Jump to content
IGNORED

Ljaptop

Musharaf

Recommended Posts

Posted
Da još jednom lupim maljem po poanti, između dvije Intelove linije na istoj litografiji brutalna razlika je samo u cijeni i šminkeraju.
не капирам шта покушаваш да докажеш, да је потребан одговарајући софтвер да испрати хардвер?
bio on Ivy ili Haswell (a razlika je čisto šminkerska)
кад већ помињеш ананда
If you look at the first Haswell ULT systems, they generally don’t appear all that different from the Ivy Bridge ULV systems that came before them. The biggest change is a tremendous increase in battery life, due to idle power platform optimizations, but in terms of functionality they’re largely unchanged
Posted
idle power platform optimizations
kada programabilni software čak i malo radi..
The video playback results show exactly where Intel needs to focus on improving power efficiency. Granted I’m using QuickTime here, which I can only assume offloads video decode to Intel’s video engine.
A razlika između 2012 i 2013 MBA je i u nešto nižem TDPu i nižim frekvencijama, dakle nešto slabijim performansama, štedljivijem LPDDR3 RAMu... Windows lapovi neće svi imati takve stvari, a vidiš gore sa ovim AMDovim jeftinjarkom da ako trejduješ opće peformanse za battery life ne treba ti baš Haswell za 3 i pol sata gledanja DVDa.
Posted

да, idle је битан зато што се уклапа у то како просечан корисник просечно користи лаптоп - сурф, мејл и слично, и ту се осети разлика...

• 2 weeks later...
Posted (edited)

e, deco, imam 1 psihosomatsko pitanje: imam starinskog della, vostro a-neshto-neshto. e sad, kako delovi umeju da imaju kilavu plastiku oko tastature, kad je bio ful nov, pre recimo 4 godine, imala sam problem da mi kurzor skache po ekranu tamo vamo i tekst se kuca kojegde, pretpostavila sam da nalezem nekako rukama na kucishte i tako remetim nekog djavola. pa sam se vremenom nauchila da kucam s plafona, bez pipanja okoline. i zaboravila na to, sve ok (mislim to mi je jedina tastatura na kojoj kucam bez gledanja iz odma, sve druge moram da vezbam peshes minuta), nikakvog problema godinama. elem, pre nekoliko skinula taj prastari xp i namestila win7 i ponavlja mi se ista ta stvar sa skakanjem i ludenjem kurzora po tekstu, a da definitivno nisam imala kad da promenim navike u smislu mehanike. ima neko neku ideju? :unsure:mislim, bachicu ga u djubre, ne mogu vishe da radim iste stvari 6 puta, kao sednem, otkucam chudo teksta i kad pogledam u ekran, ko svrake na steroidima :o. a volem tu mashinu...

Edited by thermal bug
Posted

A možeš i da probaš, pre nego ga baciš ili pokloniš negde, da isključiš touchpad.Softverski, naravno.

Posted
Ne mogu da ti pomognem na daljinu... inace to mi lici na los kontakt touchpadovog flatflex kabla (obicno pomogne da se izvadi iz svoje uticnice, a zatim ponovo stavi... hoce to da se desi kad se raskilavi "palmrest" - to je u dell-speaku taj deo na kome je touchpad - onda se taj pljosnati kabl lako "samoizvuce" iz svog konektora. Naravno, da bi se ovo propisno namestilo, mora da se skloni u najmanju ruku tastatura - sto obicno nije tesko, ali bih za to morao da znam tacan model vostroa).(U losijem slucaju, palmrest mora da se zameni, a slucaj je losiji jer je u principu takve delove tesko nabaviti, osim ako slucajno neko ne prodaje bas to na e-bay-u, sto se ponekad dogadja za popularnije modele).
Posted
Ne mogu da ti pomognem na daljinu... inace to mi lici na los kontakt touchpadovog flatflex kabla (obicno pomogne da se izvadi iz svoje uticnice, a zatim ponovo stavi... hoce to da se desi kad se raskilavi "palmrest" - to je u dell-speaku taj deo na kome je touchpad - onda se taj pljosnati kabl lako "samoizvuce" iz svog konektora. Naravno, da bi se ovo propisno namestilo, mora da se skloni u najmanju ruku tastatura - sto obicno nije tesko, ali bih za to morao da znam tacan model vostroa).(U losijem slucaju, palmrest mora da se zameni, a slucaj je losiji jer je u principu takve delove tesko nabaviti, osim ako slucajno neko ne prodaje bas to na e-bay-u, sto se ponekad dogadja za popularnije modele).
ma ima da ga razvalim u najgorem sluchaju, nije vishe u garanciji, smem da mu radim shta hocu. vostro je Á860, mislim, ako se ne varam.meni je interesantno sto mi je dogadjaj povezan sa preinstalacijom operativnog sistema i sto se nije dogadjao pune 4 godine. zapravo, deshavao se prvih mesec dana, chim je kupljen, dok sam josh iz ludosti drzala nekog ubuntua ^_^, nije ga bilo skoro 4 godine i sad evo ga na win7 ponovo...sad sam, jer mora posao da se zavrshi, uzela malu tastaturu, onda se skandalizovala sto nemam misha :isuse: i sad drzim tastaturu ozgo, tako da viri tachped ispod i normalno ga koristim, ne deshava se nishta chudno, ko satic. da je tastatura velichine bojlera, ne bi valjalo :lolol:
  • 2 weeks later...
Posted

