Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Južna Koreja - Češka 12. jun 04:00 Gvadalahara

kutak za prognozu 19 members have voted

1. 1. kutak za prognozu

This poll is closed to new votes

Poll closed on 06/12/26 at 02:00

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Fale Cesima igraci tipa gorepomenutih ili bar igraci tipa Poborski, Berger pa i Koler. A nedostaje im i selektor kao sto je bio stari Karel Brukner koji je promovisao tehnicki fudbal, mada je na raspolaganju imao kvalitetnije igrace od ovih koji danas igraju. Trenutni selektor, Miroslav Koubek, celu igru bazira na prekidima i visokim loptama. To je moglo da im se isplati protiv Koreje jer su ceski igraci visi i fizicki snazniji u duelu od Korejaca. Ceski igraci su preskakali su sredinu i slali uglavnom visoke lopte koje su zatim lako osvajali. Medjutim, kada bi se lopta spustila na zemlju, nastajao je kurslus. Tu su Korejci bili superiorniji i zato su i pobedili jer se fudbal jos uvek uglavnom igra po travi a ne u vazduhu.

Edited by Dimitrije

Posle Kratkog i Kisele imaju nova interesantna prezimena - Sojka, Provod i Zeleni

Meni je zapravo impozantno kako Azijci, tacnije Juzna Koreja i Japan gotovo na svakom svetskom prvenstvu pokazuju daleko veci spoj i kapiranje sa izvornom idejom ove igre, a to je kombinatorika, pas igra, prenosenje lopte u kolektivu do protivnickih sesnaest... u odnosu na pomalo "tvrdu" i rigidnu "slavensku" skolu, namely Ceska, Poljska, Slovacka, Srbija (sa izuzetkom zlatnih generacija koje je Rata naveo).

Tesko ce napraviti nesto puno (J.Koreja i Japan) jer ih prosto mentalitet koci, nemaju ono nesto pomalo "namazano", "zabarsko" i lukavo u sebi sto imaju sve velike ekipe koje su osvajale prvenstva, a mislim da tu nijedan strani trener ne moze da pomogne, kad vec nije pomoglo dovodjenja stranih igraca i trenera u te njihove lige decenijama unazad. Tu je jednostavno neki bag i njihov limit u ovoj igri, pa se tek sa vremena na vreme i u Evropi pojavi neki Honda, Son, Nakata i slicno. Kada budu imali vise takvih igraca spremnih na "prljavu" evropsku igru, i sa umecem da rutiniraju dobro izgradjen napad, onda mozemo da pricamo o njima u nekom polufinalu/finalu. Ipak, uzivanje je gledati ih, pa i ovaj gol Hvanga je prelep, od pasa do zavrsnice.

Edited by JohnnyD

Cesima je i sam plasman na mondijal svojevrstan podvig.

kad se igrao onaj baraz meni je vece iznenadjenje bilo kad prodjose dance, nego li ispadanje italijana npr.

ipak, mislim da su bolji od juzne afrike i da ce se dovuci do nokaut faze kao jedna od treceplasiranih iz grupa

Cesi i Slovaci su dva puta u svojoj istoriji igrali u finalu SP. Nekoliko puta su igrali i finale EURO i jednom ga osvojili. Imali su igrace kao Bican, Kubala, Masopust, Planicka, Panenka, Nedved,... Prema tome, tesko da mogu da se podvedu pod "rigidni tip slovenskih reprezentacija" kao sto su Poljska ili Rusija. U stavri, to je najuspesnija slovenska reprezentacija u istoriji fudbala, a Hrvati su odmah iza njih. Uostalom, najveci broj slovenskih naroda je ucio ovaj sport od Ceha, pogotovo balkanski slovenski narodi. U Ceskoj su se osnivali njihovi klubovi (Hajduk) i po uzoru na ceske klubove formirali (Vojvodina vs. Slavija).

