Jump to content
IGNORED

Nostalgija

MrX

Recommended Posts

Posted
:Hail: za mene najbolji kosarkas koga sam ikada gledao "live"
Posted

Nisam stigao da ga toliko pratim. Posto sam tada bio mali. Secam se samo nekih poteza i uglavnom ono sto znam o njemu znam iz prica, snimaka, youtube-a i snimaka nekih utakmica.Uvek se najezim kada vidim poteze njega i Kukoca.

Posted

svaka čast kukoču, ali za mene je dražen bio oličenje košarkaša. nepodnošljiva lakoća igranja.

Posted

e ja bas imam oprecno misljenje, drazi mi je Kukoc no Drazen :) svaka cast Drazenu, sjajan igrac i veliki radnik, al' Kukoc je bio suvi talenat zlata vredan i voleo je da se igra. kazu da je Drazen posle svakog Ciboninog treninga ostajao da sutira po 200-300 ubacenih trojki, a za Kukoca s druge strane kazu da je posle treninga kod Boze ostajao i pokusavao da ubaci sut iza kosa izbacajem iza ledja...prosto imali su malo drugaciji pogled na basket :)

Posted

Dražen je možda najbolji igrač koga je SFRJ ikada imala, ali zbog Kukoča je pola države zavolelo košarku. A to ipak više vredi. ;)

Posted
Dražen je možda najbolji igrač koga je SFRJ ikada imala, ali zbog Kukoča je pola države zavolelo košarku. A to ipak više vredi. ;)
zar nije cela država već volela košarku, još pre dražena i kukoča?
Posted

Pa nije baš cela, rekao bih. Može da se kaže i ovako: Dražen je evolucija, a Kukoč je revolucija u evropskoj košarci. Plejmejker od 2.08 - tako nešto do tada nije bilo viđano.

Posted
Ovo je mozda najbolje objasnjenje kvaliteta njih dvojice. Samo bih ja izbrisao rec "mozda"
Posted
Pa nije baš cela, rekao bih. Može da se kaže i ovako: Dražen je evolucija, a Kukoč je revolucija u evropskoj košarci. Plejmejker od 2.08 - tako nešto do tada nije bilo viđano.
A moze i obrnuto. Drazen je prvi "nas" igrac koji je priljezno vodio racuna o svojim statistikama i iz njih ucio. Takodje je bio totalno posvecen licnom uspehu i davao je sve od sebe da sutra bude bolji nego sto je bio juce. U tom smislu je revolucionaran jer je danas svima licna statistika najvazniji deo u CV-u. Kukoc je starovremski tip igraca koji je kosarku dozivljavao kao kolektivni sport, igrao je za ekipu, zabavljao se i istovremeno zabavljao publiku i isprobavao na terenu stvari koje drugima ne bi pale na pamet. I sve je to mogao da radi bez posledica po rezultat i svoju igracku reputaciju jer je bio ekstremno talentovan. Mislim da ga je publika u citavoj SFRJ zbog toga toliko i volela. Ako si isao na utakmice gladan pobeda i rezultata onda je bilo uzivanje gledati Drazena kako nemilosrdno trpa + ostavlja saigrace citavu utakmicu u trening situacijama kako bi i oni mogli da trpaju. Ali gledati Kukoca na terenu je bila kosarkaska a ne rezultatska privilegija. Sva lepota ovog i inace prelepog sporta se kao na dlanu mogla videti kad god je Kukoc imao loptu u rukama. Covek je jednostavno bio PR kosarke kao sporta.
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

na ESPN classic pocelo polufinale Hrvatska- ZND. Olimpijada u Barseloni 92.Kukoc :Hail: Volkov :Hail:

Edited by bradilko
Posted

Novicki :Hail: :Hail: :Hail: - Spanija 74-73!!!!!!!!!!!!!!!!! polufinale!

• 2 weeks later...
Posted

Seća li se neko na kojoj utakmici protiv Zvezde je zakucao Željko Obradovic, tako što ga je Divac podigao u kontri ?