Ivo Petović Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 80/84 Promašio Ražnatovića i Marojevića iz '68, Sunaru iz '84 (a izvrteo sam celu Jugoslaviju) i faking Nedovića iz '16. 1
pbg12345 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 64/84 jedino svih 12 1988, al kad malo bolje razmislim nista cudno, to je bila prva i omiljena generacija koju pamtim Spoiler za 96 me sjebalo lončar i to sam dva puta kucao, uveden kao lončar arsenijević !? mutapčića sam kucao u mutapdžić u mutavdžić varijanti, ali nije proslo naravno jbg. sramota sto sam zaboravio jerkova, knega za kog nisam imao pojma da ima cak tri olimpijske medalje, skansija i varajica znao sam da ima makedonac u 70 tim generacijama, ali nikakao da se setim prezimena, kao i jos jedan bosanac 84 ali takodje stao mozak, kao i za cibonin dvojac sunara, vukcevic i da nisam popunio ni 2016 vrtim, mora jos neko biti 88,89 i ne pada mi na pamet macvan nikako, plus stimac kog sam se setio valjda zaboravio kucati ove neke iz prve generacije i dvojac iz 80te iskreno za neke nisam ni cuo, a ove dvojice sto su mi poznata prezimena ne bih se setio apsolutno nikad 1
pbg12345 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 12 minutes ago, Ivo Petović said: 80/84 Promašio Ražnatovića i Marojevića iz '68, Sunaru iz '84 (a izvrteo sam celu Jugoslaviju) i faking Nedovića iz '16. ja se nedovica setio u foto finisu, vrtim mladje igrace tog perioda i na kraju mi pade na pamet, a probavao po tom receptu micica pre njega na jebenog loncara sam najvise vremena izgubio, apsolutno sam siguran da znam 95-02 po imenima u po noci (kao i 87-91), onda u nekom trenutku prestao sam sebi verovati pa vrtim sretenovica, kotura iako znam da su igrali samo 95te(kotur i u indijanapolisu), sve one "grke", scepu, drobnjaka... jel tebi prihvatilo samo lončar il si kucao i arsenijević?
Ivo Petović Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Mislim da je Sunara '84 igrao u Zadru. Što je najgore, kucao sam i Popovića i Krstulovića i Obada iz Zadra, Sunaru zaboravio...čak sam pokušavao i sa opskurnim igračima kao Joško Poljak. Hadžića sam ubo na APP, Branka Vukićevića se sećam da je igrao...prvi pikovi, osim poznatih, su mi bili Vilfan, Radović, Avdija i Boban Petrović...baš čudno da niko od njih nije igrao. Nedović mi ni na kraj pameti nije bio...a kucao sam sve i svašta. Ražnatovića bih se nekada sigurno setio, al jbg godine. btw, na početku sam bio ubedjen da ću sigurno ubosti sve.
pbg12345 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago moguce, u mojoj memoriji sunara je cibonin igrac zadrana sam se i ja setio, u smislu da mora biti neko od njih ali krstulovic ni na kraj pameti radovica i bobana sam i sam probavao, a vilfan je slovenac cijeg se prezimena (ocigledno bespotrebno ) nisam mogao setiti mene je prilicno sramota rezultata, ali se tesim da mi ujutro mnogo bolje radi memorija nego navece
Ivo Petović Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) Vilfan je bio strašan igrač, jedan od najboljih bekova Jugoslavije u to vreme smene generacija. Prosto neverovatno da nije igrao u LA (a igrao npr Zorkić ili Hadžić). Možda je bio povredjen. Mislim da je u to vreme igrao u Partizanu. Za '68 sam prvo izdeklamovao tim iz Ljubljane, koji znam napamet, onda dodao Žućka, probao sa Djerdjom i Djurićem, što je najgore, ostalo mi negde u sećanju da je igrao još neko iz Radničkog pored Čermaka (mislio sam Djurić), i zabagovao. Da, dodao Cvetkovića za kojeg znam da je dao odlučujuće poene u polufinalu. A za '16 sam se vraćao do Tepića i Tripkovića, ali Nedović ni na kraj pameti. Neverovatno. Inače je pretposlednji igrač kojeg sam pogodio u tom timu, Nikola Jokić. Tj praktično poslednji Edited 7 hours ago by Ivo Petović
