Jump to content
IGNORED

Nizozemska je srce Kinshase

אַף אֶחָד

Recommended Posts

Posted (edited)

Vrlo dobro -- dok rajhskomanda proverava kvalitet piva u oranienburgerstr (presudno za ishod rata), vesele zene ahenske su na braniku Vaterlanda! Neka sluze za primer + dobicete jednu ulicu u glavnom gradu kad ponovo osvojimo oranje.

nemoj da nam uskoce francuzi sa aix la chapelle.
Nema brige, brzo cemo ih naterati da ubace u petu brzinu -- unazad, kao i obicno. Edited by burekdzija
  • Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• betty

39

• אַף אֶחָד

34

• Miralem

26

• Yossarian

22

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ambasada u americi je nasla prava mesta gde se moze popiti weizen, cime smo obezbedili podrsku borcima na frontu.

Posted
a sto onda holandjani kazu aken ;) a da ne pricam kako pevaju nemacka krv u himni. a odakle su ti vasi narandzasti monarsi? sad sam stvarno dotakla dno zivota. sta mene interesuju ta vasa evropska sitnicarenja ;)nemoj da nam uskoce francuzi sa aix la chapelle.
Na starogermanskim "diets" "duits" "deutch" znači "narod", odatle i Deuschland. Tako da taj stih ne znači da je Viljem "nemačke krvi". Osim toga, Oranž je u Francuskoj (dinastija se zove Oranž-Nasau). Eto ti i razloga za narandžaste fudbalske dresove, oranžističke(*) marševe u Severnoj Irskoj i duge narandžaste pantljike koje po zakonu ne pripadaju holandskoj zastavi, ali ih svejedno kače svi holandski rojalisti da se zna ko su (**).(*) Nemam pojma kako se ti bolidi zovu na srpskom --- mislim ti irski i škotski kalvinsiti koji se skupe u Ulsteru i Belfastu da slave bitku na reci Bojn i parada baš mora da prođe kroz katolički kraj... (**) Boje holandske trobojke su uzete u čast francuske revolucije, što se dinastiji nije baš dopalo. Slično je i sa srpskom zastavom, ali su boje permutirane da se ne bi kačili sa carskom Rusijom, kojoj se prvobitna ideja srpske zastave nije mnogo dopala.
Posted

s obzirom na nasu poslovicnu brzinu kada su okupljanja u pitanju, mozda nije lose da pocnemo da planiramo sledecu skupstinu slobodoljubivih nizozemskih kolonija kinshase. druga nedelja novembra, recimo subota, 10/11, u 1 gradu?

Posted

bas htedoh da predlozim isto (mislim na planiranje okupljanja). mislim da mozemo da ih uvedemo jednom mesecno?al ako se ovo 10/11 odnosi na doba dana, zaboravi. :P

Posted
bas htedoh da predlozim isto (mislim na planiranje okupljanja). mislim da mozemo da ih uvedemo jednom mesecno?al ako se ovo 10/11 odnosi na doba dana, zaboravi. :P
pa jednom mesecno je mozda preambiciozno ako ocekujemo i goste iz drugih eparhija. mogla bi nema mailing lista da se napravi i sa drugima koji bi dosli. hef? aachencanke? ja ne znam ko je jos u blizini ovde...
Posted

jednom mesecno da se okuplja Jezgro, prave patriote, a ovi ostali kako hoce. al ajde da pokusamo u novembru, za pocetak ;)

Posted
jednom mesecno da se okuplja Jezgro, prave patriote, a ovi ostali kako hoce. al ajde da pokusamo u novembru, za pocetak ;)
Dobra ideja - mi, kojima je lako i blizu, možemo bez problema da se sastajemo jednom mesečno, nije to prečesto. Po sata il tri frtalja sata vozom nije ništa. A grad obožavam :)
Posted
hef? aachencanke? ja ne znam ko je jos u blizini ovde...
ahencanke pristaju pod uslovom da se uzvrati i posetom ahena :)
Posted
ahencanke pristaju pod uslovom da se uzvrati i posetom ahena :)
druge delove nizozemske rado obilazimo!
Posted
a vi to obilazite samo sto moz peske? :huh:
Kada si zadnji put bila u opštini? Si vidla koja zastava tamo visi? Mi vas anektirali a nisi ni primetila... :P
Posted

nekad je bilo zezanje za cg - da je toliko mala da u vozu pocnes da pisas na jednom kraju, stignes na sledeci pre nego sto zavrsis. moze da se primeni i na holandiju... :)rado cemo posetiti i aachen, sto da ne. sve dok ne moramo preko granice dobro je. :)inace, ako achencanke i drugi iz provincije dolaze, moracemo da im obezbedimo i spavanje.