Edited by Dimitrije

Cesi sa EURO 2004 su uz Cavinijestu najlepsi repstativni fudbal u ovom veku

Vristalo mi se kad su ih jebeni Grci izbacili u polufinalu

Ceh, Grigera, Ujfalusi, Jankulovski, Nedjed, Heinz, Rosicky, Baros, Koller... + stare kajle Galasek, Smicer i Poborski

Zaboravio sam ko fali od buzdovana natrag, Jiranek ili Bolf

Strasan tim bese, bolji od onog sto je igrao finale 96

I na EURO 2000 su bili simpy, ali prejaka grupa s Francuskom i Holandijom, tu negde sam prestao da se lozim na Jugoslaviju pa navijao za Cehe kad god odu negde

Navijam i sad, ali zato sto je Ceska, def ne zato sto mi se svidja kako igraju. Deluje mi da ima jos jedno 15-20 evropskih repstacija nista slabije/jace odnji

Edited by Ratamahatta

8 minutes ago, Dimitrije said:

Cesi i Slovaci su dva puta u svojoj istoriji igrali u finalu SP. Nekoliko puta su igrali i finale EURO i jednom ga osvojili. Imali su igrace kao Bican, Kubala, Masopust, Planicka, Panenka, Nedved,... Prema tome, tesko da mogu da se podvedu pod "rigidni tip slovenskih reprezentacija" kao sto su Poljska ili Rusija. U stavri, to je najuspesnija slovenska reprezentacija u istoriji fudbala, a Hrvati su odmah iza njih. Uostalom, najveci broj slovenskih naroda je ucio ovaj sport od Ceha, pogotovo balkanski slovenski narodi. U Ceskoj su se osnivali njihovi klubovi (Hajduk) i po uzoru na ceske klubove formirali (Vojvodina vs. Slavija).

i Rusi su osvojili evropsko, i igrali jos jedno finale, a 2008. igrali prelep i leprsav fudbal i stigli do polufinala, kao i te zlatne generacije Ceske, i zato sam ih i napomenuo... Ne pricam o istorijskom znacaju, nego kontekstu u danasnjem fudbalu i takmicenjima u recimo zadnjih 20ak godina. Ceska nekad = lepota i pravi "dark horse", Ceska zadnjih 15-20 godina = smaranje, 0:0, skok igra, korner itd.

Edited by JohnnyD

A Koreju volim isto kao i Japan. Jebe im se tacno ko je preko puta, igraju svoje uvek bio to Portugal ili Togo

Imaju ogromna muda i sjajan pobednicki mentalitet. Timski igraju uvek, nema ego tripera u timu. Njima fali jajarenje i cuvanje rezultata, to je ono sto nemaju

Nije im u skladu s kulturom i identitetom

Jednom ce se desiti da neko odnji stigne do finala/osvoji

Niko im se u ovom veku nije obradovao kad ih je izvukao u grupi, krv se pisa protiv njih

Uvek su milina za gledati, nikad ne igraju bunker. Uvek idu na pobedu, zato ih i postujem

Mi, na primer - nemamo nista od toga. Sve suprotno

Zao mi je bilo Hwanga kad je bio ovde, tacno se videlo da covek ne pripada ni mentalitetom ni kvalitetom u Zvezdi i retka je cast bila gledati ga

Moj omiljeni igrac Zvezde u 21. veku, sve mu rodilo dabogda. Ogroman car, lik se jednom ladno izvinio navijacima kad je dao prvi gol - jer ga nije dao ranije

Edited by Ratamahatta

Korejski Pixi hail

da, ima i do mentaliteta, koji se onda preslikava na teren

mi sa našim "da komšiji crkne krava" i "uvek je drugi kriv za sve" pristupom, sa konfiguracijom mozgova koji zauzimanju javni prostor, tipa parking mesta, plastičnim flašama, gajbicama i raspadnutim stolicama i večtim traženjem neprijatelja u sopstveim redovima......teško da možemo da izvedemo tim koji će da veze ili da najbolje od sebe. ne, on će po pravilu da da najgore od sebe kad je najpotrebnije, a onda će da se slavno raspadne u međusobnim optužbama

Edited by Ted

Te gajbice, kuknjavu, zavist, mitomaniju i slican mufljuzluk i murdarluk uspevala je da amortizuje Jugoslavija i da nas drzi pod kontrolom. Kada je pocela da se raspada, sve to sto nas "krasi" je eskaliralo. I tu smo gde smo.

Koreja previše pucala iz daljine, da su odmah počeli da dodaju u kazneni bilo bi 3-4 razlike.

Nisam im pohvatao imena ali #19 je baš odličan igrač.

Česi najopasniji kad onaj iz auta nabacuje na drugu stativu.

Dobro drugo poluvreme, mogao je biti X lagano, uz malo sreće mogu proći obe ekipe dalje.

Pored svega što ste naveli za Čehe, manjak kreativnosti, “tvrdoća” i krutost u igri, malo miriše i na ono što imamo u našem savezu, kada je pozivanje igrača u pitanju- npr Adam Hložek povredjen cele sezone, ali pak na SP.