Prospero Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 ma sedi onda i uživaj, jedino ako baš hoćeš da potroših par hiljada preko.
Roger Sanchez Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Taj komp je sasvim u redu za to. Čak bi mogao biti i dosta tih i štedljiv.
darling Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 (edited) ja se naprzila na ovog lepotana http://www.comtrades..._z930-116-19039 al bas za toliko para, sedamdeset iljada. za toliko ga je na sajtu nudio i gigatron. al kad covek pozove telefonom, kazu da nema.imal neko ideju gde jos da potrazim za iste pare?nasla u cacku.jupi. Edited September 3, 2013 by darling
*edited by mod Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Treba mi preporuka za laptop glavno mi je da ima bas jaku bateriju i da je mobilan tj da nije tezka ko tuc. Doduse pozeljno je da ima monitor veci od tableta ali ce se uglavnom koristiti za kuckanje, net i filmove pa mi nije potrebno da bude neka zverka po pitanju graficke i performansi.
Dionysos Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Treba mi preporuka za laptop glavno mi je da ima bas jaku bateriju i da je mobilan tj da nije tezka ko tuc. Doduse pozeljno je da ima monitor veci od tableta ali ce se uglavnom koristiti za kuckanje, net i filmove pa mi nije potrebno da bude neka zverka po pitanju graficke i performansi.ово што си описао је нови macbook air :) што се тиче болда, треба ти у суштини лаптоп са haswell процесором, пошто са њима батерија траје и више од два пута дуже, али њих још увек нема толико на тржишту код нас (оно што има је углавном скупо), тако да ако ти није хитно...
*edited by mod Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Zaboravih napomenuti da bih da bude Win :)A nije mi toliko hitno. Imam Acer kojeg sam uzeo u oktobru 2009 i evo jos kako-tako sljaka iako izgleda kao da je preziveo pad niz povece brdo a i fali mu 2-3 srafa, ali dokle god bas skroz ne rikne necu ga menjati ali posto stuca u zadnje vreme rekoh da se na vreme raspitam o zameniku.Znas li mozda kada bi trebali da se takvi laptopovi pojave kod nas?
katamaran Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 (edited) Ja imam ovohttp://www.trustedre...k_Laptop_reviewDusu dao za nosenje jer je tazak oko kilograma. Sad sam mu uzeo neku duplu bateriju koja drzi vise od 6 sati. Jedina mana je sto mu je ekran samo 10 inca pa za filmove bas i nije :)win 7 mu normalno radiSto se tice kuckanja ima odlicnu tastaturu.Otkad sam ovaj uzeo skupo placenu sedamnesticu skoro i ne palim.edit: upravo sam izvalio da cak ima i sim card reader :) Edited September 4, 2013 by katamaran
Dionysos Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Znas li mozda kada bi trebali da se takvi laptopovi pojave kod nas?нешто већ има, нпр. http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-asus-n550jv-cn032-15-6-fhd-intel-i7-4702hq-8gb-ddr3-750gb-24gb-ssd-gt-750m-4gb.html виђао сам до сада једино са i7 процесорима (http://en.wikipedia.org/wiki/Haswell_(microarchitecture)#List_of_Haswell_processors ово су ознаке на основу којих можеш видети да ли је haswell)... нису они још доминантни на тржишту ни у свету, у почетку сви представљају high end производе са новом архитектуром... претпостављам да би за пола године до годину требала да буде солидна понуда и код нас
Roger Sanchez Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Ne treba čekati Haswell, Haswell je štedljiv™ kao i svi laptop nonARM procesori samo onda kad se ne koristi. Može uzeti onaj AMD lapač sa prethodne stranice sa Zacateom, ili bilo koji Ivy Bridge sa ULV procesorom (imaju na kraju brojčane oznake).Treba samo obratiti pažnju na kapacitet ugrađene baterije (da bude north of 5200 mAh) i na to da li je baterija zamjenjiva (kod Aira - nije).
