Roger Sanchez Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Očito ti slotovi nisu baš tolika vrijednost koliki je bio spin.
MayDay Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 I doubt much. Mislim da je onaj vd generalnog i divljao zbog toga što su kao jedini razlog što je Etihad preuzeo JAT upravo ti slotovi. Mislim, ne verujem da laže.
radisa Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Pošto Jat još tehnički postoji, možda nova kompanija otkupi/iznajmi slotove od Jata. Jel' to moguće?
aram Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 mislim da nije, al bese ovde i par strucnjaka, te nam mozda neko i objasni :)
MayDay Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Sad nešto razmišljam, slot na CDG nam je gde i budjavcima poput Montenegra i Croatie. :P Doduše, kad sam 2008 letela na Hitrou, imali smo do jaja slot. Odmah kod nekih budža. U Beču su nas zimus istresli na pisti, a ne na pravom gejtu. Za ostalo ne znam, zaista.
Roger Sanchez Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 A jel se može napravit takav radikalni rebranding a da jipak ostane taj kod JU? Sad bi mogo još zločesto dodati da me to jako podsjeća na nešto već viđeno, ali neću.
Prospero Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 sad gledam kodove - ima slobodan icao >srb< i iata >sb<.
aram Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 (edited) Sad nešto razmišljam, slot na CDG nam je gde i budjavcima poput Montenegra i Croatie. :PDoduše, kad sam 2008 letela na Hitrou, imali smo do jaja slot. Odmah kod nekih budža. U Beču su nas zimus istresli na pisti, a ne na pravom gejtu.Za ostalo ne znam, zaista.pa mislim da se tu ne radi samo o mestu, tj. da to aerodrom moze da ti menja kako im dune, nego da je vaznije vreme leta koje ne zahteva od tebe da na aerodrom krenes u dva nocu... Edited July 29, 2013 by aram
Zverilla Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 (edited) Očito ti slotovi nisu baš tolika vrijednost koliki je bio spin. spin???vidi najvrednija 4, a imaj na umu da jat leti dnevno na 3 od ta 4.edit: posto je slot "u vlasnistvu" kompanije, rekao bih da je nebitno ime kompanije, iata kod, itd.(da je bitno, ne bi bilo moguce trgovati slotovima) Edited July 29, 2013 by Zverilla
nera Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 edit: posto je slot "u vlasnistvu" kompanije, rekao bih da je nebitno ime kompanije, iata kod, itd.(da je bitno, ne bi bilo moguce trgovati slotovima)Hm, meni svojevremeno objasnjavase da je IATA kod vrlo bitan, tj. da ako kompanija promeni kod, mora iz pocetka da gradi "karijeru", a tu spadaju i slotovi, vremena polazaka, itd. Znam da je ceska avio kompanija zadrzala CSA kod do dana danasnjeg iako slovacke odavno nema u sastavu.
Zverilla Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 ako je kod toliko presudan faktor, jat ce onda prodati svoje slotove airserbiji ili etihadu za evro i (taj formalni) problem resenbitno je da ti slotovi vrede i da ce ih etihad/as preuzeti na ovaj ili onaj nacin
jms_uk Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 sad gledam kodove - ima slobodan icao >srb< i iata >sb<. SB - AircalinMozda mogu da kupe SR, od blagopocivseg Swissair-a?
jms_uk Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 pa mislim da se tu ne radi samo o mestu, tj. da to aerodrom moze da ti menja kako im dune, nego da je vaznije vreme leta koje ne zahteva od tebe da na aerodrom krenes u dva nocu...Da, slot je samo vreme koriscenja piste - na kom gejtu ce da izbace putnike ne zavisi od toga.ako je kod toliko presudan faktor, jat ce onda prodati svoje slotove airserbiji ili etihadu za evro i (taj formalni) problem resenbitno je da ti slotovi vrede i da ce ih etihad/as preuzeti na ovaj ili onaj nacin Mozda ce vrednost slotova da bude ulaganje drzave u novu kompaniju?
Zverilla Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 <troll on>navijam za ЋЖ, zarad očuvanja nacionalnog identiteta (znam coveka koji ovo ima na tablicama, a voli da putuje u inostranstvo autom :) )<troll off>
Recommended Posts