Dimitrije Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Ja znam trojcu bivsih napadaca koji su postali odbrambeni: Sasa Markovic (bio centarfor, postao centarhalf, osvojio 3 titule u Miljanicevoj Zvezdi), Branko Zebec (levo krilo postao centarhalf, osvoji sampionat sa Zvezdom 1960.) i Nikola Jovanovic (centarfor, postao desni bek).
porucnik vasic Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Кенгур свака част. Пуцај.Нисам знао да је Зебец био у Звезди.
Dimitrije Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Zebec je i igrao u Zvezdi blizu 4 godine (1959.-63.)Bogami Kengur mora da podeli 1. mesto sa mojom malenkoscu - Sasa Markovic (generacija Acimovic, Bekic, Trifke Mihajlovic,...). Bio je centarfor pa je zatim postao centarhalf. Koliko je golova dao kao centarhlaf - ne secam se, ali je bio clan sampionskog tima u prve 3 godine Miljanicevog boravka u Zvezdi.
Dimitrije Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 G. Kengure, ipak necemo da delimo prvo mesto - vi ste pobednik. Proverio sam statistike; Sasa Markovic ne ispunjava jedan od uslova - nije postizao golove u sezonama kada je Zvezda osvajala prvenstvo. (Imace, odigrao je 168 utakmica u Zvezdi i dao 16 golova.)
mrdja Posted June 25, 2008 Author Posted June 25, 2008 Samo jos da dodam da je Borovnica u sezoni 80/81 dao 12 golova (samo u utakmici protiv Slobode 5). Te sezone je prvi centarfor Dusan Savic bio na odsluzenju vojnog roka. Boprovnica je poceo u Nakovu, a u Zvezdu je dosao nakon jedne polusezone u Proleteru.A kengur postavlja pitanje.
kengur Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 u poslednje 2 decenije u reprezentaciji su igrala 4 igraca sa istim prezimenom i odigrali 69 utakmica i dali 5 golova. imena i ko od njih jedini nije dao gol.
mrdja Posted June 25, 2008 Author Posted June 25, 2008 Nenad Brnovic nije bio strelac, a pored njega su igrali jos Dragoljub, Branko i Bojan.
mrdja Posted June 25, 2008 Author Posted June 25, 2008 Evo pitanja za starije ucesnike foruma.Rodjen je u Backoj Topoli 1945 godine (poreklom Sinjanin).Poceo je karijeru kao golman rukometne ekipe Crvenke, a zatim nastavio paralelno braniti i za FK Crvenku.Opredelivski se za fudbal brani za Borovo, Crvenu Zvezdu, Sutjesku, ponovo Zvezdu, te za spanski Castellon (1975-1982).Njegovo ime je ?
henrik larsson Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Svilar je branio u Vojvodini, a ne u Zvezdi.
porucnik vasic Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Svilar je branio u Vojvodini, a ne u Zvezdi.Селектор олимпијске репрезентације Кине.
Recommended Posts