Mister No Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 ako misliš na moje pitanje na drugom topiću vezano za nacionalnost Kokeze i Mrkušića, u pitanju je posao. ali da ne pomislite da mi u Institutu za prebrojavanje krvn na poslu se time bavimo kao osnovnom delatnošću... prosto imam jedan zanimljiv fenomen, u periodu 1945-1948 oko 65% fudbalskih reprezentativaca Jugoslavije su bili Hrvati (Kokeza i Mrkušić ne menjaju puno ovaj procenat ali želim da imam što tačniju cifru) pa me zanima zašto.što se košarkaša tiče, nacionalnost me ne zanima uopšte već mi trebaju slike.brojanje zrnaca :fantom:radulović je montenegrin kojega je rat zatekao u zagrebu.ps. pa kokeza i ne mjenja procenat. kokeze su hrvati, bar koliko ja znam.najviše ih ima oko sinja i splita, s time da je prezime vjerovatno arbanaškog (albanskog) porijekla.
April Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 ako misliš na moje pitanje na drugom topiću vezano za nacionalnost Kokeze i Mrkušića, u pitanju je posao. ali da ne pomislite da mi u Institutu za prebrojavanje krvn na poslu se time bavimo kao osnovnom delatnošću... prosto imam jedan zanimljiv fenomen, u periodu 1945-1948 oko 65% fudbalskih reprezentativaca Jugoslavije su bili Hrvati (Kokeza i Mrkušić ne menjaju puno ovaj procenat ali želim da imam što tačniju cifru) pa me zanima zašto.Prosto, FKP je 1945. okupio sve što je znalo da ozbiljno igra fudbal, a to su mahom bili Hrvati - ovako, iz glave, Franjo Šoštarić,Franjo Glazer, Florijan Matekalo,Branko Zebec, Dalibor Brozović, Čik, Štef...oni mi prvi padaju na pamet. Kako su ih ubedili da pređu u Beograd? Lako. Ondašnji vučići iz kontraobaveštajni dali su im ponudu koja se ne odbija, a koju nije bilo teško sastaviti jer su tokom rata svi bili regrutovani u domobrane i igrali za Građanski. Fin, elegantan, način da se sportisti zaštite od pobednika.E. sad, zašto se nije pronašao sličan način za rehabilitaciju npr.Žanke Stokić, o tome bi vredelo diskutovati. Srpska posla.
Hamlet Strašni Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 ako misliš na moje pitanje na drugom topiću vezano za nacionalnost Kokeze i Mrkušića, u pitanju je posao. ali da ne pomislite da mi u Institutu za prebrojavanje krvn na poslu se time bavimo kao osnovnom delatnošću... prosto imam jedan zanimljiv fenomen, u periodu 1945-1948 oko 65% fudbalskih reprezentativaca Jugoslavije su bili Hrvati (Kokeza i Mrkušić ne menjaju puno ovaj procenat ali želim da imam što tačniju cifru) pa me zanima zašto.što se košarkaša tiče, nacionalnost me ne zanima uopšte već mi trebaju slike.Ma zezam se, ja pravim razne bizarne sportske statistike godinama iz zabave (dosade). Nesto u glavi, a nesto i na kompjuteru. Na odmoru sa se zabavljao bojenjem karte evrope na osnovu toga u kojim je zemljama Zvezda igrala posle sankcija a u kojima nije, kao i uspeha zvezdinih trenera u evro takmicenjima u istom periodu
Timmy Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Bolje bi ti bilo da nadjes neki posao i uozbiljis se
stoka Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 Svojevremeno je košarkaški statističar Dragan Martinović objavio sjajnu knjigu "Košarkaška enciklopedija": Da li neko od poštovanih forumaša može da pomogne oko mogućnosti kontaktiranja g-dina Martinovića? Odgovore slati na PM ...Hvala unapred ...
pacey defender Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 http://yugopapir.blogspot.com/2013/09/aleksandar-orevic-19-1-deo-drazen-igra.html - Postoji li recept za čuvanje Dražena i zašto su beogradski bekovi inferiorni pred njim?- Jednu utakmicu sam ga dobro čuvao. Možeš da ga čuvaš, i to izuzetno, kad ima slab dan. Inače, nema šanse. Takav je bio nedavno protiv "Zvezde". Imao je izuzetno slab dan. Trifunović ga je dobro čuvao, onda Radović.Moraš biti uz njega i hvatati na brzinu dok ne krene. Posle nema teorije.Recept je Tajron Bogs. Mali, jak, i diše mu stalno negde oko pupka. Ali, tada moraš da zaboraviš gde si, kakva je utakmica, koji je sport, jer gledaš samo u jednog čoveka.razgovarao: Vanja Bulić (Duga, januar 1987.)
Hamlet Strašni Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Meni nekako najsimpatičnije ovo oko studiranja - ko će da neđe posao kao tehničar, daj da završim fakultet
Kampokei Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Meni je iz onog drugog dela intervjua najzanimljivije da on u januaru 1987. prica o nacionalizmu, Srbima i Hrvatima. Nisam znao da se to uopste potezalo po novinama pre 1989. Ili je mozda do toga sto je ovo Duga. A super mi je (sve i da nije istina ) i onaj deo koji demantuje pricu o njemu kao vatrenom zvezdasu.Ovo za fudbalske reprezentativce Hrvate mene ne cudi previse ako se pretpostavi da se jedino u NDH tokom rata igrao fudbal na kakvom takvom nivou, ozbiljan sistem takmicenja, reprezentacija... Mada sumnjam da o tome znam vise od Arbeitmanna, koji je postavio pitanje.
Mauci Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Odlicno je bilo ovo, hvala.Nisam znao da je i Zeljko nekog pregazio ili sta vec. I sta je onda bilo sa onim pravilom oko odlaska u inostranstvo pre 26? godine?
Agni Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Nisam znao da je i Zeljko nekog pregazio ili sta vec.Pa zato mu je nadimak "Robija".
Recommended Posts