Čutura Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Pečeni krompiri sa kajmakom. Al' pečeni celi, sa korom, u rerni smederevca, pa da zagore malo. I onda ih ugnječim u tanjiru i nabacam kajmaka - ni star, ni mlad, ali da naginje ka starijem - i pomešam to sve, i neki paradajz uz to, čisto da malko samo presečem ukus, pa da ga se podsetim u sledećem zalogaju.mislim da ne postoji jedinka koja je dobila 5kg zive mase za pet dana samo od krtole sira i skorupa kao sto sam ja tamo neke 83ce za 5 dana, bukvalno....kuvana brasnjava bela krtola+sir+skorup......da sam proveo vise vremena tamo zakacio bi skorbut garant....mesto desavanja crnogorska stara hercegovina....z.p. vracenovici...take krtole na svijet nema....
foton_u_mirovanju Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 mislim da ne postoji jedinka koja je dobila 5kg zive mase za pet dana samo od krtole sira i skorupa kao sto sam ja tamo neke 83ce za 5 dana, bukvalno....kuvana brasnjava bela krtola+sir+skorup......da sam proveo vise vremena tamo zakacio bi skorbut garant....mesto desavanja crnogorska stara hercegovina....z.p. vracenovici...take krtole na svijet nema....Ma kako nema, moja mama je iz Ivanjice, eeeeej! :D
belch Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 (edited) Pečeni krompiri sa kajmakom. Al' pečeni celi, sa korom, u rerni smederevca, pa da zagore malo. I onda ih ugnječim u tanjiru i nabacam kajmaka - ni star, ni mlad, ali da naginje ka starijem - i pomešam to sve, i neki paradajz uz to, čisto da malko samo presečem ukus, pa da ga se podsetim u sledećem zalogaju.zbog ovoga se radujem zimi i vatrici u mom smederevcu :wub:sad mi se jede leba i meda, a nemam meda.. a ni leba, samo neke tvrde kifle Edited September 27, 2011 by funk soul sister
belch Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 da imam ne bih ni prijavljivala ovde nego bih ga topila, avajpekmez od sljiva je posluzio svrsi
assück Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 uh, jeo bih lovački hleb sa puterom i medom. od svega toga imam samo margarin :(
belch Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 opako mi se jedu one kokice iz mikrotalasne sa puterom
darling Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 (edited) sto mi drago sto si samo zudela za njimail ovo na primerhttp://www.drweil.com/drw/u/QAA400701/Microwave-Popcorn-Threat.html Edited September 30, 2011 by darling
belch Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 (edited) one case involved a consumer who ate two bags of extra-butter-flavored microwave popcorn daily for more than 10 years and reported that he habitually inhaled the buttery fumes as he opened the bagsa ja htela samo malo da me mine željabtw, čitajući dalje:Eating microwave popcorn is not believed to be harmful. The danger comes from the fumes given off in the cooking process, and consistent exposure to those fumes may be dangerous.otvaraću ih dalje od lica i no harm done Edited September 30, 2011 by funk soul sister
ivy Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 kokice iz mikrotalasne su 1 uvreda za kokiceko u svom životu nije našao svoju šerpu za kokice nema pojma!!! ^_^
MayDay Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 jede mi se pljeskavica iz cubure ili kod tome ere. i sad guglam koji imaju restorani sa cuisine serbe u parizu i nadjem neki sto se zove 'au pays natal' i kontam kakvo je ovo ime 'u rodnoj drzavi' i na kraju nadjem da je originalno ime 'zavicaj'.
darling Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 jede mi se hladna salata od kiselog kupusa (tek kap ulja + aleva) , kajgana i jedan super beli sir, tacno znam od kog seljaka, nista hleb, casa hladnog jogurta. mislim, to bi mi se jelo, da nisam prezdrana ko prase.
kud_genijalci Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 doboš torta, starinska od 17 jaja (10 jaja za kore plus 7 žumanaca za fil), a kore da su pečene na onim specijalnim plehovima...
Recommended Posts