bejzbolka Posted February 12 Posted February 12 (edited) Sad nevezano za politički aspekt priče: Mislim da će A1 biti uskoro u problemu, jer će kao konkurente imati dva takmaca sa potpuno zaokruženom infrastrukturom (telefonija, internet, kablovska). Telekom je u ogromnim dugovima i verovatno će biti prodat po padu Vučića sa vlasti ili će biti raspračavan. Mislim da Yettel u perspektivi ima najbolje predispozicije da postane glavni igrač na tržištu u budućnosti, ako ne bude i on dalje prodavan ili cepan. Edited February 12 by bejzbolka 2
Bogotac Posted February 12 Posted February 12 (edited) Telekom je gotov,prijatelj koji tamo radi mi kaze da je pakao i opšte rasulo,ni sami ne znaju kako nisu još uvek prodati pošto i sama država ima već neko vreme frku da ih održava iznad vode. Edited February 12 by Bogotac 2 1 1
Popular Post Ayatollah Posted February 12 Popular Post Posted February 12 2 minutes ago, goofs said: Koliko sam ja razumeo, na obe opcije sada će biti dostupna oba sportska kanala. To praktično znači da su N1 i Nova jedini faktor razlike između dve ponude i kao takvi bi trebalo da budu dostupni u Yettel ponudi, bar neko izvesno vreme. Yettel je tu da zaradi pare, Telekom da ispira mozak, s tim što Yettel mora da igra po Telekomovim tržišnim pravilima i uz to koristi dobar deo njihove infrastrukture. Ovo bi trebalo da znači da će N1 inicijalno biti dostupniji većem delu populacije nego sada. Šta će biti u budućnosti - ne znam, što neko reče, poslednji je voz da se ova gamad isteruje sa vlasti inače rizikujemo da nas zatucaju nazad u kameno doba. SBB i Yettel će ići u merdžer sigurno, tako će napraviti provajdera koji ima i fiksnu i mobilnu telefoniju i TV i Internet. Yettel ima i dosta sopstvene infrastrukture, što je bivša Telenorova i Mobtelova infrastruktura, a sad će na sve to dodati i SBB-ovu infrastrukturu, tako da neće infrastrukturno biti skroz zavisan od Telekoma. Svom tom infrastrukturom upravlja kompanija Cetin, u kojoj je PPF većinski shaerholder, a singapurski državni fond GIC manjinski shareholder (i tu transkaciju sam radio svojevremeno). 6 7
smooth.Op Posted February 12 Posted February 12 33 minutes ago, Milošica said: Kakvo je rešenje za nas koji smo u januaru potpisali ugovor sa SBB da nam ostanu N1, Nova i SK kanali? Ja mislim da ti uvek možeš da izađeš iz ugovora, samo što moraš da izmiriš pun iznos računa ako si imao neke promocije. Na primer prvih 6 meseci po dinar. U tvom slučaju, platićeš punu cenu za januar, februar i mart (mesec dana otkazni rok). Nisam 100% siguran, ali mislim da to tako ide. 2 1
mraki Posted February 12 Posted February 12 3 minutes ago, vememah said: svakako neće neki nepodoban kanal da mu ugrozi širenje mreže i dobijanje kojekakvih dozvola i licenci, lepo je Ayatollah sve napisao. Pitanje je na šta su i koliko obavezni ugovorima. A to nepodoban zavisi kako posmatraš, mnogim korisnicima mogu baš ta dva kanala biti presudna za izbor operatera, pogotovo ako sav sport bude dostupan kod oba. 1
bejzbolka Posted February 12 Posted February 12 5 minutes ago, Bogotac said: Telekom je gotov,prijatelj koji tamo radi mi kaze da je pakao i opšte rasulo,ni sami ne znaju kako nisu još uvek prodati pošto i sama država ima već neko vreme frku da ih održava iznad vode. Isto sam čuo, od drugarice koja radi u Telekomu. Primaju se ljudi preko veze više nego ikad.