šta od laptopa do 85000? Dve godine nisma pratio od onog mog Ausa K, može opet asus, čak šta više, bilo bi više nego poželjno. Ima neko predlog?

Posted

Asuse volim ali ih dugo nisam radio.Radio sam della, samsunga, lenovo i hp.Dell daje tri godine garancije pa ga više guramo. Meni se sviđa lenovo.Gledao sam dostupne modele.Zavisi od toga šta ti tačno treba...Ali vredi pogledati sledećeInspiron 3721 Core i7-3537U 8GB DDR3/1TB GB 17.3"HD WLED (1600x900), DVD-RW Wlan, AMD Radeon HD 8730M 2G DDR3Inspiron 5721 Core i5-3337U, 8GB DDR3/1TB, 17.3"FHD (1920x1080) WLED, DVD+/-RW, Wlan, WiDi, HD webcam, AMD Radeon HD 8730M 2G DDR3ima isti ovakav ali sa i7 i 15"svi ovi bi trebali biti oko 76k u maloprodajama.Čisto da imaš neku perspektivu kakva se mašina može uzeti. Ima nekih lenovo 13.3 sa touch ekranom, videću sutra na portalima da li neko ima asusa i kako se kreću, ali ova firma ne radi sa kimtekom a oni su uvoznici.Takođe, neko je spominjao neki sajam na kome će biti dobrih popusta tako da proveri i to, možda može da se prođe i znatno jeftinije.

Posted

Hvala. Hvala :) Pa treba mi takva neka mašina, i prethodna je bila i7, da može solidno da cepa virtual mashine, da bez problema prima i prikazuje full hd stream sa tbs mašine. Ovo što si naveo čini se da jenok, još da ima neki asus :)Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 4

Posted

Eno gledam na comtrade (zaboravih da i oni uvoze - hvala utvari na linkovima na drugom topiku)jedino što se uklapa jehttp://www.comtradeshop.com/laptop_racunari/asus_x750jb-ty022d-22820ihttp://www.comtradeshop.com/laptop_racunari/asus_n750jv-t4122-22684Gde prvi ima dva puta po 750GB ali 1600x900 i 4cell bateriju a drugi 1x1Tb ali 1920x1080 i 6cell.Ali u oba slučaja zveri sa procesorom poslednje generacije (hasvel) koji je izašao pre par meseci i koji sam vredi kao trećina mašine.Prvi se gotovo uklapa u cenu.

Posted

ovaj prvi se stvarno skoro uklapa, videću, ima još 15-ak dana do odluke. Hvala :)

Posted
šta od laptopa do 85000? Dve godine nisma pratio od onog mog Ausa K, može opet asus, čak šta više, bilo bi više nego poželjno. Ima neko predlog?
Opa dobar taj ženin bonus a?Poslato sa WC šolje by BVK
  • 2 weeks later...
Posted

Moj budžet je tu negde 850e i treba mi laptop što pre jer sam ovaj uspela i fizički da polomim. On radi mukica, ali jedna šarka na preklopu polomljena. Ne pitajte me kako. Dell je sranje za to.E sad ovako, preko škole ima neki popust od 20% pa mogu da se uglavim za MacBook Air, I guess. Ali je l imate nešto gotivnije da predložite? Mora da bude lep! I da mogu da poćeram malo intenzivnija izračunavanja s Mathematicom/ Mathlabom. Nemam druge zahteve.