Dionysos Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 (edited) Haswell je štedljiv™ kao i svi laptop nonARM procesori samo onda kad se ne koristi.не баш, нпр. http://www.tekrevue....ery-life-tests/ win лаптопови бележе лошије резултате у односу на macbook, али значајно боље у односу на претходне генерацијетакође и http://www.anandtech.com/show/7117/haswell-ult-investigation Edited September 5, 2013 by Dionysos
Roger Sanchez Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Razlika između Ivy i Haswella nije baš značajna, Haswell podržava dodatne sleep states, što ti ionako nije bitno dok laptop radi (a da bi i te sleep states funkcionirali mora ih podržavati i firmware). Na istoj su litografiji, a razliku pravi samo Windows 8 suspendiranjem korisničkih programa koji nisu interaktivni (što Win 7 ne radi). I dalje je za laptop, koji uglavnom nema fixed function hardware koji je najštedljiviji beskrajno važnije kakva je i kolika baterija nego da li je Ivy ili Haswell, a i noviji AMD nije loš po potrošnji samo je šuga kao CPU.Možda kad stigne 14 nm...
Dionysos Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 razliku pravi samo Windows 8 suspendiranjem korisničkih programa koji nisu interaktivni (što Win 7 ne radi)може и седмица уз одговарајуће драјвере да извуче боље перформансе, мада опет лошије него осмица, али то ионако није битно када ће сви нови долазити са осмицом... али на крају се своди да ћеш добити неколико сати више батерије него са ivy bridge-ом, што је и једино битно у овој причи...
Roger Sanchez Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 може и седмица уз одговарајуће драјвере да извуче боље перформансе, мада опет лошије него осмица, али то ионако није битно када ће сви нови долазити са осмицом... али на крају се своди да ћеш добити неколико сати више батерије него са ivy bridge-ом, што је и једино битно у овој причи...Ne bi sad da se natjeravamo.... ali žrtva si Intelove spin mašine. Razlika od 'nekoliko sati' ne postoji između Ivy i Haswella. Između Sandy i Haswella postoji, ali zbog litografije i zahvaljujući Windows 8, a ovisno o kvaliteti baterije. Razliku od npr. pola sata i danas možeš napraviti na bilo kojem laptopu sa LED panelom ako staviš brutalan display dimming koji nastupa brzo.Windows 8 ima moć da nekim aplikacijama koje ništa ne prikazuju na desktopu kaže 'Odjebi' kad zatraže od OSa CPU time.Ali, ako stalno drgljaš po laptopu, ili kao što Anand piše, gledaš muvi, ti se možeš postavit na glavu ali bez velike baterije i ULV procesora, bio on Ivy ili Haswell (a razlika je čisto šminkerska), Atoma, šugavog low voltage AMD APUa ili ARM procesora ti nećeš dobiti puno vremena. Recimo, Surface Pro ima i5 ULV, ali šugavi battery time u usporedbi s iPadom ima zbog a) ventilatora, b) klasičnog CPUa i c) male baterije u odnosu na njegovu prosječnu potrošnju.Da još jednom lupim maljem po poanti, između dvije Intelove linije na istoj litografiji brutalna razlika je samo u cijeni i šminkeraju.
Roger Sanchez Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Evo, rec'mo, pavllle, pogledaj ovu AMDovu jeftinjaru sa najnovijom generacijom APUa.. Battery runtimeIdle (without WLAN, min brightness) 9h 43minSurfing with WLAN 7h 08minDVD 3h 29minLoad (maximum brightness) 2h 41min..a baterija čista konfekcija:48 Wh Lithium-Ion, 4200 mAh 10.8 VCase closed..
*edited by mod Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Kul mi ovo izgleda za moje potrebe. Sad sam posalo mail na nekoliko shopova ovde pa da vidm sta ce da mi kazu po pitanju cene i dostupnosti.Hvala u svakom slucaju :)
Recommended Posts