Shan Jan Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Plakao bi ti i za kravicom... zasto truli zapad ne pravi jogurt bez secera ko sto bog zapoveda?
Kayser Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Pravi, pravi - samo se treba pomuciti i pronaci ga po coskovima rafova i iscitati sve oznake na svim podvrstama...
renne Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 to možda u normalnim svetovima, a ne u tamo nekim Bocvanama
Shan Jan Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 (edited) ... Edited November 16, 2011 by Shan Jan
Čutura Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 nasvijet nema nema jogurta ko sto je kravica......
Kayser Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 to možda u normalnim svetovima, a ne u tamo nekim Bocvanamapa pominjao je truli zapad
yolo Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 (edited) nevezano za spot, al vezano za priču na now eatingu () sad bih tako jela vruće domaće pogače i mladog kravljeg sira na kriške. onog iz detinjstva, koji nisam naročito volela (uvek sam više ljubila kajmak). dok prilazimo džadom ka kući, deda uja otvara kapiju (tarabu zapravo), prababa se rastrčala po dvorištu, hvata piliće s takvom lakoćom da bi joj i čak noris pozavideo (dalji proces zavrtanja šija ću da preskočim, zbog malo osetljivijih članova). a onda se, dok si reko kafa, rakija i slatko, nekom magijom piletina je već u rerni, a džiga i bupci (samo za decu) se prže u okrnjenoj šerpici na tufne i pucaju i prskaju na sve strane dok se kućom širi miris grabovine koja pucka u šporetu (u kući se ložilo i leti i zimi, nije bilo druge), one piletine iz rerne i sveže ispečene pogače, tek izvađene iz furune. a onda se iz kace vadi mlada sira, pa malo starija, pa mladi kajmak, pa malo zreliji, sav orošen zlatno žutim kapljicama masnoće. baba vadi onu džigu, stavlja je na tanjir, preliva mašću u kojoj se pekla i svakom po parče hleba da umače... i obavezno nutkanje, ajde sine malo sira, aj kajmaka, evo ga i batačić, na ti salate (dal je zimska šarena, il svež paradajz+krastavac iz bašte, kupusa...). joj, oću umrem.bem ti zivot, zbog ovoga se prekida detoks. makar i na 10 danu kad ti vise nije ni do cega a kamoli do rane.....jedini covek koji je znao foru je bio pokojni raca iz boleca. u toj kafani nikad nije bilo nista da se jede nego vruca pogaca, beli mrs, pecenje i sezonska salata. nisam za zivota mu bio puno puta tamo ali uvek mi se desilo da se prejedem od vruce lepinje, sira i mladog luka da mi pecenje nije trebalo (kao:))....anyway, umro raca, nema vise dobre staaaare srpske rane.bog da mu dusu prosti. Edited November 30, 2011 by gazza1
MayDay Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 da, moji su cak i mene vukljali kad sam bila mala da idem s njima kod race iz boleca na pecenje i beli mrs. smeh!
darling Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 sad mi se jedu neki super cupavci, s gorkom cokoladom sto je prodrla duboko u kolac, da u poprecnom preseku ima tek mrvica zutog, a to zuto da je prozracno i mekano, ni slucajno masno.
Recommended Posts