Have_Fun Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Nisam stigao da ga toliko pratim. Posto sam tada bio mali. Secam se samo nekih poteza i uglavnom ono sto znam o njemu znam iz prica, snimaka, youtube-a i snimaka nekih utakmica.Uvek se najezim kada vidim poteze njega i Kukoca.
MocaVukotic Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 svaka čast kukoču, ali za mene je dražen bio oličenje košarkaša. nepodnošljiva lakoća igranja.
goofs Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 e ja bas imam oprecno misljenje, drazi mi je Kukoc no Drazen :) svaka cast Drazenu, sjajan igrac i veliki radnik, al' Kukoc je bio suvi talenat zlata vredan i voleo je da se igra. kazu da je Drazen posle svakog Ciboninog treninga ostajao da sutira po 200-300 ubacenih trojki, a za Kukoca s druge strane kazu da je posle treninga kod Boze ostajao i pokusavao da ubaci sut iza kosa izbacajem iza ledja...prosto imali su malo drugaciji pogled na basket :)
Ivo Petović Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Dražen je možda najbolji igrač koga je SFRJ ikada imala, ali zbog Kukoča je pola države zavolelo košarku. A to ipak više vredi. ;)
MocaVukotic Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Dražen je možda najbolji igrač koga je SFRJ ikada imala, ali zbog Kukoča je pola države zavolelo košarku. A to ipak više vredi. ;)zar nije cela država već volela košarku, još pre dražena i kukoča?
Ivo Petović Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Pa nije baš cela, rekao bih. Može da se kaže i ovako: Dražen je evolucija, a Kukoč je revolucija u evropskoj košarci. Plejmejker od 2.08 - tako nešto do tada nije bilo viđano.
Timmy Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Dražen je možda najbolji igrač koga je SFRJ ikada imala, ali zbog Kukoča je pola države zavolelo košarku. A to ipak više vredi. ;)Ovo je mozda najbolje objasnjenje kvaliteta njih dvojice. Samo bih ja izbrisao rec "mozda"
harper lee Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Pa nije baš cela, rekao bih. Može da se kaže i ovako: Dražen je evolucija, a Kukoč je revolucija u evropskoj košarci. Plejmejker od 2.08 - tako nešto do tada nije bilo viđano.A moze i obrnuto. Drazen je prvi "nas" igrac koji je priljezno vodio racuna o svojim statistikama i iz njih ucio. Takodje je bio totalno posvecen licnom uspehu i davao je sve od sebe da sutra bude bolji nego sto je bio juce. U tom smislu je revolucionaran jer je danas svima licna statistika najvazniji deo u CV-u. Kukoc je starovremski tip igraca koji je kosarku dozivljavao kao kolektivni sport, igrao je za ekipu, zabavljao se i istovremeno zabavljao publiku i isprobavao na terenu stvari koje drugima ne bi pale na pamet. I sve je to mogao da radi bez posledica po rezultat i svoju igracku reputaciju jer je bio ekstremno talentovan. Mislim da ga je publika u citavoj SFRJ zbog toga toliko i volela. Ako si isao na utakmice gladan pobeda i rezultata onda je bilo uzivanje gledati Drazena kako nemilosrdno trpa + ostavlja saigrace citavu utakmicu u trening situacijama kako bi i oni mogli da trpaju. Ali gledati Kukoca na terenu je bila kosarkaska a ne rezultatska privilegija. Sva lepota ovog i inace prelepog sporta se kao na dlanu mogla videti kad god je Kukoc imao loptu u rukama. Covek je jednostavno bio PR kosarke kao sporta.
bradilko Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 (edited) na ESPN classic pocelo polufinale Hrvatska- ZND. Olimpijada u Barseloni 92.Kukoc Volkov Edited June 17, 2010 by bradilko
bradilko Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Novicki :Hail: - Spanija 74-73!!!!!!!!!!!!!!!!! polufinale!
dilandog Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Seća li se neko na kojoj utakmici protiv Zvezde je zakucao Željko Obradovic, tako što ga je Divac podigao u kontri ?
Recommended Posts