
Caligula Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 (edited) razvio i skenirao neke filmove iz Soluna, kacicu s vremena na vreme ponesto.edit: @Indy: odlican kao i obicno. Jab' voleo to da vidim i u nekom lowkontrast modu, mozda bi bilo jos atmosfericnije Edited November 27, 2012 by CowBoy
Indy Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Pa da, to bi i bilo mekse da je sa filma. Ovako, posto je sa digitalca, morao sam nesto da mu radim.(Medjutim, ovih dana stvarno nemam vremena za bavljenje filmom... sreca, pa to moze da stoji u frizideru mnogo duze nego sto mu je nominalni rok trajanja).
dekss Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Pitanje za vas, majstore - ima jedna kuća u Banatu gde često idem da pecam:. Ona je nekako čudno zelena, nesrazmerno visoka, usred ravnice, niskog rastinja i zagasite boje blata, žbunja, i sive mutne vode. Sad, nije ova slika takmičarska nego ideja. Kako biste vi kadrirali tu kuću? ona me svojim odstupanjem od svega neodoljivo privlači kad god sam tamoOvo lepo izgleda. Baš ima šmek što je ovako pomalo mutnaKad već ideš često slikaj je više puta u raznim delovima dana sa različitim svetlom sa različitim kadriranjem. verovatno ćeš sam videti najbolju fotografiju ili više njih
Indy Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Nismo onda imali te "sitije" i ostalije vrazije uvoze s trulog zapada. :D I nije nam ni bilo lose, jedino sto sam bio sumnjiv drugovima milicajcima, sto hodam okolo sa foto-aparatom. :cvorovic:Ova je bila na nekoj (kolektivnoj) izlozbi u salonu foto-saveza Jugoslavije... moj prvenac, mislim. Stara dobra Praktica i fotokemika KB17.
Caligula Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 (edited) Film je zakon za ovaj dinamicki raspon. Cenim da si zatezao kontrast a masa detalja u tamnom i svetlom delu je jos uvek tu.Cekaj, ovo je ispod zeleznickog mosta (nadvoznjaka kod danasnjeg buvljaka)? Odatle senka? Edited November 28, 2012 by CowBoy
Caligula Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 (edited) jbt pa to je bila pustinja pre trideset godina (i sada je, samo se lendskejp promenio:)Evo nesto sa telefona iz Tosinoga Bunara Edited November 30, 2012 by CowBoy
nisam ja Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 jebote, pa tebi čovek da da krompir ti bi njime ufotko umetnost :o
Caligula Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 (edited) :) ovo je ipak bog sve namestio. I svetlo i maglu i zgrade i ugao. Ja sam tuda samo prolazio. Evo jos jedna istog jutra Edited January 1, 2013 by CowBoy
Аврам Гојић Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 iz juznoga Banata. malo sam se igrao filterima da boje budu u skladu sa mojim raspolozenjem
batticuore Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 lepa strana, sve pohvale, a dabovicu cestitke za uzrastanje u umjetnickom fotografisanju.:)
Recommended Posts