February 12Feb 12 1 minute ago, Malvo said: I onda se postavlja pitanje distribucije kanala N1 i Nova sa aktuelnom uređivačkom politikom. Verovatno se postavlja već sada. Navodno da je u sklopu ugovora i nastavak distribucije kanala. Tako je saopšteno.
February 12Feb 12 2 minutes ago, SNARC said: Ako ne mogu u doglednom roku da ugase ili uguse N1..za sta su onda dali milijardu i po eura ? Za pretplatnike koji daju cca 400 eura godisnje po kuci i prava na EL ? Ne pije vodu Dali su pare za operatera. Država je sabotirala širenje SBB-a gde god je mogla, iz Yettela vrv veruju da to više neće biti slučaj. Kombinovaće usluge sa mobilnom telefonijom i to nije mala stvar. Šolak zadržava medijski biznis i verovatno u svetlu političkih promena računa na nac. frekvenciju u skorije vreme. Distribucija i finansiranje kanala od strane novog vlasnika operatera je sigurno definisano ugovorima. Sad, da li će ih forsirsti kao do sad, pitanje je. Bojim se da je upitno i koliko će se para pumpati u sadržaje sad.
February 12Feb 12 1 minute ago, mraki said: Šolak zadržava medijski biznis i verovatno u svetlu političkih promena računa na nac. frekvenciju u skorije vreme. Sada sigurno nece dobiti nacionalnu frekvenciju i da ima 200% ciste papire. Inace na sajtu nove onemoguceni komentari na vest o prodaji, na sajtu N1 je moguce komentarisati.
February 12Feb 12 Nema sanse da hulja da nacionalnu frekvenciju za N1/Nova. Morala bi cela drzava da stane (pravi generalni strajk plus neredi) da bi se tako nesto desilo.
February 12Feb 12 Na sajtu N1 je omogućeno ostavljanje komentara, ali nisu objavili još ni jedan, a ja sam ostavila komentar još u 6,30 edit: upravosu izbacili jedan neutralan Edited February 12Feb 12 by Arkadija
February 12Feb 12 Pa nisam ni mislio da će odmah dobiti nac. frekvenciju, kamoli da će je ova vlast dati.
February 12Feb 12 Ako Nova i N1 prezive do kraja godine, to ce biti uspeh. Za sada su mirni dok se ova prodaja ne ozvanici posle provera regulacionih tela i cega vec. Prenosi na SK ostaju do kraja sezone i to je to. Sta ce biti od juna to je pitanje.
February 12Feb 12 25 minutes ago, bejzbolka said: N1 i Nova nisu prodati, ostaju u okviru United grupe. Prodati su samo SBB kao operater i Sport klub je prodao svoja prava na prenose. Ali ostaju na SBB-u, a SBB je prodat. Ispada da će PPF upravljati SBB mrežom, a UM kanalima N1 i Nova i da će sve biti isto kao i dosad, a ja u to ne verujem. Mislim da Yettel koristi Telekomovu mrežu, a ne verujem da će Telekom da dopusti da se kroz njegovu infrastrukturu distribuiraju ti kanali sa istom uređivačkom politikom kao dosad. Ja koristim Yettel TV i njihov optički internet, pa bi mi ovo bilo odlično, ali sam sumnjičav.
February 12Feb 12 Yetel prilično dobro sarađuje sa Telekomom, imaju arene, koriste njihovu optiku, a i sa obzirom ko im je vlasnik, teško da će to dobro ispasti. Naravno, ko zna kakvi će biti uslovi i za novinare na n1 i nova sada, od plata pa dalje redom.
February 12Feb 12 Kada se yettel letos reklamirao kod mene u zgradi, koliko se sećam, koristi se postojeća mts infrastruktura u objektu.
February 12Feb 12 Da, koriste mts-ovu optiku, mada će sada koliko sam shvatio koristiti i sbb-ovu infrastrukturu. Telekom valjda uzima eon platformu i total tv.
February 12Feb 12 Pa zar nece sada preci na SBB infrastrukturu za kablovsku i net, inace koja je poenta kupovine? To bi im omogucilo da budu nezavisni od MTS-a. Ja pak mislim da cemo gledati N1 i Novu na Yettelu dok se ne napravi neki dil iza vrata, neka ozbiljna kesovina ili ustupci od strane hulje da Yettel to ukine.
February 12Feb 12 Dil će biti evo vama arene a vi od n1 i nova napravite neke tipa euronews kanale koje neće niko gledati.
February 12Feb 12 2 minutes ago, sasha said: Da, koriste mts-ovu optiku, mada će sada koliko sam shvatio koristiti i sbb-ovu infrastrukturu. Telekom valjda uzima eon platformu i total tv. Ovo mi tek nema smisla jer MTS ima svoj Iris. Ali moguce da je ideja da se time ukine mogucnost da se N1 i Nova gledaju van SBB mreze.
February 12Feb 12 A pošto Telekom uzima EON i Total TV, to znači da u manjim mestima u kojima su to jedini načini da se gledaju SBB kanali ni to više neće postojati.