Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Mindaugas Žukauskas
Message added by Mindaugas Žukauskas,

Za nostalgične, velika baza MTV spotova:

https://wantmymtv.vercel.app/player.html

MTV (1981-2025) - kraj jedne ere

Featured Replies

Krenuo da listam topic, ali trebalo bi par dana da se vidi sve. Evo moj prilog, mada je skoro sigurno vec bio.

Edited by Kampokei

• Replies 916
  • Views 19.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• nautilus
    nautilus

MTV je propao jer je od medija koji je uređivan poput rok radio stanice postao Pink. Rep je pre MTVja bio opskurna muzika američke crnačke manjine iz predgrađa, treš metal je bio avangarda nekom mejns

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Mojoj generaciji je tokom sveopšteg sranja devedesetih MTV bio jedini prozor u svet, jedini izvor muzike i eskapizam od bijednog života, rata, sankcija i dizelaša. Znam da još odavno to nije taj stari

Posted Images

Mislim da to nije već bilo )

Kad smo već kod Sandre...

On 16. 1. 2026. at 23:21, bradilko said:

jebeni mtv. i neka je crkao. nikad tamo nisam nalazio muziku.

Možda je i bio neki alternativni način za nalaženje muzike, ali ja nisam znao za njega.

Tih godina (kraj osamdesetih, početak devedesetih), meni je ovo bio jedini način. Časopisi na stranu.

Čak i taj MTV sam gledao posredno, preko Trećeg kanala.

Najveća mana je bila to što si morao da pogledaš gomilu grozne muzike da bi otkrio nešto dobro. Posledično, i ono što mrziš si znao napamet.

Evo nekoliko tipičnih primeraka sa šit liste:

On 17. 1. 2026. at 8:49, Nikodije said:

Grešiš. Unpluggled koncerti Nirvane i Alice in chains su nešto najbolje ikad urađeno

Samo što bih stavio Pearl Jam (znači puštam iz ovih stopa isti, nisam ga čuo godinama, neko rekao state of love and trust? heart) umesto Alice In Chains.

Ja sam se na Nirvanu bio navukao upravo preko Unplugged-a i Man Who Sold The World koji se vrteo svuda. Kupio sam album na kaseti i naravno nije bilo loše pesme, tj teško je odabrati koja je bolja adaptacija. Znao sam naravno za nevermind i slušao ga (verovatno top 10 rock albuma ikada) ali me je unplugged oduvao i kupio maksimalno jer je imao tu neku sentimentalnu melanholičnu vrednost, sa sve gudačkim elementima, prosto savršeno. Posle, kada sam zašao u opus detaljnije, sam bio po malo i iznenađen psihodelijom i preagresivnošću nekih pesama na npr Bleach-u.

Zanimljivost koju sam pročitao mislim u Kurtovoj biografiji (mislim prva i jedina knjiga koju sam pročitao iz cuga, krenuo u 1 završio u tipa 8 ujutru) - navela je valjda producentkinja sa tog nastupa gde su se spuštali liftom i Kurt je bio u fazonu "jbt kako je bilo, jell bilo ok da li su ljudi zadovoljni", dok mu je ona rekla da je tipa koncert bio tipa transcendentalno iskustvo, da su gledaoci pola istog proveli u suzama i sl. I apsolutno verujem da je tako bilo. Mogu samo da zamislim kakvu uspomenu nose oni koji su tamo bili.

Inače sad gleda, izašao je 1993. posthumno, bio sam šesti, sedmi razred osmoletke... Happy times...

17 minutes ago, Mil@n said:

Samo što bih stavio Pearl Jam (znači puštam iz ovih stopa isti, nisam ga čuo godinama, neko rekao state of love and trust? heart) umesto Alice In Chains.

Ja sam se na Nirvanu bio navukao upravo preko Unplugged-a i Man Who Sold The World koji se vrteo svuda. Kupio sam album na kaseti i naravno nije bilo loše pesme, tj teško je odabrati koja je bolja adaptacija. Znao sam naravno za nevermind i slušao ga (verovatno top 10 rock albuma ikada) ali me je unplugged oduvao i kupio maksimalno jer je imao tu neku sentimentalnu melanholičnu vrednost, sa sve gudačkim elementima, prosto savršeno. Posle, kada sam zašao u opus detaljnije, sam bio po malo i iznenađen psihodelijom i preagresivnošću nekih pesama na npr Bleach-u.

Zanimljivost koju sam pročitao mislim u Kurtovoj biografiji (mislim prva i jedina knjiga koju sam pročitao iz cuga, krenuo u 1 završio u tipa 8 ujutru) - navela je valjda producentkinja sa tog nastupa gde su se spuštali liftom i Kurt je bio u fazonu "jbt kako je bilo, jell bilo ok da li su ljudi zadovoljni", dok mu je ona rekla da je tipa koncert bio tipa transcendentalno iskustvo, da su gledaoci pola istog proveli u suzama i sl. I apsolutno verujem da je tako bilo. Mogu samo da zamislim kakvu uspomenu nose oni koji su tamo bili.

Inače sad gleda, izašao je 1993. posthumno, bio sam šesti, sedmi razred osmoletke... Happy times...

Čitava ta MTV serija unplugged koncerata je bila sjajna, a nije čudno to što se najviše pamte nastupi Sijetl bendova. To je zbog praave i iskrene sirove emocije koju su emitovali sa scene. Kada sviraš u takvom ambijentu nema spektakla, svetala i glamura, samo ti i priča koju imaš da ispričaš i publika koja ti veruje ili ne.

Meni je ipak nastup Alice in chains čudesan. Da se sada izmisli vremeplov, prva želja bi mi bila da me odvede u Njujork tog 10.4.96 na njihov unplugged koncert. Milion puta sam pogledao taj nastup i preživeo svaku sekundu istog. Ostavio sam već Down in a hole, ali pesma Nutshell kojom su otvorili svirku je, pa ne znam... po meni najbolja 4 minuta u istoriji muzike i lajv performansa.

"If I can't be my own

I'd feel better dead"

otpeva Lejn i ode u istoriju. Ovakve stvari više nikada neće biti napravljena, ovakvo podastiranje srca i duše više nećemo videti

On 22. 1. 2026. at 14:58, Nikodije said:

Čitava ta MTV serija unplugged koncerata je bila sjajna, a nije čudno to što se najviše pamte nastupi Sijetl bendova. To je zbog praave i iskrene sirove emocije koju su emitovali sa scene. Kada sviraš u takvom ambijentu nema spektakla, svetala i glamura, samo ti i priča koju imaš da ispričaš i publika koja ti veruje ili ne.

Meni je ipak nastup Alice in chains čudesan. Da se sada izmisli vremeplov, prva želja bi mi bila da me odvede u Njujork tog 10.4.96 na njihov unplugged koncert. Milion puta sam pogledao taj nastup i preživeo svaku sekundu istog. Ostavio sam već Down in a hole, ali pesma Nutshell kojom su otvorili svirku je, pa ne znam... po meni najbolja 4 minuta u istoriji muzike i lajv performansa.

"If I can't be my own

I'd feel better dead"

otpeva Lejn i ode u istoriju. Ovakve stvari više nikada neće biti napravljena, ovakvo podastiranje srca i duše više nećemo videti

Ja sam ipak od tih anplagdova najbolje zapamtio hiljade manijaka:

• 1 month later...

E, zato mi fali MTV sad