Ayatollah Posted February 12 Posted February 12 4 minutes ago, bejzbolka said: Sad nevezano za politički aspekt priče: Mislim da će A1 biti uskoro u problemu, jer će kao konkurente imati dva takmaca sa potpuno zaokruženom infrastrukturom (telefonija, internet, kablovska). Telekom je u ogromnim dugovima i verovatno će biti prodat po padu Vučića sa vlasti ili će biti raspračavan. Mislim da Yettel u perspektivi ima najbolje predispozicije da postane glavni igrač na tržištu u budućnosti, ako ne bude i on dalje prodavan ili cepan. 3 minutes ago, Bogotac said: Telekom je gotov,prijatelj koji tamo radi mi kaze da je pakao i opšte rasulo,ni sami ne znaju kako nisu još uvek prodati pošto i sama država ima već neko vreme frku da ih održava iznad vode. A1 će uskoro da dobije prijateljsku ponudu, da li od Telekoma, da li od Yettela, ako već i nije. Mislim da sam ovde i čitao da Telekom pregovara o kupovini srpskog A1. My bet je da će sa Telekomom će da urade isto što i sa Železarom - izvući će assete koje vrede i njih će kao imovinu da prodaju nekom ko bude hteo da je kupi, a samo pravno lice Telekom Srbija će da gurnu u stečaj, zajedno sa zaposlenima i našim akcijama koje smo dobili u postupku privatizacije. 1 1 1
Nikodije Posted February 12 Posted February 12 6 minutes ago, mraki said: Pitanje je na šta su i koliko obavezni ugovorima. A to nepodoban zavisi kako posmatraš, mnogim korisnicima mogu baš ta dva kanala biti presudna za izbor operatera, pogotovo ako sav sport bude dostupan kod oba. Mogu oni da privuku korisnike na osnovu sadašnjih n1 i nova, pa da se ovi vremenom preoblikuju u b92.
Nikodije Posted February 12 Posted February 12 Pa ako se Sport klub gasi onda je više smrt nego hibernacija 2
dekki Posted February 12 Posted February 12 1 hour ago, vememah said: Ne može ako pozajmiš tuđi nalog nekoga ko ima SBB kablovsku. Ako kupiš uslugu Eon TV van mreže i staviš lovu u džepove Junajted grupe onda naravno može. A može i ovde preko bilo čijeg interneta bilo gde u svetu: https://n1info.rs/n1-tv-live-stream/ Како се долази до овог преноса, ако се не кликне директно на овај линк? Оде се на сајт и где се онда кликне да би се отворио пренос?
napadaj Posted February 12 Posted February 12 Treba mi onaj gif na kojem čini mi se Patku Dači rastu magareće uši, jer mislim da samo tako u ovom trenutku mogu da se osete ljudi koji su bili deo "Da se vidi N1!" akcije. SBB support na Tviteru piše ljudima: "Neno, neće biti promena, uskoro ćete uz SBB moći da gledate najbolji sportski sadržaj – Evroliga, Premijer Liga, NBA, La Liga, A liga, Super Liga". Tragikomično. 2
vememah Posted February 12 Posted February 12 (edited) 2 minutes ago, dekki said: Како се долази до овог преноса, ако се не кликне директно на овај линк? Оде се на сајт и где се онда кликне да би се отворио пренос? Nikako, United Group korporativni smradovi su ga namerno zavukli da ko ne zna ne može da ga gleda, već da mora da im plati ako želi N1. Ljudi su ga otkrili po analogiji s linkovima na hrvatski i bosanski strim. Bukmarkuj ga odmah ako ti je bitan. Edited February 12 by vememah 1 2
Jeremija Posted February 12 Posted February 12 Iako sam neko ko je preko deceniju kupovao najskuplji paket kod oba provajdera, za šta više neće biti potrebe, ne mogu ovo nikako drugačije da ocenim neo kao užasnu vest, koja je doduše odavno bila najavljena. Često vidim kako, i na ovom forumu, ljudi kritikuju Novu i N1, uskoro ćemo biti u prilici da vidimo kako to izgleda kad padne neka nova nadsrešnica i/ili izgine gomila ljudi, a svi mediji se prave ludi, i to ne prenose. 3
Recommended Posts