hazard Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 (edited) Ne znam zasto vas to cudi. Ja mislim da realno i nema dovoljno putnika da se popuni vise od tog jednog aviona.Btw, 140 evra je super povoljna cena ako je Jat u pitanju. To je verovatno cena sa kojom lete na ivici isplativosti (a mozda je let i neprofitabilan). Kad dodas na to da su dobar deo traznitni putnici, jasno ti je da putnika za samu liniju SA - BG nema bas mnogo.Inace, ako gledas unapred (npr. mesec-dva) da kupis kartu, najniza cena je 11499 RSD. To je verovatno najjeftinija karta koju je Jat u stanju da ponudi...odbij aerodromske takse i videces da tu Jat uzima nekih 80ak evra Edited July 28, 2011 by hazard
jms_uk Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Mene ne cudi uopste, kao sto me ne bi cudilo ni da je ovo u pitanju: mozda je let i neprofitabilan
hazard Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Inace, vise puta sam od samih ljudi u Jatu cuo da kada bi Jat ukinuo sve neprofitabilne linije, ostalo bi 10ak destinacija i to bi bilo to.
jms_uk Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Valjda na/sa ovim ostalim odrzavaju pravo na let i slotove na aerodromima...
banecare1 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 mene cudi jer ne znam prilike u jatu i znam cene drugih kompanija na slicnim lokacijama. koliko se secam pre sam na letovima bgd-tivat ili bgd-sa placao cca 100 euro.
dare... Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 (edited) BTW: Odokativno za JAT i Montenegro, a naravno i druge kompanije koje voze ove tipove aviona...Znači za neke normalne prosečne cene karata, koje nisu low cost, i sadašnje troškove eksploatacije...-ATR 72 ( 66 mesta) je isplativ sa više od 11-12 putnika. Tek nadalje kreće zarada...-Embraer 195 (116 mesta) je isplativ sa više od 40 putnika-Boing 737-300CL (128 mesta) je isplativ sa više od 60 putnikaAli u avijaciji su prihodi, uvek onaj manji deo problema... ;) Edited July 28, 2011 by dare...
Shan Jan Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 -ATR 72 ( 66 mesta) je isplativ sa više od 11-12 putnika. Tek nadalje kreće zarada...Pa kolika je onda ta isplativost? :o
jms_uk Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Pa kolika je onda ta isplativost? :oNemoj da zaboravis sta je 'prosecna' cena karte u Jat-u...
Yoyogi Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Ne znam kome da odgovorim.Srbija, kao drzava i nacija, mora imati svoju aviokompaniju.Da zna end-to-end kako da posalje avion u vazduh i da ga vrati nazad. Prodajom JAT-a ta bi sposobnost Srbije nestala.Profitabilno ili ne, biti sposoban da to uradis je stvar od nacionalnog znacaja.I sva logistika, catering, spare parts, ceo eco-sistemm, sve bi nestalo. JAT nije isto kao usluzna firma Aerodrom Beograd.Jako sam tuzan.YoyogiDC-10 Line Maintenance Engineer (1979)
yolo Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 sa nebecifiranim radnim stazom iz JAT-a, taj je vec umro, kakva crna pemzija. mozda da se zena ovajdi.
Yoyogi Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 sa nebecifiranim radnim stazom iz JAT-a, taj je vec umro, kakva crna pemzija. mozda da se zena ovajdi.Serite vi, ode JAT Rusima, ako ga hoce, pa pricajte ribama na plazi koja vas je letelica tamo dovela.TU-154.Pre vas i vaseg mentaliteta je JAT bila firma zavidne tehnike i reputacije. Sada, sa vama, nije ni za qrac. Niste ni vi bolji, yebeni naskakachi i neradnici.Vozite se Rusima, to je za vas. Sovhoz.
Yoyogi Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 sa nebecifiranim radnim stazom iz JAT-a, taj je vec umro, kakva crna pemzija. mozda da se zena ovajdi.Sta si ti radio te godine?Srao u gace?
Recommended Posts