Ratamahatta Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Svaka cast svima Ja od 88-16 samo jedan promasaj, ostale ekipe tu i tamo. 65/84 Spoiler Mirze sam se zadnjeg setio, Bircevica prvog
pbg12345 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago jako slicno smo gadjali ako je neko prevideo ima gore desno search opcija i gomila zanimljivih kvizova npr na serbian/yugoslavian/nba basketball pretragu ovo na prvu deluje lako, ali zbog vremenskog ogranicenja jebeno https://www.sporcle.com/games/Zligor/rosters-of-the-serbian-basketball-team-in-championships
pbg12345 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, Ivo Petović said: Vilfan je bio strašan igrač, jedan od najboljih bekova Jugoslavije u to vreme smene generacija. Prosto neverovatno da nije igrao u LA (a igrao npr Zorkić ili Hadžić). Možda je bio povredjen. Mislim da je u to vreme igrao u Partizanu. Za '68 sam prvo izdeklamovao tim iz Ljubljane, koji znam napamet, onda dodao Žućka, probao sa Djerdjom i Djurićem, što je najgore, ostalo mi negde u sećanju da je igrao još neko iz Radničkog pored Čermaka (mislio sam Djurić), i zabagovao. Da, dodao Cvetkovića za kojeg znam da je dao odlučujuće poene u polufinalu. A za '16 sam se vraćao do Tepića i Tripkovića, ali Nedović ni na kraj pameti. Neverovatno. Inače je pretposlednji igrač kojeg sam pogodio u tom timu, Nikola Jokić. Tj praktično poslednji znao sam da je vilfan bio vrhunski, ali ni izbliza da je bio tako dobar strelac kao sto je citam u ovom tekstu https://kosmagazin.com/peter-vilfan-poslednji-meraklija-jugo-kosarke/ pa pretpostavljam da ga je ubedljivo poslednje mesto i ispadanje olimpije 84te udaljilo iz reprezentacije a verovatno i drazenova pojava, 83ca mu je poslednja godina u reprezentaciji zorkic je pre upao umesto tih godina prilicno standardnog radovica takodje, pise i da je 80te moskvu propustio zbog poziva u jna, pa je ostao bez OI u karijeri ja sam iz tih starijih generacija radnickog probao (a koga drugog nego) marovica pocesto, onako lokal patriotski pomislim sta bi bilo da je milun ostao u cacku i zaigrao u paru sa misovicem pa da im se u nekom trenutku jos prikljucio kicanovic (i ostao duze nego sto jeste) u tom slucaju, prilicno sam siguran da bi borac bio potpuno egal u istorijskom smislu sa zadrom i jugoplastikom (ok, jugoplastika je kasnije sa kukocevom i radjinom generacijom postavila neke druge standarde) od tih "provincijskih" klubova a pitanje i kakva bi bila sudbina partizana da kicanovic nije otisao kao junosa jbg, mozda gresim, ali i to pokazuje neke stvari, koje su u ovom vremenu xy puta multiplikovane i kakva je razlika u uticaju "blizanaca" na srpsku, a kakva na aba kosarku/klubove
Ratamahatta Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 46 minutes ago, pbg12345 said: jako slicno smo gadjali ako je neko prevideo ima gore desno search opcija i gomila zanimljivih kvizova npr na serbian/yugoslavian/nba basketball pretragu ovo na prvu deluje lako, ali zbog vremenskog ogranicenja jebeno https://www.sporcle.com/games/Zligor/rosters-of-the-serbian-basketball-team-in-championships 297/300 Jebeni Sakota, debeli Dukljanin i Moskitosi Spoiler 2003 - Tristanov tata 2006 - Jao Mile 2007 - Aleksandrov Edited 6 hours ago by Ratamahatta
pbg12345 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago svaka cast putevi interneta me odvodese daleko pa evo jedno kviz pitanje za zainteresovane, bez guglanja naravno koji su sve timovi sa imenom zel(j)eznicar igrali prvu jugoslovensku ligu od osnivanja do 1992? dve male pomoći: ima ih ukupno pet i medju njima nije cacanski zele zele je igrao prvu b (odnosno drugi rang) od 71 do 89, dva puta su igrali kvalifikacije za prvu ligu 54 i 76, ali nazalost nisu uspeli zanimljivo, obe te godine je borac ispadao iz prve lige
Recommended Posts