Jump to content
IGNORED

Nostalgija

MrX

Recommended Posts

Posted

80/84

Promašio Ražnatovića i Marojevića iz '68, Sunaru iz '84 (a izvrteo sam celu Jugoslaviju) i faking Nedovića iz '16.

• Hvala 1
Posted

64/84

jedino svih 12 1988, al kad malo bolje razmislim nista cudno, to je bila prva i omiljena generacija koju pamtim

Spoiler

za 96 me sjebalo lončar i  to sam dva puta kucao, uveden kao lončar arsenijević !? 

mutapčića sam kucao u mutapdžić u mutavdžić varijanti, ali nije proslo naravno

jbg. sramota sto sam zaboravio jerkova, knega za kog nisam imao pojma da ima cak tri olimpijske medalje, skansija i varajica

znao sam da ima makedonac u 70 tim generacijama, ali nikakao da se setim prezimena, kao i jos jedan bosanac 84 ali takodje stao mozak, kao i za cibonin dvojac sunara, vukcevic

i da nisam popunio ni 2016 :D vrtim, mora jos neko biti 88,89 i ne pada mi na pamet macvan nikako, plus stimac kog sam se setio valjda zaboravio kucati 

ove neke iz prve generacije i dvojac iz 80te iskreno za neke nisam ni cuo, a ove dvojice sto su mi poznata prezimena ne bih se setio apsolutno nikad

• +1 1
Posted
12 minutes ago, Ivo Petović said:

80/84

Promašio Ražnatovića i Marojevića iz '68, Sunaru iz '84 (a izvrteo sam celu Jugoslaviju) i faking Nedovića iz '16.

:hail:

ja se nedovica setio u foto finisu, vrtim mladje igrace tog perioda i na kraju mi pade  na pamet, a probavao po tom receptu micica pre njega

na jebenog loncara sam najvise vremena izgubio, apsolutno sam siguran da znam 95-02 po imenima u po noci (kao i 87-91), onda u nekom trenutku prestao sam sebi verovati pa vrtim sretenovica, kotura iako znam da su igrali samo 95te(kotur i u indijanapolisu), sve one "grke", scepu, drobnjaka...

jel tebi prihvatilo samo lončar il si kucao i arsenijević? :huh:

Posted

Mislim da je Sunara '84 igrao u Zadru. Što je najgore, kucao sam i Popovića i Krstulovića i Obada iz Zadra, Sunaru zaboravio...čak sam pokušavao i sa opskurnim igračima kao Joško Poljak. Hadžića sam ubo na APP, Branka Vukićevića se sećam da je igrao...prvi pikovi, osim poznatih, su mi bili Vilfan, Radović, Avdija i Boban Petrović...baš čudno da niko od njih nije igrao.

Nedović mi ni na kraj pameti nije bio...a kucao sam sve i svašta.

Ražnatovića bih se nekada sigurno setio, al jbg godine.

btw, na početku sam bio ubedjen da ću sigurno ubosti sve.  

Posted

moguce, u mojoj memoriji sunara je cibonin igrac :D

zadrana sam se i ja setio, u smislu da mora biti neko od njih ali krstulovic ni na kraj pameti

radovica i bobana sam i sam probavao, a vilfan je slovenac cijeg se prezimena (ocigledno bespotrebno :D ) nisam mogao setiti

mene je prilicno sramota rezultata, ali se tesim da mi ujutro mnogo bolje radi memorija nego navece :fantom:

Posted (edited)

Vilfan je bio strašan igrač, jedan od najboljih bekova Jugoslavije u to vreme smene generacija. Prosto neverovatno da nije igrao u LA (a igrao npr Zorkić ili Hadžić). Možda je bio povredjen. Mislim da je u to vreme igrao u Partizanu.

Za '68 sam prvo izdeklamovao tim iz Ljubljane, koji znam napamet, onda dodao Žućka, probao sa Djerdjom i Djurićem, što je najgore, ostalo mi negde u sećanju da je igrao još neko iz Radničkog pored Čermaka (mislio sam Djurić), i zabagovao. Da, dodao Cvetkovića za kojeg znam da je dao odlučujuće poene u polufinalu.

