March 27Mar 27 Stiv SmitMala trivia, tamo neka 1998, prva runda plejofa, igraju Vladov Sarlot i Atlanta, Glen Rajs sa jedne, Stiv Smit sa druge, trpali su ozblijno obojica, vrsni šuteri, meka ruka, baš jak duel. Pobedi Šarlot čini mi se 3:2 i ode na Čikaga.U svojim klinačkim rezonovanjima zamišljam kako bi jebački bio tim koji bi spojio Rajsa i Smita, cepali bi mrežice na svim tekmama, hiljadu trojki u najavi. Posle u nekom starijem albumu sa sličicama vidim da su obojica potekli iz Majamija i igrali tamo zajeno. I nije bilo hiljadu trojki Edited March 27Mar 27 by goofs
March 27Mar 27 Evo vam i zadatak, uzurpirao sam temu1968–1980 Radnički Belgrade1980–1984 Šibenka1984–1987 IMT Belgrade1987–1988 Šibenka1988–1990 Radnički BelgradeIgrao jedno polufinale kupa šampiona i finale kupa pobednika kupova. I dva puta finale starog kupa koraća. Edited March 27Mar 27 by goofs
March 27Mar 27 3 minutes ago, goofs said:Evo vam i zadatak, uzurpirao sam temu1968–1980 Radnički Belgrade1980–1984 Šibenka1984–1987 IMT Belgrade1987–1988 Šibenka1988–1990 Radnički BelgradeIgrao jedno polufinale kupa šampiona i finale kupa pobednika kupova.Srećko Jarić
March 27Mar 27 Jeste ćale na Jarića.Radnički je bio ozbiljan tim 70ih, jednom šampioni i jednom osvajači kupa. Dudin stariji brat je bio trener.
March 27Mar 27 pomislio sam praja ali ne verujem da je igrao za ovaj stade francais plus igrao je i u zvezdi na kraju
March 27Mar 27 1 minute ago, goofs said:Jeste ćale na Jarića.Radnički je bio ozbiljan tim 70ih, jednom šampioni i jednom osvajači kupa. Dudin stariji brat je bio trener.U pravu si, bio je kontinuitet trener/igrači uz dobar rad i za to vreme, uz malo sreće i dosta kvaliteta, to je bila neka formula uspeha... Sedamdesetih sam bio još premali za razumevanje košarke, nešto od tih igrača iz Radničkog sam ukačio kasnije kao veterane na tv prenosima subotom od 17h... Edited March 27Mar 27 by alkibijad
March 27Mar 27 1 minute ago, uini said:pomislio sam praja ali ne verujem da je igrao za ovaj stade francais plus igrao je i u zvezdi na krajuPraja je, iako je kasno počeo sa košarkom, osvojio već evropsko '73...
March 27Mar 27 neko je naš, verovatno jako poznat ali ne znam nikoga ko je igrao za veneciju osim praje
March 27Mar 27 4 minutes ago, alkibijad said:U pravu si, bio je kontinuitet trener/igrači uz dobar rad i za to vreme, uz malo sreće i dosta kvaliteta, to je bila neka formula uspeha... Sedamdesetih sam bio još premali za razumevanje košarke, nešto od tih igrača iz Radničkog sam ukačio kasnije kao veterane na tv prenosima subotom od 17h...Ja imam neki album sa sličicama (zapravo karticama) iz 1973. što je ćale skupljao, pa sam kroz to voleo da istražujem. Ovo je sve bilo daleko pre nego sam se rodio, ali deluje da je liga bila baš jaka 70ih, 7 različitih šampiona u 10 godina, i neka baš legendarna imena su tad igrala u SFRJ. Cenim da je bilo mega zanimljivo za praćenje svim fanovima košarke.
March 27Mar 27 2 minutes ago, goofs said:Ja imam neki album sa sličicama (zapravo karticama) iz 1973. što je ćale skupljao, pa sam kroz to voleo da istražujem. Ovo je sve bilo daleko pre nego sam se rodio, ali deluje da je liga bila baš jaka 70ih, 7 različitih šampiona u 10 godina, i neka baš legendarna imena su tad igrala u SFRJ. Cenim da je bilo mega zanimljivo za praćenje svim fanovima košarke.Uz neosporan talenat, ulaganje i rad, pomoglo je i što je postojala vremenska barijera za odlazak u inostranstvo i što su transferi unutar lige bili ređi, pa se mogla stvoriti kičma (uigranost) tima za mnogo godina...
March 27Mar 27 1 minute ago, Ratamahatta said:A i Vlade Djurovic je bio mladtrener motivator... dokazani domaći uspesi osamdesetih.
March 27Mar 27 U stilu V.Đ. ili Broja Jedan...Jednom dok sam bio kadet, došao je Ranko Žeravica na trening jednog 1.b-ligaša i okupili nas sve od kadeta do seniora. Mi se nešto tu kao dokazujemo, šiljimo u visokim procentima, izvodimo besne kerefeke... Na kraju Ranko izvadi iz ranca, neku svoju knjigu koju je doneo na prodaju i održi kratak govor.Posle smo odgledali i prvu NBA utakmicu na snimku u sali. Edited March 27Mar 27 by alkibijad