Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1/16 Opšta diskusija

Featured Replies

Šta mislite, da li je vreme da jedna Afrička reprezentacija postane prvak sveta?

EDIT: Izgleda ima nešto smešno u ovom pitanju.

Edited by JPM

Bila je white man cannot jump reklama, je l' to bese rasizam? fantom

Mislim za Sprajt ili nesto

Sto sad mene mora da bude sramota sto imam manju kitu odnji, tako je kako je

2 minutes ago, JPM said:

Šta mislite, da li je vreme da jedna Afrička reprezentacija postane prvak sveta?

Bilo je vreme za to 94/98 dok jos evropske repstacije nisu imale toliko afrikanaca u svojoj repstaciji

Surinam je mogo iskidati ali eto, nerasizam

Sad su svi Ajax iz devedesetih, kasno je

Ovi Francuzi danas su kapiram manje-vise svi i rodjeni u Francuskoj... Recimo ekipa iz 98 je imala igraca koji nisu rodjeni u FRA

Desai je iz Gane, Vieira iz Senegala, Trezege iz Argentine a poreklom je mislim Egipcanin kao i ovaj sad, Karembe iz Okeanije negde, Anri i Tiram s Kariba negde (Gvadelupe ili tako nesto)

Od ovih posle Makelele je iz DRK, to se secam, Kondogbia igra za CAF npr. jer nije uspeo da se izbori u FRA

Eno Afelaj neki dan otvoreno navija za Maroko, bole ga kurac. Da je Maroko tad bio sto je sad, malo morgen bi on bio Nizozemac

Edited by Ratamahatta

...

Edited by Nikodije

Osvojice Francuska ovo... bar mi tako izgleda. Mbappe je fenomen, Dembele igra kao lud, Olise ( Englezi su bas njega propustili... ali tu je svakako Madueke i ostali Sake i Gordoni) je mozda najbolji veznjak na prvenstvu. Odbrambeno poslozeni super, kao I uvek. Ne znam ko bi mogao da ih dobije.

Rade nije u pravu. Ne radi se o tome da li su crnci, već o taktičkoj (ne)obučenosti.

Crnci su i Francuzi, a Radetova izjava ne uzima u obzir to gde su rođeni.

Edited by Milošica

Ne moze ovo posten covek da isprati. Igra se nocu a neko i ima i nema nesanicu. O obavezama da i ne govorim. Bice bolje u Spaniji, Portugaliji i Maroku. I u Urugvaju, Paragvaju i Argentini.

Šta god da su razlozi tuga je kako crna Afrika ispada u ovoj 1/16 fazi cry Dobro igraju, bore se, imaju rezultat... I onda ništa. Baš tuga.

Fudbal se ne igra 70 minuta

vlade

6 hours ago, Milošica said:

Rade nije u pravu. Ne radi se o tome da li su crnci, već o taktičkoj (ne)obučenosti.

Crnci su i Francuzi, a Radetova izjava ne uzima u obzir to gde su rođeni.

Pokazali su i oni vrsnu koncentraciju pred kraj prvog kola naughty

Kad im Maroko spakuje komad, dva u zadnjoj cetvrtini vraticemo se na ovaj post da Rade opet pobedi

I opet neće biti zbog toga što su crnci.

7 hours ago, Milošica said:

Ne bih to pripisao taktičnoj obučenosti, niti padu koncentracije, a sigurno ne fizičkoj spremi. Moje neko zapažanje je da se se radi o mnogo dubljem i kompleksnijem fenomenu kod afričkih i azijskih reprezentacija. Nedostatak rutine da se privede utakmica kraju, neka vrsta nedostatka taktičkog iskustva i hladnokrvnosti, mentalna snaga da se zadrži pribranost kad uđe voda u uši u odlučujućim trenucima.

Nazvao bih to kolektivno iskustvo reprezentacije (nekakav najpribližniji pojam), sticano kroz decenijsko učešće na velikim takmičenjima i igranje mnoštva velikih utakmica.

Pogotovo se ovo odnosi na afričke timove koji su relativno skoro probili na velikoj sceni i još su mladi i zeleni u tom iskustvenom smislu.

Ali kako vreme prolazi i oni će steći to iskustvo, i očekujem u narednih 20-30 godina prvaka sveta iz Afrike

12 hours ago, napadaj said:

Ovo sam videla na IG, umrla sam na Nemačku i Holandiju kako guzeljaju naniže lolol

Jel ima neki vrac da skine magiju, svi timovi za koje sam hteo da prodju u osminu su poveli pa izgubili u poslednjim minutima? Draga Saveta?