A za '16 sam se vraćao do Tepića i Tripkovića, ali Nedović ni na kraj pameti. Neverovatno. Inače je pretposlednji igrač kojeg sam pogodio u tom timu, Nikola Jokić. Tj praktično poslednji :D

Edited by Ivo Petović
Posted

Svaka cast svima :) Ja od 88-16 samo jedan promasaj, ostale ekipe tu i tamo. 65/84

Spoiler

Mirze sam se zadnjeg setio, Bircevica prvog :rolleyes:

sporcle.png.a34bfa3b88144c52e0bda5cdb9dc21bb.png

Posted
1 hour ago, Ivo Petović said:

Vilfan je bio strašan igrač, jedan od najboljih bekova Jugoslavije u to vreme smene generacija. Prosto neverovatno da nije igrao u LA (a igrao npr Zorkić ili Hadžić). Možda je bio povredjen. Mislim da je u to vreme igrao u Partizanu.

Za '68 sam prvo izdeklamovao tim iz Ljubljane, koji znam napamet, onda dodao Žućka, probao sa Djerdjom i Djurićem, što je najgore, ostalo mi negde u sećanju da je igrao još neko iz Radničkog pored Čermaka (mislio sam Djurić), i zabagovao. Da, dodao Cvetkovića za kojeg znam da je dao odlučujuće poene u polufinalu.

A za '16 sam se vraćao do Tepića i Tripkovića, ali Nedović ni na kraj pameti. Neverovatno. Inače je pretposlednji igrač kojeg sam pogodio u tom timu, Nikola Jokić. Tj praktično poslednji :D

znao sam da je vilfan bio vrhunski, ali ni izbliza da je bio tako dobar strelac kao sto je

citam u ovom tekstu

https://kosmagazin.com/peter-vilfan-poslednji-meraklija-jugo-kosarke/

pa pretpostavljam da ga je ubedljivo poslednje mesto i ispadanje olimpije 84te udaljilo iz reprezentacije

a verovatno i drazenova pojava, 83ca mu je poslednja godina u reprezentaciji

zorkic je pre upao umesto tih godina prilicno standardnog radovica

takodje, pise i da je 80te moskvu propustio zbog poziva u jna, pa je ostao bez OI u karijeri

ja sam iz tih starijih generacija radnickog probao (a koga drugog nego) marovica :) 

pocesto, onako lokal patriotski pomislim sta bi bilo da je milun ostao u cacku i zaigrao u paru sa misovicem

pa da im se u nekom trenutku jos prikljucio kicanovic (i ostao duze nego sto jeste)

u tom slucaju, prilicno sam siguran da bi borac bio potpuno egal u istorijskom smislu sa zadrom i jugoplastikom (ok, jugoplastika je kasnije sa kukocevom  i radjinom generacijom postavila neke druge standarde) od tih "provincijskih" klubova

a pitanje i kakva bi bila sudbina partizana da kicanovic nije otisao kao junosa

jbg, mozda gresim, ali i to pokazuje neke stvari, koje su u ovom vremenu xy puta multiplikovane i kakva je razlika u uticaju "blizanaca" na srpsku, a kakva na aba kosarku/klubove

Posted (edited)
46 minutes ago, pbg12345 said:

jako slicno smo gadjali

ako je neko prevideo ima gore desno search opcija i gomila zanimljivih kvizova

npr na serbian/yugoslavian/nba basketball pretragu

ovo na prvu deluje lako, ali zbog vremenskog ogranicenja jebeno :D 

https://www.sporcle.com/games/Zligor/rosters-of-the-serbian-basketball-team-in-championships 

297/300

Jebeni Sakota, debeli Dukljanin i Moskitosi

Spoiler

2003 - Tristanov tata
2006 - Jao Mile
2007 - Aleksandrov

Edited by Ratamahatta
Posted

svaka cast

putevi interneta me odvodese daleko pa evo jedno kviz pitanje za zainteresovane, bez guglanja naravno :fantom:

koji su sve timovi sa imenom zel(j)eznicar igrali prvu jugoslovensku ligu od osnivanja do 1992?

dve male pomoći: ima ih ukupno pet i medju njima nije cacanski zele :) 

zele je igrao prvu b (odnosno drugi rang) od 71 do 89, dva puta su igrali kvalifikacije za prvu ligu 54 i 76, ali nazalost nisu uspeli

zanimljivo, obe te godine je borac ispadao iz prve lige