Jump to content
IGNORED

Kablovska TV

melankolic

Recommended Posts

Posted (edited)

Generalna direktorica United Group Victoriya Boklag izjavila je da te to važna prekretnica za United Group, BH Telecom i Telemach.

"Predajom štafete BH Telecomu, uvjereni smo da će naslijeđe inovacija i kvaliteta Telemacha nastaviti da cvjeta. Ova tranzicija odražava našu posvećenost stvaranju trajne vrijednosti za naše partnere i korisnike, a ponosni smo što smo izgradili kompaniju koja je postavila visoke standarde u telekomunikacijskoj industriji u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Radujemo se što će BH Telecom to nastaviti i donijeti još veću korist korisnicima i tržištu", kazala je. 

https://www.bhrt.ba/bh-telecom-podnio-zahtjev-konkurencijskom-vijeću-bih-za-akviziciju-telemacha

Edited by vememah
Posted

BH Telecom je državna firma kao Telekom Srbija. Dakle inovacije im se svode na minimum i to uglavnom na nešto što UG uvede, pa oni nakon 5 godina.

• +1 1
Posted

Dobio sam potvrdu da češka PPF grupa (suvlasnik Yettela) preuzima SBB.

• Hvala 1
Posted
1 hour ago, Sammael said:

Dobio sam potvrdu da češka PPF grupa (suvlasnik Yettela) preuzima SBB.

Jel imaš info kad će se to dogoditi? Znam da su te stvari komplikovane ali...

Posted

Još ne, ali sam razumeo da su pregovori završeni, dakle sad je vrv sve u rukama pravnika.

• Hvala 1
Posted

Zar nije bila priča da SBB preuzimaju Arapi koji su većinski vlasnici Yettela, a ne PPF? Otkud sad ta promena?

Posted

ono što je došlo do mene:

- najveći zaplet je bio finansiranje n1/nova_s

- arena postaje najveći kontent provajder sportskog sadržaja

na kraju balade, verujem da će u dogledno vreme svi provajderi(dva ili tri) nuditi sve programa, a korisnik će u paketima birati programe koje želi da ima

Posted
3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

ono što je došlo do mene:

- najveći zaplet je bio finansiranje n1/nova_s

- arena postaje najveći kontent provajder sportskog sadržaja

na kraju balade, verujem da će u dogledno vreme svi provajderi(dva ili tri) nuditi sve programa, a korisnik će u paketima birati programe koje želi da ima

- A šta je rasplet po pitanju n1/nova s?

- Arena već neko vreme jeste najveći provajder, svidelo se to nekom ili ne.

• +1 1
Posted (edited)

ne znam

:lol:

mada su mi simptomatični oni otkazi na n1 hrvatska. kupci se baš nisu specijalno interesovali za finansiranje news kanala

nadam se da su ih ubacili u buduće budžete

e

areni je ostala samo el da upotpuni ponudu. sve ostalo je već kod njih, al džaba

gledanost koju će sk imati u petak ovi ne mogu kumulativno da skupe za 20 dana

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted

kablovski biznis, za firme kao sto je ug, nema nikakvog smisla ako nemas ili 4P ili neki kontent koji ce te razlikovati. ug ni u srbiji ni u bosni to nije uspeo i to prosto vise za njih nema smisla, njima je sada grcka glavni fokus. za hrvatsku je jos nejasno dal ce izlaziti.

Posted (edited)

Pošto ovo čitaju i oni koji ne barataju baš terminologijom:

4P je quadruple play (internet, fiksna telefonija, TV i mobilna).

Konent su naravno ekskluzivni TV sadržaji.

Edited by vememah
Posted (edited)

Zvek @ Klix.ba forum:

Pisao sam već, [BH] telekom će uz pomoć strane banke dobiti kredit za kupovinu Telemacha u iznosu od 360 miliona KM. Dodatno, Telemach u miraz donosi cca 150 miliona KM kredita.
Vidjećemo koliko će BH Telecom platiti za N1 BiH i Nova BiH, to će biti završeno do ljeta 2025.
EON je ugovoren 1 godinu, uz opciju plaćanja od strane BH Telecoma još 1 godinu. Zira je već angažovana na razvoju slične aplikacije za BH Telecom. Ostaje još pitanje zamjene EON risivera.
Yettel će za SBB platiti oko 350 miliona eura, ali SBB ima 300 miliona eura kredita.

https://forum.klix.ba/bhtelekom-vs-telemach-vs-logosoft-vs-ostali-teleko-t157522s1500.html#p19741447

1 KM vredi približno pola evra

BH Telecom preuzima i Total TV u BiH i CG i Makedoniji. U Makedoniji UG ima samo Total TV. BH Telecom preuzimai Net TV Plus, BiH, CG i NMK korisnike.
EON je samo uključen u transakciju u prelaznom periodu.
United Cloud će se prodati zajedno sa EU dijelom UG (do ljeta 2025.)

https://forum.klix.ba/bh-telecom-preuzima-telemach-u-bih-crnoj-gori-i-sj-t165224.html#p19715178

Edited by vememah
Posted

Šta znači NetTVplus u bh, cg i mk kad oni tu ni ne nude tu uslugu?

Oni su prodali korisnike i svako će samo da ih integriše u postojeće platforme i ponude?

Posted

Dakle, sada već znamo i detalje transkancije SBB->Yettel, tako da je to očito gotova stvar. SK uzima Arena, a UM (N1 i Nova) će se verovatno nekim ugovorom garantovati prisutnost u mreži bez mešanja u uređivačku politiku. 

• +1 1