gospa buba Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 svuda se dobro jede u srbiji, narochito u vojvodini, gde se jede kupus! :lolol:nidje chvarak. cvrc <_<
banatjanin Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 svuda se dobro jede u srbiji, narochito u vojvodini, gde se jede kupus! :lolol:nidje chvarak. cvrc <_<teo ja da dodam, ali ako primetim, odma ispadnem autonomas. pardon, to mi ne smeta, ispadnem separatista. eto, slaninari placu za slaninom. vazno je da pricamo o staroplaninskom kackavalju, posto je drzava ubila svaku ideju da se od toga napravi ozbiljan brend i ozbiljna proizvodnja. vazno je da se kurcimo zlatiborskom prsutom, od svinja iz Panceva... i tako.
*edited by mod Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Zar ne bese zlatiborski prsut iz Brazila?
Čutura Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Zar ne bese zlatiborski prsut iz Brazila?ne, to je njeguski prsut
ivy Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 svuda se dobro jede u srbiji, narochito u vojvodini, gde se jede kupus! to je jedini proizvod sa geografski zaštićenim poreklom pa je valjda zato tu <_<
banatjanin Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 video sam to, izjavu da je spot pravljen samo sa proizvodima sa zaštićenim poreklom. ima smisla. ali zaštićen je i petrovački kulen, a on je valjda reprezentativniji za sever
ivy Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 stvarno ne bih znala po kom ključu su stavljani prozvodi u spotmisim ne bunim se da je bar negde tako lepo naslikano moje selo a da više paše kulen to je istina
MaryPoppins Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 nevezano za spot, al vezano za priču na now eatingu () sad bih tako jela vruće domaće pogače i mladog kravljeg sira na kriške. onog iz detinjstva, koji nisam naročito volela (uvek sam više ljubila kajmak). dok prilazimo džadom ka kući, deda uja otvara kapiju (tarabu zapravo), prababa se rastrčala po dvorištu, hvata piliće s takvom lakoćom da bi joj i čak noris pozavideo (dalji proces zavrtanja šija ću da preskočim, zbog malo osetljivijih članova). a onda se, dok si reko kafa, rakija i slatko, nekom magijom piletina je već u rerni, a džiga i bupci (samo za decu) se prže u okrnjenoj šerpici na tufne i pucaju i prskaju na sve strane dok se kućom širi miris grabovine koja pucka u šporetu (u kući se ložilo i leti i zimi, nije bilo druge), one piletine iz rerne i sveže ispečene pogače, tek izvađene iz furune. a onda se iz kace vadi mlada sira, pa malo starija, pa mladi kajmak, pa malo zreliji, sav orošen zlatno žutim kapljicama masnoće. baba vadi onu džigu, stavlja je na tanjir, preliva mašću u kojoj se pekla i svakom po parče hleba da umače... i obavezno nutkanje, ajde sine malo sira, aj kajmaka, evo ga i batačić, na ti salate (dal je zimska šarena, il svež paradajz+krastavac iz bašte, kupusa...). joj, oću umrem.
Kelt Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 (edited) jagai popins-palenta Edited November 15, 2011 by Kelt
MaryPoppins Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 ona sa žalfijom? razlivena u plek pa sečena na kocke i isprepadana u tiganju?
Shan Jan Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Zasto truli svet van Srbije ne pravi jogurt kako bog zapoveda
Kelt Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 ona sa žalfijom? razlivena u plek pa sečena na kocke i isprepadana u tiganju?+1
MaryPoppins Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 +1ebise kelte, sad se i meni jede. imam palentu, nemam žalfije.
assück Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Zasto truli svet van Srbije ne pravi jogurt kako bog zapoveda zašto Kravica ne pravi jogurt kako Dukat zapoveda?
Recommended Posts